Šokėja K. Tarasevičiūtė vasaros be lenktynių neįsivaizduoja

Šokėja bei choreografė Kristina Tarasevičiūtė džiaugiasi, kad pagaliau šią vasarą jos gyvenime prasidėjo laisviausias periodas per 8 metus – baigė bakalauro studijas, susidėliojo prioritetus ir dabar savo laiką skiria tik tiems darbams, kurie jai svarbūs ir įdomūs. Balerina daug repetuoja, koncertuoja, kuria savo namus ir, kaip kiekvienais metais, laisvalaikį skiria gražių ir atsakingų merginų paieškai, kurios nori ir gali dirbti „promo“ merginomis lenktynėse.

Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Kristina Tarasevičiūtė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jun 13, 2016, 10:32 AM, atnaujinta May 21, 2017, 11:26 PM

-Kristina, kaip sugebate suderinti tiek skirtingų veiklų?

Anksčiau iš tiesų buvau ta, kuri norėjo „apsėsti visas kėdės“ – norėjau šokti, visur dalyvauti, vadovauti, pažinti kuo daugiau nežinomų sferų. Ir aš viską suspėdavau! Nežinau kaip, bet suspėdavau. Tuo metu man atrodė, kad štilis – baisiausia kas galėtų nutikti. Dabar, susidėliojus prioritetus, galiu pasakyti, kad neįmanoma suderinti viską, ko širdelė geidžia. Skubėdamas paliksi klaidų, kurios vėliau gali labai nemažai kainuoti. Tad dabar imuosi tik tų sričių, kurias geriausiai išmanau – šokių (pati šoku, statau choreografijas, ir kitus mokau) bei sceninės kultūros.

-Šiuo metu kartu su vairuojančių moterų asociacijos „Racing Ladies“ prezidente Asta Jonušienė prisidedate prie konkurso „Miss Racing“, pirmasis pusfinalis Vilniuje jau įvyko, antrasis vyks Palangoje birželio 17 d. Kuo išskirtinis šis konkursas?

-Šiam konkursui mes neieškome tik modelio standartus atitinkančių merginų, mes ieškome tikrų asmenybių. Asmenybių, kurios nepaisant jų ūgio ar apimčių centimetrų dega noru būti dėmesio centre, yra komunikabilios ir svarbiausia – puikiai jaučiasi būdamos savimi. Charizmatiškiausioji, kurioje suspindės grožis, komunikabilumas, jaunatviška energija ir taps „Eneos 1006km“ „Miss Racing“ nugalėtoja. Nugalėtoja taps lenktynių grožio ambasadore ir kitų metų „Eneos 1006km“ lenktynių veidu bei kartu dar su dviem finalininkėmis keliaus į Belgijos 24 – rių valandų Zolderio lenktynes, kuriose jau dalyvaus kaip „Comparex“ komandos lenktynių merginos. Čia joms teks atlaikyti tūkstantinę iš viso pasaulio fotografų blyksčių laviną. O jų nuotraukos papuoš įvairiausius naujienų portalus bei žurnalus.

-Ar sunku buvo atrinkti pirmąsias merginas?

-Galiu pasidžiaugti, kad anketų gavome išties daug. Nors pirmasis etapas ėjosi sunkokai ir komisijos narių nuomonė ne kartą išsiskyrė, kilo daug diskusijų ir mes jas atrinkome.

Šioje srityje tikrai turiu nemažai patirties, todėl vien pažvelgus į fotografiją galiu greitai identifikuoti didžiąją dalį ne tik išvaizdos, bet ir asmenybės būdo savybių. Vien pažvelgus į kadrą galiu pakeisti jo rakursą ir jau žinosiu, kaip mergina iš tiesų, atrodo, puikiai matau ir „fotošopo“ prisilietimus. Iš merginos rūbų, makiažo, jos supančios aplinkos ir svarbiausia laikysenos (kūno kalbos) galiu daug apie ją pasakyti. Todėl, mielos merginos, siųsdamos nuotraukas į bet kokią atranką, naudokite kuo neutralesnes fotografijas („polaroidus“).

-Ko tikitės iš konkurse dalyvaujančių merginų?

Rasti šaunias, įdomias dalyves, kurios įrodys, kad „Miss Racing“ rinkimai tai ne šiaip lokalus laimėjimas, bet – tapimas svarbiausių Lietuvos autosporto lenktynių veidu! Na, o kas yra „ENEOS1006km“ lenktynės žino bene kiekvienas lietuvis.

-Kokių savybių reikia „Miss Racing“ merginai?

-Žavesio,  komunikabilumo, elegancijos ir pasitikėjimo savimi.

-Kodėl verta dalyvauti „Miss Racing“ konkurse?

Šiame projekte verta dalyvauti ne tik todėl, kad tai taps jūsų 2016 – ųjų vasaros įspūdingiausiomis akimirkomis, bet ir todėl, kad dalyvausite fotosesijose, renginiuose, akcijose, susipažinsite su daug įdomių žmonių, bei pamatysite autosportą kitokiu kampu. Specialiai finalui, kuris įvyks liepos 23 dieną aš ruošiu merginas. Išmokysiu jas visko, ko reikia scenai: elegantiškai vaikščioti, stovėti, pozuoti ir t.t. Paruošiu jas ir psichologiškai. Kaip mes, šokėjos, juokaujame – duosiu visus „vėliavnešių“ pradmenis.

-Ar „Miss Racing“ būtinas vairuotojo pažymėjimas?

Tikrai nebūtinas.

-Trys nugalėtojos bus deleguotos į Belgiją, į Zolder trasą, kur vyks 24 val. Lenktynės, jos atstovaus „Comparex“ lenktynininkų komandai kaip lenktynių merginos. Papasakokite kas merginų iš tiesų laukia Belgijoje?

-Kiekvienais metais surinkusi merginų delegaciją įspėju, kad jų lauks tūkstantinė fotografų minia. Dar nebuvo nė vienų metų, kad po starto, kuri nors neištartų „bet tu taip ir sakei, o mes netikėjome“. Iš tiesų, tai Belgijai labai svarbios lenktynes į jas susirenka labai daug akredituotų žurnalistų iš viso pasaulio, fotografijos profesionalų bei mėgėjų, tad pagrindinis darbas merginoms – fotografuotis. Man svarbu, kad merginos puikiai jaustųsi prieš video ar foto kamerą, labai greitai gebėtų reaguoti į bet kokią kliūtį.

-Į Belgiją, Zolder trasą, su gražiomis merginomis vykstate ne pirmą kartą, ko iš tiesų ten merginos važiuoja?

Iš tiesų visų, kurios su manimi vyko, norėjo tiesiog išbandyti ką nors nauja ir mesti sau iššūkį, nes merginų darbas lenktynėse palyginti su „1006km“ labai skiriasi (Lietuvoje beveik kiekviena dalyvaujanti komanda turi po savo mergaičių komandą, kuri dažnai net nesiskiria nuo konkurentų), o Belgijoje merginos iškart tampa lenktynių žvaigždėmis. Lietuvaičių natūrali išvaizda, nuoširdžios šypsenos su išlaikyta elegancija visada sulaukia dėmesio.

-Ar pati mėgstate lenktynes?

-Oi, jei nemėgčiau šiame projekte tikrai nedalyvaučiau! Nors esu iš Palangos ir „Eneos1006km“ lenktynės vyko jau gan senai prie mano tėvelio namų, tikrąjį adrenaliną „sergant už savus“ patyriau pirmoje išvykoje į „Belgijos Spa 12 – valandų“ lenktynes, kuriose pirmą kartą pamačiau jau ne patiuninguotas mašinytes, o perdirbtas kosmines „lenktynkes“ su kuro padavimu „per langą“, „karbo kūnais“, padangų keitimu, per maždaug 40 s. Trasoje tąkart prieš mano akis tiek visko vyko – gaisras, lietus, avarijos, sprogimas… Supratau, kad mane visa tau jaudina ir man be galo įdomu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.