Supermamytės šviečia visuomenę apie žindymo naudą

Tikros supermamytės nešvaisto laiko diskutuodamos internete apie sauskelnes, o eina užkariauti pasaulio nepaleisdamos mažylio iš rankų. Garsios moterys tai primena visuomenei dalydamosi nuotraukomis, kuriose maitina krūtimi savo kūdikius. Taip jos dar ir pabrėžia žindymo naudą – tai procesas, nulemiantis normalų vaiko augimą ir vystymąsi, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Miranda Kerr.
Miranda Kerr.
Alyssa Milano.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Alyssa Milano.<br>Nuotr. iš asmeninio archyvo
Alyssa Milano.
Alyssa Milano.
Alyssa Milano.
Alyssa Milano.
Angelina Jolie.
Angelina Jolie.
Doutzen Kroes.
Doutzen Kroes.
Natalija Vodionova.
Natalija Vodionova.
Pink.
Pink.
Liv Tyler.
Liv Tyler.
Gwen Stefani.
Gwen Stefani.
Olivia Wilde.
Olivia Wilde.
Padma Lakshmi.
Padma Lakshmi.
Rimantė Kulvinskytė.
Rimantė Kulvinskytė.
Jaime King.
Jaime King.
Edita Daniūtė.
Edita Daniūtė.
Gisele Bundchen.
Gisele Bundchen.
Daugiau nuotraukų (16)

„Lietuvos rytas“

Aug 11, 2016, 4:48 PM, atnaujinta May 16, 2017, 4:51 AM

Alyssa Milano

Per 2015 metus aktorė A.Milano (43 m.) ne sykį paviešino nuotraukas, kuriose maitina dukrą Elizabellą. Viename kadrų Alyssa ruošiasi pokalbių laidai, kitame – Helovino vakarėliui. Televizijos seriale „San Fransisko raganos“ išgarsėjusi Alyssa ne kartą viešai kalbėjo apie tai, kad visuomenei nederėtų kreivai žiūrėti į viešai kūdikius maitinančias motinas: „Manau, kad moterys turi teisę jaustis patogiai, kad ir kur žindytų kūdikį. Jei esame viešojoje vietoje, mums nereikėtų ieškoti tualeto vien tam, kad pamaitintume vaiką. Aš nenoriu valgyti viešajame tualete. Kodėl savo vaiką turėčiau maitinti tualete?“

Angelina Jolie

2008 metais aktorė A.Jolie (41 m.) pagimdė dvynius Knoxą ir Vivienne. Netrukus po to Angelina pozavo itin intymiai fotosesijai, kurios fotografu tapo jos mylimasis Bradas Pittas. Kelias nuotraukas pora davė leidiniui „W Magazine“. Redaktoriai žurnalo viršeliui parinko fotografiją, kurioje Angelina maitina krūtimi.

Doutzen Kroes

2015 metais manekenė D.Kroes (31 m.) sūnų Phylloną žindė per fotosesiją kosmetikos gamintojui „L’Oreal“: „Esu dirbanti mamytė. Maitinu savo brangųjį kūdikį pertraukėlių per fotosesiją metu...“

Natalija Vodianova

2014 metais rusų manekenė N.Vodianova (34 m.) pozavo fotografui nuoga maitindama mėnesio sūnų Maksimą.

Pink

2011-aisiais dainininkė Pink (36 m.) socialiniame tinkle „Twitter“ paviešino nuotrauką, kurioje krūtimi maitina dukterį Willow. Kadras buvo padarytas per Pink fotosesiją, skirtą jos muzikinio albumo viršeliui.

Liv Tyler

Neseniai aktorė Liv Tyler (39 m.) pasidalijo nespalvota nuotrauka, kurioje ji guli lovoje ir krūtimi maitina savo dukrytę Lulą Rose. „Rytas susiglaudus su savo mažąja mergyte. Tokia dėkinga už šią brangią dovaną“, – prie nuotraukos prirašė aktorė. Ji tuojau pat sulaukė savo gerbėjų pagyrų srauto, kad pasidalijo su jais ta akimirka nepaisydama gėdos, kurią kai kas sieja su maitinimu krūtimi viešumoje. Aiškiai pasijutusi tvirčiau dėl to, kad Liv nepabijojo neigiamų komentarų, viena gerbėja parašė: „Ačiū už maitinimo krūtimi normalizavimą.“

Rimantė Kulvinskytė

Šių metų pradžioje tinklaraštininkė R.Kulvinskytė-Miškinė-Eidukonė (31 m.) tapo viena pirmųjų Lietuvos žvaigždžių, paviešinusių šią intymią motinos ir kūdikio akimirką. Tiesa, fotografiją paskelbė ne ji, o jos vyras kompanijos „Partners & Lesni“ vadovas Povilas Miškinis-Eidukonis. Apie maitinimą krūtimi Povilas kalbėjo: „Man tai nuoširdu, gražu ir kupina meilės, todėl dalijuosi jaukia Rimantės ir Lunos pietų pertraukos akimirka.“

Padma Lakshmi

Prieš kelis mėnesius prodiuserė ir aktorė P.Lakshmi (45 m.) paviešino kelerių metų senumo fotografiją, kurioje rengdamasi savo laidos filmavimui krūtimi maitina dukterį. „Didelė pagarba visoms dirbančioms Motinoms“, – rašė ji.

Jaime King

Prieš dvejus metus aktorė J.King (37 m.) pasidalijo savo ir savo sūnaus nuotrauka sakydama: „Jamesui Knightui jau 8 mėnesiai! Tai akimirkos, dėl kurių motinos gyvena. Žindymas neturėtų būti tabu, kaip ir maitinimas iš buteliuko neturėtų būti smerkiamas. Abu dalykai suteikia džiaugsmo visai šeimai.“

Gwen Stefani

2014-aisiais rokerė G.Stefani (46 m.) 5 mėnesių sūnų Apollo Rossdale’ą žindė Šveicarijos Alpėse.

Olivia Wilde

Nors aktorė O.Wilde (32 m.) stengiasi sūnų Otisą apsaugoti nuo viešumos, 2014 metais žurnalui „Glamour“ ji ne tik pozavo kartu su sūnumi, bet ir žindė jį prieš kamerą. „Būti fotografuojamai su Otisu yra tobula, nes joks kitas mano portretas taip gerai neatspindėtų mano identiteto, nes dabar esu dar ir motina. Žindymas yra pats natūraliausias dalykas. Per fotosesiją jaučiausi taip, tarsi mes būtume įamžinę tą įvairialypę aktyvią moterį, apie kurią tiek kalbame. Juk mes visos galime vienu metu būti motiniškos, profesionalios, seksualios ir savimi pasitikinčios“, – sakė O.Wilde.

Miranda Kerr

„Eilinė diena darbe“, – taip savo ir sūnaus Flynno fotografiją 2011 metais komentavo supermodelis M.Kerr (33 m.). „Victoria’s Secret“ angelas maitino krūtimi sūnų prieš pat fotosesiją apatinių drabužių reklamai.

Gisele Bundchen

2013 metais dukterį Vivian pagimdžiusi manekenė G.Bundchen (35 m.) namie neužsibuvo ir tęsė karjerą. Daugiausia pasaulyje uždirbanti manekenė mažylės nepaleisdavo iš rankų net tuomet, kai grožio profesionalai rūpindavosi jos išvaizda. „Ką aš daryčiau be savo grožio komandos po 15 valandų skrydžio ir tik 3 valandų miego?“ – dalydamasi intymia nuotrauka klausė Gisele.

Edita Daniūtė

Neseniai sūnaus Romeo susilaukusi šokėja E.Daniūtė (36 m.) netveria džiaugsmu. Žinoma moteris kone kasdien dalijasi naujagimio nuotraukomis, taip pat ir tomis, kuriose ji žindo Romeo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.