Šešios J. C. Edortho taisyklės, kaip padailinti kūno linijas

Profesionalus atletas ir treneris, „JC Sport“ klubo įkūrėjas, nuo 2007-ųjų Lietuvoje gyvenantis Jeanas Claude‘as Edorhas dalijasi taisyklėmis, kurių laikantis jausitės puikiai kasdien ir padailinsite savo kūno linijas. Tiesa, J. C. Edorhas tuo pačiu kviečia ir į specialią treniruočių stovyklą rugsėjo 9 – 11 dienomis „IDW Esperanza Resort“, kurios metu leis pajusti kiekvieną kūno raumenuką ir primins apie tuos raumenis, kuriuos buvote seniai pamiršę.

Šešios J. C. Edortho taisyklės, kaip padailinti kūno linijas ir gyventi sveikai visus metus.
Šešios J. C. Edortho taisyklės, kaip padailinti kūno linijas ir gyventi sveikai visus metus.
Šešios J. C. Edortho taisyklės, kaip padailinti kūno linijas ir gyventi sveikai visus metus.
Šešios J. C. Edortho taisyklės, kaip padailinti kūno linijas ir gyventi sveikai visus metus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 12, 2016, 9:54 PM, atnaujinta May 16, 2017, 2:18 AM

Tikslo siekimas nedideliais žingsneliais

Pradėjus sportuoti yra labai svarbu „nesiplėšyti“. Tikslą pasieksite lengviau judėdami nedideliais žingsneliais. Tai kur kas geriau nei „šuoliuoti“ nuo pradžių dideliais žingsniais. Pasirinkę antrąjį, ne visai teisingą kelią, greičiau grįšite prie jums įprasto gyvenimo būdo, pavargsite ir sportas jūsų nebedžiugins. Jei nusprendėte pradėti sportuoti, išmokite mėgautis tuo. Svarbu, kad judėjimas netaptų kančia, nemėgstamu užsiėmimu. Rizikuojate, kad taip atsitiks, jei skubėsite, rezultatų tikėsitės tuoj pat. Be to, greitų rezultatų siekimas nėra sveika jūsų kūnui. Kalbant apie mitybą, jei ją pakeisite radikaliai, greičiausiai atsikratysite daug kūno masės, tačiau jei neišlaikysite, greitai išsuksite iš kelio, antsvoris tik didės ir greičiausiai dvigubai.

Taisyklinga mityba

Panorus keisti gyvenimo būdą, neišvengiamai daugelis pakeičia ir mitybos principus, laikosi įvairių taisyklių. Reiktų valgyti daugiau vaisių, jūros gėrybių, daržovių ir riešutų. Iš tiesų turėtume valgyti penkis kartus per dieną nedidelėmis porcijomis. Svarbu nepamiršti, kad saldumynų ir riebaus maisto patartina nevalgyti, jei turite viršsvorio. Jei vis dėlto jo turite, nepamirškite daugiau pasidomėti sveikos mitybos principais ir daugiau sportuoti.

Aiškaus tikslo sau formulavimas

Kaip pasieksite rezultatų, jei nežinote, ko siekiate? Galutinio tikslo turėjimas priverčia nesustoti, motyvuoja baigti tai, kas pradėta. Kažkada labai seniai svajojau dalyvauti Olimpinėse žaidynėse. Būtent toks buvo mano tikslas. Daug ir sunkiai dirbau, pasižymėjau aukšta motyvacija, tai mane vertė judėti pirmyn tol, kol pasiekiau užsibrėžto tikslo. Dalyvavau Oplimpinėse žaidynėse Atlantoje 1996-aisiais.

Atsisveikinimas su alkoholiu

Galėčiau pasakyti tik tiek, kad geriausia būtų visai nevartoti alkoholio. Tačiau šis sprendimas – jūsų asmeninis reikalas. Jis priklauso nuo to, kiek svarbi jums yra jūsų sveikatos būklė. Jei rūpinatės savo kūnu, galvojate apie savo ateitį, alkoholio greičiausiai atsisakysite. Jis žalingas, jūsų kūnui neteikia jokios naudos.

Vandens gėrimas

Kiekvienam iš mūsų yra būtina gerti daug vandens kasdien. Prakaituodami prarandame daug skysčių, taigi, siekdami išlaikyti balansą, norėdami, kad kūnas būtų sveikas, turime gerti tyrą vandenį.

Vasaros metu reiktų gerti daugiau vandens – mažiausiai tris litrus per dieną. Žiemą – mažiausiai pusantro litro per dieną. Maždaug 65 procentus mūsų kūno sudaro vanduo, štai kodėl tai yra labai svarbu gerti daug vandens. Beje, vandens gėrimas yra labai reikšmingas ir mūsų kraujotakos sistemai. Jei ši sistema sveika – sportuojant, sveikai maitinantis, rezultatų pavyks pasiekti daug greičiau.

Treniruočių iš pratimų kaitaliojimas

Nuolatinis įvairių pratimų sporto salėje, ar sportuojant lauke, kaitaliojimas tampa iššūkiu raumenims ir visam kūnui. Sportuodami be iššūkių, rezultatų greičiausiai nepasieksite. Pakeitę pratimų pobūdį, kaskart treniruosite skirtingas raumenų grupes. Patikėkite, tai tikrai labai svarbu raumenų vystymuisi ar kovojant su antsvoriu.

Beje, J. C. Edorho treniruočių stovykla „IDW Esperanza Resort“ prasidės po darbo savaitės, penktadienio vakarą, ir truks iki sekmadienio. Joje itin patyrusio trenerio prižiūrimiems bus galima išbandyti tokius pratimus, kurie geriausiai tiks kūno lavinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.