Rugsėjo 1-oji Dainės Baumilės šeimoje – didelė šventė

Pasiūti uniformą, nupirkti spalvotų pieštukų, pasikalbėti su vaiku, galiausiai nuspręsti, kokią ugdymo įstaigą jis lankys, – būsimųjų mokinių tėvelių rūpesčiai prasideda dar gerokai iki oficialios mokslo metų pradžios.

D.Baumilė su dukra prieš rugsėjo 1-ąją visiškai nesijaudina.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Baumilė su dukra prieš rugsėjo 1-ąją visiškai nesijaudina.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Baumilė su dukra prieš rugsėjo 1-ąją visiškai nesijaudina.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Baumilė su dukra prieš rugsėjo 1-ąją visiškai nesijaudina.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Aug 20, 2016, 8:57 AM, atnaujinta May 15, 2017, 9:43 AM

Teisininkė Dainė Baumilė (34 m.) savo dukrą Smiltę (5 m.) ruošianti paruošiamajai klasei juokiasi, kad neturi jokių problemų šiuo klausimu, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Lapkritį jos dukrai sueis šešeri, o dėl paruošiamosios klasės gyvenime neteks įvesti jokių didesnių pokyčių, mat Smiltė liks tame pačiame darželyje, ją sups tie patys vaikai ir reikiamas kvalifikacijas priešmokykliniam paruošiamajam ugdymui turinčios auklėtojos.

„Kol kas nematome poreikio dirbti papildomai. Dukra turi daug entuziazmo, kad darželis kažkada keisis į mokyklą. Ji to nori, ima ir geria naują informaciją, kol kas net nematau, kokie iššūkiai mūsų galėtų laukti“, – šypsojosi D.Baumilė.

Su daug pasiruošimo darbų prieš rugsėjo 1-ąją garsi moteris taip pat nesusiduria, tačiau Smiltei, kaip ir daugeliui mergaičių, svarbu išsirinkti tinkamą šventei suknelę.

„Ji nori puoštis. Rugsėjo 1-ajai pati pasirenka, ką rengsis. Nebūtinai naują suknelę, gali būti jau kabanti spintoje, bet dar nedėvėta. Ar tiesiog apsirengti puošniai“, – atskleidė ji. O pačią mokslo metų pradžios dieną Smiltė dažnai švenčia tradiciškai vakarieniaujant ne tik su mama ir žinomu tėčiu atlikėju Donatu Baumila, bet ir seneliais.

Rugsėjo 1-oji jų šeimoje – didelė šventė, mat giminėje nemažai mokytojų. Tiek Donato močiutė buvusi mokytoja, tiek mama dar dirba mokytoja. Be to, Dainės močiutė ir amžiną atilsį senelis – taip pat abu mokytojai. Tačiau moteris sako, kad seneliai į dukros auklėjimą nesikiša ir ji tuo labai džiaugiasi.

„Kai visi moko, tada kyla daug problemų. Mokyti turi tėvai. Net nemokyti, o viską rodyti savo pavyzdžiu, nes vaikai kopijuoja ne šnekas, o elgesį“, – įsitikinusi D.Baumilė.

Jos penkiametė Smiltė jau pažįsta skaičius: kaip mama juokiasi, išgirdusi padiktuotus skaičius, gali lengvai susivesti PIN kodus. Be to jau visus metus mokosi raidžių ir rašto. Dabar Dainė tikisi, kad paruošiamojoje klasėje dukra savo gebėjimus išmoks sujungti į visumą. Nemažai Dainės ir Donato dukra išmoksta ir namie, mat tėvai leidžia minimaliai laiko naudotis naujausiomis technologijomis ir patys stengiasi dukrai skirti kuo daugiau kokybiško laiko.

„Tikrai neleidžiame visą dieną spoksoti į televizorių ar žaisti kompiuteriu. Stengiamės jos vaizduotę ir kalbėseną lavinti per žaidimus, juolab, kad jai įdomu žaisti. Jai patinka stalo žaidimai ar pasakomieji žaidimai, tokie kaip „Alias“ – kur reikia paaiškinti žodžius ar iš paveikslėlių kurti istoriją. Viską darome žaidimo forma“, – pasakojo ji.

D.Baumilė neapsimetinėja: šiais laikais, kai tenka daug dirbti, skirti itin daug laiko vaikams – neįmanoma. Užtat jiedu su vyru stengiasi skirti tiesiog kokybiško laiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.