Jennifer Lawrence – viena iš daugiausiai uždirbančių aktorių

„Oskaro“ laureatė Jennifer Lawrence 

Jennifer Lawrence – daugiausiai uždirbanti aktorė.<br>Scanpix nuotr.
Jennifer Lawrence – daugiausiai uždirbanti aktorė.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 10:14 AM, atnaujinta May 15, 2017, 1:44 AM

26 metų amerikietė iki mokesčių uždirbo 46 mln. dolerių (40,7 mln. eurų), daugiausia – iš paskutinio „Bado žaidynių“ filmo, kuris pelnė 650 mln. dolerių (575 mln. eurų), paskelbė žurnalas „Forbes“.

Atlyginimas už būsimą kosmoso trilerį „Keleiviai“ (Passengers) taip pat padėjo jai aplenkti antroje vietoje likusią Melissą McCarthy, kuri uždirbo 33 mln. dolerių (29 mln. eurų), ir trečioje vietoje likusią Scarlett Johansson su 25 mln. dolerių (22 mln. eurų).

J.Lawrence, kuri 2012 metais gavo geriausios aktorės „Oskarą“ už darbą komiškoje dramoje „Optimisto istorija“, per šiuos metus uždirbo mažiau, nei per praėjusius, kai gavo 52 mln. dolerių (46 mln. eurų), tačiau vis tiek užėmė pirmą daugiausiai uždirbančių aktorių moterų sąrašo vietą.

Pirmojo dešimtuko aktorės per 12 mėnesių nuo 2015-ųjų birželio 1-osios iki 2016-ųjų birželio 1-osios bendrai uždirbo 205 mln. dolerių (181,4 mln. eurų) iki mokesčių, nurodo „Forbes“.

Tačiau daugiausiai uždirbančių aktorių vyrų sąrašas, kuris turi būti paskelbtas ketvirtadienį, tikriausiai dar kartą pademonstruos, kad vyrai uždirba daug daugiau už savo koleges.

Atlyginimų skirtumo klausimas žiniasklaidos dėmesį patraukė 2014 metais, kai pavogti ir nutekinti „Sony Pictures Entertainment“ elektroniniai laiškai parodė, kad J.Lawrence už darbą hite „Amerikietiška afera“  buvo sumokėta mažiau nei jos kolegoms vyrams.

Pernai Patricia Arquette, atsiimdama „Oskarą“ ir sakydama padėkos kalbą, taip pat koneveikė kino industrijoje egzistuojantį atlyginimų skirtumą dėl lyties.

45 metų M.McCarthy uždirbo 10-čia mln. dolerių (8,85 mln. eurų) daugiau nei 2015 metais – dėl gerų užmokesčių už darbą „Vaiduoklių medžiotojuose“, o Jennifer Aniston, kuri daugiausiai gauna už reklamą su žvaigždžių dalyvavimu, uždirbo 21 mln. dolerių. (18,6 mln. eurų).

Kinė Fan Bingbing, kuri Holivude yra palyginti nežinoma, užbaigia pirmąjį penketuką – ji į sąrašą pateko antrus metus iš eilės, uždirbusi 17 mln. dolerių (15 mln. eurų).

Indė Deepika Padukone, kuri uždirbo 10 mln. dolerių (8,85 mln. eurų), yra vienintelė kita Holivudui nepriklausanti aktorė, patekusi į šiemetinį sąrašą.

Ši 30-metė, kuri yra 10-oje vietoje, už savo bolivudinius vaidmenis uždirba daug mažiau nei kolegos Holivude, bet kompensuoja tai daugiau kaip tuzinu pelningų reklamos kontraktų, nurodė „Forbes“.

Keturios moterys – viena daugiau nei pernai – uždirbo daugiau negu 20 mln. dolerių (17,7 mln. eurų). Tokių vyrų yra 18.

Vaidyba yra gerai, bet dainavimas gali būti dar geriau. Anksčiau šią vasarą „Forbes“ paskelbė metinį daugiausiai uždirbančių įžymybių šimtuką, kurio pirmoji vieta atiteko Taylor Swift , gavusiai 170 mln. dolerių (150,4 mln. eurų), o antroji – „One Direction“, uždirbusiai 110 mln. dolerių (97 mln. eurų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.