Jolantai Sadauskienei – netikėta vienuolių dovana

Sakoma, kad dalytis gera. Modelių agentūros „Modilinos“ įkūrėja Jolanta Sadauskienė (44 m.) savo pastarojo gimtadienio proga ne pati laukė dovanų – kitiems ją įteikė pati.

Jolanta Sadauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Jolanta Sadauskienė.<br>T.Bauro nuotr.
Vienuolių dovana Jolantai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vienuolių dovana Jolantai.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Jolanta savo gimtadienio proga pamaitino skurstančiuosius.<br>T.Bauro nuotr.
Jolanta savo gimtadienio proga pamaitino skurstančiuosius.<br>T.Bauro nuotr.
Akimirkos iš vaišių vargstantiems.
Akimirkos iš vaišių vargstantiems.
Labdaros misija „Angelų duona“ – Jolantos sumanymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Labdaros misija „Angelų duona“ – Jolantos sumanymas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 25, 2016, 1:08 PM, atnaujinta May 14, 2017, 11:03 PM

Rugpjūčio 13-ąją Jolantos gimtadienio proga puotavo tie, kurie paprastai net neturi ko valgyti. Tai jau žinomos moters tradicija – įvairių švenčių proga pamaitinti vargstančius. Apie tai – žurnale „Stilius“.

Jos pačios širdį suvirpino dėkingų Pažaislio vienuolių dovana. Tai širdies vaistai „Miserikordinas“. Prie jo pridėta instrukcija – itin šilta ir žaisminga. Pavyzdžiui, joje rašoma, kad tai dvasinis vaistas, kurį vartojant dvasia gauna gailestingumą. Dar – kad prieš vartojant reikėtų susirasti tylią vietą, priklaupti ir nusiraminti. Prie vaistų pakuotės buvo pridėtas rožinis.

J.Sadauskienė neįprastos dovanos nusipelnė savo veikla. Pietūs vargingiesiems per jos gimtadienį – ne vienintelis atsitiktinis sumanymas. Štai per Kalėdas, Valentino dieną, kai kurias kitas progas ji taip pat surengia labdaringus pietus ar vakarienę.

Būtent su „Modilinos“ vardu siejamas labdaringas renginys „Angelų duona“, praėjusią žiemą surengtas 8-ą kartą. Taip J.Sadauskienė nori pamaitinti ir padėti vargstantiems bei pagelbėti Dievo meilės misionierėms Motinos Teresės seserims, kurios tik savo jėgomis ir lėšomis padeda skurstantiems ir sergantiems Lietuvos gyventojams. Į maisto ruošimą Jolanta įtraukia būrį žinomų moterų.

Tokia idėja kilo pabendravus su vienuolėmis – jos savo jėgomis ir pagal savo išgales priglaudžia į jas besikreipiančius ir prašančius pagalbos vargstančiuosius. Vienuolės maitina skurdžiai gyvenančius tris kartus per savaitę, priglaudžia neturinčius kur pernakvoti, suteikia minimalią medicinos pagalbą. Resursų jos gauna ieškodamos rėmėjų pačios.

Todėl J.Sadauskienė panoro pagelbėti: dalijama ne tik „Angelų duona“ – maistas, bet ir dovanojami būtiniausi vaistai, vitaminai, šilti drabužiai, dovanėlės mažiesiems.

Mados pasaulyje besisukanti moteris jau seniai sakė, kad norisi išreikšti save rimtesnėje sferoje. O būtent tokia paramos forma – todėl, kad Jolanta visuomet buvo su Dievu.

Ji gyvenime stengiasi vadovautis Dekalogu ir viskuo, kas surašyta Biblijoje. Nes niekas dar geriau nesugalvojo.

„Negaliu pasakyti, kad mama ar kas nors kitas mane katalikiškai išauklėjo. Aš pati šiuo klausimu smarkiai dirbau. Man to reikėjo. Dievu remtis geriau negu žmonėmis“, – sakė Jolanta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.