Kaip prižiūrėti odą rudenį?

Atėjęs ruduo po truputį primena apie vėstantį orą, žvarbų vėją ir tuoj prasidėsiantį šildymo sezoną, kuris daro nemenką įtaką mūsų odos būklei. Todėl kaip tik dabar pats laikas suintensyvinti odos priežiūrą ir po truputį pradėti ruošti odą šaltajam sezonui.

Vėliausiai lapkričio mėnesį pradedame naudoti stipriai drėkinančias priemonės atsižvelgiant į odos tipą.<br>123rf nuotr.
Vėliausiai lapkričio mėnesį pradedame naudoti stipriai drėkinančias priemonės atsižvelgiant į odos tipą.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Urbanavičienė

Oct 4, 2016, 9:06 PM, atnaujinta May 11, 2017, 11:33 AM

Dabar jau pats laikas apsilankyti pas kosmetologą ir atlikti keletą veido šveitimo procedūrų su rūgštimis – jos ne tik išvalys veido poras, pašalins negyvų ląstelių sluoksnį, bet ir paskaistins saulės nugarintą odą bei pašviesins strazdanas ir nedideles pigmentines dėmes.

Procedūrų kiekį ir stiprumą renkamės pagal odos tipą: jei oda linkusi į riebumą, kankinama besikemšančių porų ar aknės, procedūrų reikės daugiau, tačiau jei turite normalią neproblematišką odą, tikrai galite apsiriboti 2-3 rūgštiniais šveitimais.

Riebios odos savininkėms visada rekomenduoju šveitimą su salicilo rūgštimi, nes ji valo giliau nei kitos rūgštys.

Sausos ir normalios odos savininkės gali pasidaryti šveičiamąsias procedūras su glikolio, pieno, laktobionine rūgštimi ar gliukonolaktonu, taip pat puikiai tinka įvairių rūgščių mišiniai. Tačiau jei dėl tam tikrų priežasčių neturite galimybės apsilankyti pas kosmetologą, tiesiog suintensyvinkite šveitimą su rūgštimis namuose. Tik nepamirštame tinkamai saugoti odos nuo saulės – tai galioja ir šveičiant odą namuose, ir pas kosmetologą. Naudoti mechaninių pilingų odos šveitimui visiškai nerekomenduoju, nes jie ardo odos apsauginį barjerą ir nesugeba taip efektyviai šalinti negyvų ląstelių.

Orams labiau atšalus, po truputį stipriname odos drėkinimą ir maitinimą, pats laikas rinktis sunkesnes odos priežiūros priemones.

Labai svarbu tai pradėti daryti anksčiau nei pajusite, kad odai trūksta drėgmės ir ji pradeda šerpetoti.

Vėliausiai lapkričio mėnesį pradedame naudoti stipriai drėkinančias priemonės atsižvelgiant į odos tipą.

Sausaodės gali pradėti naudoti riebesnius, natūraliais aliejais praturtintus kremus, kelis kartus per savaitę tepti nakčiai aliejų mišinius. Riebiaodės gali pereiti nuo gelių prie lengvų pienelio tipo drėkinamųjų priemonių, jei odai trūksta drėgmės, keletą kartų per savaitę užsidėti stipriai drėkinančias gelines kaukes. Jei oda mišri, labai svarbi zoninė priežiūra, sausėjančioms vietoms galite naudoti sunkesnes priemones, riebioms – lengvas, porų nekemšančias emulsijas. Taip pat nepamirštame nuolat naudoti šveitiklių, kurie pašalins negyvas ląsteles ir leis kremams skverbtis giliau į epidermį ir palaikyti sveiką odos būklę.

Tikrai bus naudinga papildomai vartoti žuvies taukus ar riebiąsias rūgštis kitomis formomis bei vitaminus A, E, C. Jei papildus naudojate pastoviai, šių vitaminų dozes šaltuoju sezonu galite kiek padidinti. Tinkamai odos būklei palaikyti reikėtų pasitelkti visas įmanomas priemones.

Dar keletas taisyklių, padėsiančių sumažinti šaltojo sezono keliamą diskomfortą: Venkite ilgo mirkimo vonioje ar ilgų maudynių, nes ilgiau pabuvus vandenyje silpnėja odos apsauginis barjeras. Prauskitės ne karštu, o šiltu vandeniu. Jokiais būdais nenaudokite priemonių su odą sausinančiomis priemonėmis – alkoholiu, mėta, eukaliptu, citrusais, mentoliu, pipirais ir stipriais kvapais. Daugiau drėkinkite lūpas ir rankas. Rankoms rinkitės stipriai maitinančius kremus su natūraliais aliejais, sviestais, sintetiniu aliejumi, bičių ar kitais vaškais. Lūpoms tiks riebūs, minkštinantys balzamai, lūpų blizgiai. Odos valymui jokiais būdais nenaudokite muilo, rinkitės švelnesnius, riebesnius prausiklius, kurie paliktų ant odos jaučiamą drėgmės plėvelę. Tam jų sudėtyje turi būti natūralių ar sintetinių aliejų, sviestų, riebiųjų alkoholių (cetyl alcohol, cetearyl alcohol, arachidyl alcohol, behenyl alcohol, stearyl alcohol, lanolin), vaško, lecitino, skvalano. Užsitepus ant odos kremo ar kitos priemonės, neskubėkite bėgti į lauką, luktelkite bent kelias minutes. Tai galioja visiems produktams, ne tik taip vadinamiems drėkinamiesiems kremams. Kokybiškas namų drėkintuvas. Ruduo tinkamas metas jį įsigyti arba vėl pradėti intensyviau naudoti. Tai gerai ne tik odai, bet ir besikemšančiai išsausėjusiai nosiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.