Vakarėlio metu Žilvinui Grigaičiui šovė idėja, kaip pakeisti savo gyvenimo būdą

Eteriniai aliejai, gongų skambesys, chna tatuiruotės, auksu tviskanti aplinka – visa tai subūrė žinomus Lietuvos žmones į pirmadienio vakarą duris pravėrusią mankštų ir sąmoningumą skatinančių užsiėmimų „Studiją Om“.

Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio svečiai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 4, 2016, 1:14 PM, atnaujinta May 11, 2017, 12:22 PM

„Viskas lyg iš pasakos „Tūkstantis ir viena naktis“, – teigė susirinkusieji.

O jų čia buvo nemažai. Tarp svečių buvo galima išvysti modelį Simoną Starkutę, verslininką Žilviną Grigaitį, makiažo specialistę Militą Daikerytę, trenerį Paulių Ratkevičių, politikę Ritą Gliaudelienę, daininkes Saulenę Chlevickaitę ir Eglę Jakštytę.

„Jogą pirmą kartą išbandžiau, kuomet pusantro mėnesio praleidau Indijoje. Tai puiki patirtis. Nors šią veiklą esu apleidęs, manau vertėtų vėl tai praktikuoti. Joga skatina geras mecijas, veja lauk blogas mintis, stiprina kūną. Tad kodėl jos neįsileidus į gyvenimą? Žinau, jog tai turi tapti gyvenimo būdu, o ne tik papildoma veikla. Tada ir poveikis bus kur kas didesnis“, – mintimis dalijosi Ž.Grigaitis.

Studijos įkūrėja Gabija Petronytė teigė: „Tikiuosi, šis pirmadienis taps ne tik savaits, bet ir naujų potyrių bei įpročių diena.

Jogą praktikuoju ir mokau ne vienerius metus. Žinau, kaip ji veikia organizmą, mintis, praplečia akiratį, skatina susikaupimą, padeda atsipalaiduoti. Todėl tikiu, jog ir kitas sportas ar mankšta, gali gelbėti nuo rudeninio snaudulio ir blogų emocijų. O ir pasirinkimas platus – tad kiekvienas ras labiausiai prie širdies tinkančią veiklą.

Jei esate jogos naujokas – siūlau išbandyti Mai Ram jogą. Kiek pažengusiems ir susipažinusiems su jogos subtilybėmis – kasdiene seka atliekamų asanų, kvėpavimo technikų, proto nuraminimo ir koncentracijos, atsipalaidavimo ir meditacijos praktikos. Ypatingam nusiraminimui siūliau apsilankyti ir grojančių dubenų užsiėmimuose.

Norintintiems numesti svorio rekomenduoju izometrinę gimnastiką – tai kaulus, stuburą, sąnarius, širdį ir kraujagysles stiprinanti, ištvermę ir jėgą didinanti, liekninanti treniruotė. Vyrai, beje, gali išbandyti ir specialiai jiems skirtą „Dao“ užsiėmimą.

Jame – unikalių praktikų rinkinys, skirtas subalansuoti organizmą, norint išvengti „vyriškų“ ligų, ir įvaldyti bei transformuoti savo seksualinę energiją į asmeninį augimą. Tad kiekvienas apsilankęs čia ras, ką veikti, atsikratys streso ir blogų emocijų“, – dėstė Gabija.

S.Starkutė, S.Chlevickaitė ir E.Jakštytė jau žino, kad joga puikus būdas numalšinti stresą ir pabėgti nuo kasdienybės.

„Nors negaliu teigti, kad jogą praktikuoju nuolatos, ji man – nesvetima. Esu aktyvaus sporto šalininkė, tad esu išbandžiusi ir jėgos, ir akro jogą. Tikiu, jog toks laisvalaikio praleidimo būdas labai naudingas tiek kūnui, tiek sielai. O ir aplinka šioje studijoje užburia, tad patariu apsilankyti“, – kalbėjo Simona.

„Mes pritariame – šiomis dienomis streso, nuovargio, lėkimo ir taip labai daug. O ši vieta ir ramios mankštos – nuostabi oazė, į kurią gali pabėgti nuo viso miesto šurmulio. Nors kol kas jogos praktikuoti ir neteko, galbūt šis pirmadienis taps pirmuoju žingsniu“, – šypsojosi Eglė ir Saulė.

„Joga ir meditacija – du neatskiriami dalykai. O medituoju aš kasdien. Tam skiriu vieną valandą. Gongų, beje, taip pat esu įpratęs klausytis per ausines. Jų skleidžiama vibracija teigiamai veikia kūną. Todėl kai manęs klausia, ar verta tai išbandyti atsakau, jog būtinai. Svarbiausia yra pusiausvyra. Jei daug sportuojate, bet nesirūpinate savo siela, jei tik medituojate, bet nesirūpinate savo kūnu – blogai. Todėl labai patariu šiuos du dalykus suderinti. Pamatysite, rezultatas – akivaizdus“, – teigė Paulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.