Rosita Čivilytė: „Niekada nesijaučiu viršesnė už mokinį“

Spalio 5-oji yra diena, kai mokytojai gali pasidžiaugti išskirtiniu mokinių dėmesiu. Malonūs žodžiai, margos gėlių puokštės mokytojams skirtos Tarptautinės mokytojų dienos proga.

R. Čivilytė sako, kad Tarptautinės mokytojų dienos nesureikšmina.<br>V.Balkūno nuotr.
R. Čivilytė sako, kad Tarptautinės mokytojų dienos nesureikšmina.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Silvija Kuprionytė

Oct 5, 2016, 12:55 PM, atnaujinta May 11, 2017, 10:57 AM

Dainininkė ir vokalo mokytoja Rosita Čivilytė mokytojauja jau dešimt metų.

Tarptautinė mokytojų diena reiškia žinomai moteriai?

„Tikrai nesureikšminu šios dienos. Mano gyvenime yra trys šventės: mano dukrų ir tėčio gimtadieniai bei Šv. Kalėdos. Šios šventės man yra labai svarbios.

Visiškai nesvarbu, ar su mokiniais dirbu per Šv. Kalėdas, ar per Naujuosius metus – kiekviena diena dirbant su jais man yra šventė.

Ši šventė tęsiasi visus metus! Atvirai sakant, jeigu dukra man nebūtų priminusi, kad šiandien yra Tarptautinė mokytojų diena, ko gero, būčiau pamiršusi.

Medalio už mokytojo darbą man nereikia. Žinoma, malonu sulaukti šiltų sveikinimų ir gėlių. Šis darbas – bendravimas su mokiniais man yra kur kas aukščiau nei viena diena metuose“, – sakė R.Čivilytė.

Tačiau ar mokinių sveikinimų Rosita jau spėjo sulaukti?

„Šiandien dar nebuvau iškėlusi kojos iš namų. Mano dienotvarkė prasideda po pietų. Nuo ankstyvo ryto mano mobilusis telefonas netyla, sulaukiau labai daug mokinių sveikinimų. Į kiekvieną žinutę jiems atrašiau. Įsivaizduoju, kad mano mokiniai mokosi arba rašo kontrolinį ir prisimena mane. Man tai labai malonu“, – šypsojosi R.Čivilytė.

Kokias gi vertybes, Rositos nuomone, turi turėti geras mokytojas?

„Toks žmogus turi gebėti pajusti mokinį geriau nei save. Pastebėjau, kad mokiniams reikalingas savotiškas mokytojo įvertinimas, įkvėpimas, rūpestis ir meilė.

Niekada nesijaučiu viršesnė už mokinį. Priešingai, sakau jiems, kad mokiniai turi būti geresni už mokytojus“, – pasakojo R.Čivilytė.

Kokia gi mokytoja yra Rosita?

„Gražus bendravimas mokinius šiek tiek užliūliuoja. Tokiu atveju jis, užuot atėjęs lavinti balso, ateina pasikalbėti. Yra mokinių, kuriems to labai trūksta. Aš esu linkusi išlaikyti balansą.

Pokalbiai gali būti po pamokų, darbas – pirmoje vietoje. Tarp mokytojo ir mokinio turi būti nubrėžta aiški riba, svarbu neperlenkti lazdos.

Juk negaliu būti draugė 25 metų žmogui, arba atvirkščiai. Be abejo, su mokiniais turime bendrų prisiminimų, sąsajų. Juk kadaise ir aš buvau mokinė. Mano patirtis mokiniams labai įdomi. Su mokiniais mes puikiai bendraujame, tačiau jeigu matau, kad mokinys ateina nepasiruošęs, jis gauna velnių“, – sakė Rosita.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.