Kristina Tarasevičiūtė ir Ilka Adams prisidėjo prie Gigi Hadid iniciatyvos

Visame pasaulyje visais amžiais moterys siekia turėti tobulą, tam tikrus standartus atitinkantį kūną. Beveik kas dešimtmetį tobulumo samprata kinta. Vienu laikotarpiu moterys buvo skatinamos kuo labiau išryškinti taliją, kitu – klubus ar krūtinę, dar kitu – gražiausiomis buvo laikomos berniukiškos figūros moterys. Šiandien dažnas pabrėžia lieknos, seksualios ir stiprios moters standartą.

Gigi Hadid.
Gigi Hadid.
Gigi Hadid.
Gigi Hadid.
Ilka Adams.
Ilka Adams.
Ilka Adams.
Ilka Adams.
Kristina Tarasevičiūtė.
Kristina Tarasevičiūtė.
Kristina Tarasevičiūtė.
Kristina Tarasevičiūtė.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 8, 2016, 9:26 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:02 AM

Pasaulinio garso stiliaus ir mados ikona Gigi Hadid, nuolatos esanti visuomenės dėmesio centre, atvirai prisipažįsta, kad jaučia visuomenės spaudimą atitikti tam tikrą kūno tobulumo standartą. Ramybė jos gyvenime atsirado drauge su fitnesu.

„Treniruotės man ne tik fizinė, bet ir protinė veikla, padedanti pabėgti nuo netvarkos galvoje. Tai laikas, kai mano mintys būna ramios“, – sako G.Hadid ir priduria, kad anksčiau kaip atletė per daug susikoncentruodavo į klaidas, o tuomet jų būdavo dar daugiau. Tai tęsėsi tol, kol, kaip sako pati G.Hadid, ji suprato, kad klaidos suteikia privalumų, kurių tobulumas suteikti negali – naujų iššūkių, naujų patirčių, laisvės pojūtį, leidžiantį atrakinti tikrąjį savo potencialą. Šiandien G.Hadid drauge su sportinių drabužių, avalynės ir inventorių gamintoju „Reebok“ nori paskatinti moteris priimti savo nesėkmes ir netobulus bei panaudoti juos siekiant įgyti daugiau vidinės jėgos, ištvermės ir ryžto. #PerfectNever – tai „Reebok“ ir G.Hadid visame pasaulyje skleidžiama žinutė, kuria norima paskatinti moteris visame pasaulyje atsisakyti neįmanomų tobulumo standartų ir lūkesčių, kuriuos visuomenė primeta moterims. Dailiosios lyties atstovės skatinamos būti savimi, atskleisti savo netobulumus, užuot juos maskavus.

Tai, kad visuomenė yra nustačiusi tam tikrus standartus moters kūnui sutinka ir lietuvė šokėja Kristina Tarasevičiūtė bei Lietuvoje gyvenanti iš Namibijos kilusi sporto trenerė, knygų apie sveiką gyvenseną autorė Ilka Adams. Abi moterys palaiko šį judėjimą ir tapo jo ambasadorėmis Lietuvoje.

Pasak K.Tarasevičiūtės moterys mūsų šalyje spaudžiamos būti itin lieknomis, o prisižiūrėti jas ragina ne tik vyrai, bet ir moterys. „Spaudimą dėl savo išvaizdos jausiu tol, kol šoksiu scenoje, kuri yra labai reikli ir viską išduodanti, todėl visada turiu būti puikios formos. Nesu psichopatė, bet manau, kad kreipti dėmesį į savo išvaizdą ir gerą savijautą turi kiekviena moteris, o nemylinčiai savęs dar ir draugės turėtų padėti, tačiau svarbu nepamiršti, kad tai kas tinka ir patinka vienai, nebūtinai turi tikti ir kitai. Kaip žmogus esu labai patenkinta savo sveikata, puikiu apetitu, greita medžiagų apykaita, tačiau kaip balerinai mano kūno sudėjimas nėra pats tinkamiausias: negražios pėdos, trumpos kojos, platūs klubai, didelė krūtinė. Skamba keistai? Tiesiog baleto standartai yra kitokie, o sau nepatinkančių kūno dalių turi visos moterys“, – įsitikinusi K.Tarasevičūtė.

Šokėja įsitikinusi, kad kūnas išduoda ir moters psichologinę būseną. Pastaroji turi įtakos, siekiant bet kokių rezultatų. „Juk, kai esi pervargęs tiek emociškai, tiek fiziškai organizmas dažnai padaro labai daug klaidų, pavyzdžiui, mano darbe labai padidėja traumų rizika, dėl išsiblaškymo tinkamai nepasiruošiama spektakliui, scenoje šokant sumaišomas šokio tekstas“, – apie klaidas, patiriamas dėl blogos psichologinės būsenos pasakoja šokėja.

Spaudimą dėl savo kūno šiuo metu sporto trenere dirbanti I.Adams itin pajuto, kai iš Afrikos persikėlė į Europą. „Afrikoje moterys nejaučia tokio didelio spaudimo būti lieknomis kaip Europoje. Pastarojoje kur kas didesnis dėmesys skiriamas moters kūnui. Afrikiečių moterų kūno formos yra šiek tiek pilnesnės ir apvalesnės, todėl moteris, kuri Namibijoje atrodo per liekna, europiečiams gali atrodyti vidutinio svorio, nes Europoje moterys natūraliai yra aukštesnės ir lieknesnės. Kai persikėliau gyventi į Europą man atrodė, kad ir aš turėčiau būti lieknesnė, tačiau reikia suvokti, kad daug kas priklauso nuo tavo genetikos“, – sako I.Adams.

Moteris prisipažįsta pamilusi savo kūną tuomet, kai pradėjo propaguoti sveiką gyvenimo būdą. Ji įsitikinusi, kad moterys, kurios nesportuoja, nežiūri, ką valgo, daug dažniau galvoja, kad jų kūnas yra negražus, mažiau jį myli. „Jei kasdien sveikai maitiniesi, lankaisi sporto salėje, tuomet jautiesi gerai ir esi patenkinta savimi. Šiuo metu labai populiarėja sportas, propaguojama sveika mityba, tai yra labai gerai, nes žmonės skatinami gyventi sveikiau, tačiau yra ir kita šio reikalo pusė, kuri nėra tokia gera – moterims primetamas tam tikras standartas, kaip jos turi atrodyti. Tačiau juk ir labai liekna moteris nebūtina yra sveika“, – įsitikinusi sporto trenerė ir priduria, kad gerų rezultatų galima pasiekti ir gana greitai, tačiau jie bus trumpalaikiai, geriau rinktis ilgesnį kelią, tačiau tokį, kuris leidžia pasiektais rezultatais džiaugtis visą gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.