Tikra sensacija gimtajame Ciuricho mieste tapusi pramoga, paskatino Lietuvos verslininkus pristatyti tarptautinį vakarienės formatą, pagal kurį ši pramoga organizuojama kaimyninėse Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, taip pat Suomijoje, išbandyta Kaune, o nuo šiol rengiama ir sostinėje Vilniuje.
Specialiai „aklai“ vakarienei restorano gamybos vadovės Barbaros Šafranavičienės sukurtame meniu susipynė pagrindiniai skoniai – saldumas, rūgštumas, kartumas, sūrumas.
„Dine in the dark“ vakaro svečiams, tarp kurių ir Lietuvoje gerai žinomi žmonės – prodiuseris Edvardas Žičkus, verslininkė Liucina su atlikėju Tadu Rimgaila, menininkė Nomeda Marčėnaitė, “Vyno klubo“ vadovai Rasa ir Arūnas Starkai, modelis Simona Burbaitė, buvo patiektas gaivus užkandis, ryškaus skonio pagrindinis patiekalas bei saldus desertas su pikantiško rūgštumo natomis, o tikslus vakarienės meniu tikslingai laikomas paslaptyje.
Taip vakaro dalyviai galėjo pasitikrinti savo skonio receptorių jautrumą, kuris tamsoje tik dar labiau sustiprėjo, įvertinti bei bandyti atspėti, kokį patiekalą ragauja.
Ypatingo atidumo pareikalavo ir vakarienės vieta – norint užtikrinti, jog dalyviai pajaustų pilnavertę „Dine in the dark“ patirtį, vakaras vyko visiškoje tamsoje, o dalyvius, prieš tai paprašius išjungti visus prietaisus, kurie galėtų skleisti bent menkiausią šviesą, į jų vietas palydėjo padavėjai su naktinio matymo prietaisais.
Aklina tamsa ne tik sukūrė nekasdienę atmosferą, bet ir, laikinai praradusius regos galią, privertė stipriau pasikliauti kitomis juslėmis: skoniu, uosle, lytėjimu bei klausa. Savita provokacija vakaro dalyviams tapo mėginimai nematant surasti stalo įrankius, taures, ant šakutės pasmeigti lėkštėse patiektą maistą.