Gurmanų gildijos jubiliejus – su ypatingais potyriais

Prasidedant žiemai ir gražiam kalėdiniam laikotarpiui Lietuvos gurmanų gildijos nariai gruodžio 3 d. rinkosi į šventę – buvo paminėtas šios asociacijos Lietuvos padalinio gyvavimo dešimtmetis. Taip pat – jos prezidento, restorano „Stikliai“ bendraturčio Romo Zakarevičiaus vadovavimo jubiliejus.

Gurmanų gildijos nariai ir svečiai (centre), verslininkas Kęstutis Verslovas su žmona dizainere Ramune Piekautaite, gydytojai Audronė ir Algirdas Usoniai.<br>T.Bauro nuotr.
Gurmanų gildijos nariai ir svečiai (centre), verslininkas Kęstutis Verslovas su žmona dizainere Ramune Piekautaite, gydytojai Audronė ir Algirdas Usoniai.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-03 22:24, atnaujinta 2018-02-10 00:54

Šiai sukakčiai paminėti Gurmanų gildija surengė šventinį koncertą Lietuvos valstybinėje filharmonijoje, vėliau gildijso prezidentas visus svečius pakvietė ypatingai vakarienei, kuriai su restorano „Stikliai“ virtuvės šefu Linu Bražinsku buvo kruopščiai sudaromas meniu.

Aplinką gėlėmis dekoravo floristas Mantas Petruškevičius – tad šventė žavėjo vos įžengus į salę. 

R.Zakarevičius kvietė ragauti burokėliais marinuotos lašišos su oriniu pankolių ir maskarponės kremu užkandžio, taip pat baravykų kremo traškiame krepšelyje su grybais „glass“ ir kanapių koldūnais.

Pagrindiniam patiekalui buvo pasiūlyta kepta anties krūtinėlė su svarainių plutele ir moliūgų tyre, troškinta kojelė su spanguolėmis ir putinais, mėlynųjų svogūnų uogiene ir obuolių tyre.

Desertui Gurmanų gildijos nariai ragavo juodojo šokolado „sferos“ su riešutiniu kremu, alkoholyje brandintomis vyšniomis, juodu biskvitu ir spragsinčia karamele.

Prie kavos buvo patiekiamas specialiai Kalėdų šventei R.Zakarevičiaus sukurtas punšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.