Stilingus kauniečius į areną priviliojo kalėdinis „Kūrybos podiumas“

Kūrybingi ir žingeidūs kauniečiai turi galimybę domėtis mados ir grožio naujienomis, šį savaitgalį pristatomomis Kauno „Žalgirio“ arenoje surengtoje stiliaus šventėje „Kūrybos podiumas“. Dviejų dienų renginyje rankdarbius pristato apie šimtą kūrėjų.

Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko mados renginys „Kūrybos podiumas“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko mados renginys „Kūrybos podiumas“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Dec 10, 2016, 7:30 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 11:22 PM

„Kūrybos podiumo“ sumanytojos Inesa Uktverienė ir Kristina Parachomikienė tikino, jog antrus metus organizuojamu renginiu siekiama suteikti galimybę autorinius darbus pristatyti ne tik profesionaliems kūrėjams, bet ir grožį kuriantiems mėgėjams.

Renginyje vyksta mugė, veikia kūrybinės dirbtuvės, kuriose nemokamai galima pasimokyti kurti papuošalus iš karoliukų, floristines kompozicijas interjerui, kalėdines dekoracijas, sužinoti, kaip išradingai supakuoti ar papuošti dovanas.

„Mintis surengti šią kūrybos ir mados šventę kilo daug metų bendraujant su įvairių rankdarbių, drabužių dizaino ir kitų sričių kūrėjais. Kaunas ir visa Lietuva turi tiek daug auksarankių, tačiau tik nedidelė dalis jų turi galimybę prisistatyti gausesnei auditorijai“, – sakė I.Ukvertienė.

Jos teigimu, nemokamas renginys – puikus būdas suburti didžiulę kuriančių ir dar didesnę rankų darbą vertinančių žmonių bendruomenę vienoje vietoje, stiprinti jų tarpusavio bendradarbiavimą.

„Tai tik vienas iš šio renginio tikslų. Ne ką mažiau svarbu – skatinti žmones ieškoti saviraiškos būdų, padedančių atitrūkti nuo rutinos ir išlaisvinančių stiprią kūrybinę galią. Kol nepabando kurti, daugelis net neįtaria ją turintis.

Ne ką mažiau svarbu – skatinti žmones ieškoti saviraiškos būdų, padedančių atitrūkti nuo rutinos ir išlaisvinančių stiprią kūrybinę galią. Kol nepabando kurti, daugelis net neįtaria ją turintis“, – kalbėjo renginio organizatorė.

Šįmet „Kūrybos podiumas“ smalsuolius kviečia į šešis savęs pažinimo ir grožio seminarus, kuriuos veda įžymūs žmonės ir profesionalai.

Šeštadienį etiketo žinovas ir žurnalistas Giedrius Drukteinis vedė paskaitą „Kaip save parduoti“, numerologė Danguolė Mordasienė atskleidė Skaičių galią žmogaus likimui, o aromaterapijos žinovė Erika Daugėlaitė aiškino, kaip aromaterapija gydo ir daro stebuklus.

Sekmadienį kauniečių laukia aktorės Inetos Stasiulytės paskaita „Moters energija ir jos atkūrimas. Kaip ir kur rasti įkvėpimo“, veidotyros specialistas Aramandas Kažerskas „Veidas – tarsi atversta knyga“, visažistų mokyklos įkūrėja estė Lana Vallo ves paskaitą „Dieninis makiažas su transformacija į šventinį“.

Vakaro pabaigoje drabužių kūrėja Aurelija Jurkšaitytė pristatys kolekciją „Elegant & Chic“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.