Aklavietėje atsidūrusi Daina Bosas: „Reiškiu užuojautą eiliniam piliečiui“

Verslininkė Daina Bosas (46 m.) negali patikėti savomis ausimis: jos pastangas ieškoti tiesos dėl dukrą paskiepijusios medikės prokuroras pavertė tiesiog skaičių neatitikimu.

Daina Bosas.
Daina Bosas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 9:15 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:31 PM

Beveik dvejus metus tyrę, ar verslininkės D.Bosas paauglei dukteriai iš tikrųjų buvo suleista skiepų nuo vėžio, Klaipėdos prokurorai nuleido rankas.

Klaipėdos apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine veikla. Nežinia ką paauglei suleidusi gydytoja Margarita Malukienė gali ramiau atsikvėpti. Tačiau D.Bosas rankų nenuleidžia – ji prokuroro Vitalijaus Gulenkovo nutarimą apskundė Klaipėdos apygardos vyriausiajam prokurorui.

„Išnaudojus visas tyrimo galimybes nepavyko surinkti pakankamai faktinių duomenų, kurie leistų pagrįstai manyti, kad M.Malukienė padarė jai inkriminuotus nusikaltimus. Tad visos abejonės turi būti traktuojamos jos naudai. Tokia išvada darytina iš įtariamosios parodymų – ji visą laiką neigė pareikštus įtarimus“, – teigė prokurorai.

Prokuroras V.Gulenkovas aiškino, kad nėra tokios patikrintos metodikos, kuri atsakytų į klausimą, koks medikamentinis tirpalas pateko į žmogaus organizmą. Anot jo, vien dėl to, kad neatitinka „kažkokie skaičiai“, negalima daryti kategoriškos išvados, jog vaistai buvo suleisti arba nesuleisti.

„Kažkokie skaičiai? Boba turėdama tris vakcinas paskiepija penkis kartus, bet prokurorui tai tik skaičiai? Skiepų kabinetas nebuvo užsakęs vakcinų ir tai yra įrodyta. Bet to negana! Nes prokurorui tai tik skaičiai, o ne konkretus vakcinų trūkumas, dėl kurio ir pradėjau šį nesibaigiantį kančios kelią! Ta proga reiškiu didelę užuojautą visai Lietuvos teisinei sistemai ir ypač eiliniam piliečiui. Jūs neturite jokių šansų! Dvejus ilgus metus negailėdama lėšų bandau įrodyti, kad nutvėriau „medikę“ darant nusikaltimą pacientų atžvilgiu. Bet kam tai rūpi? Ogi niekam“, – neslėpė nusivylimo D.Bosas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.