Catherine sulaužė šimtametes tradicijas – atsisakė švęsti Kalėdas su karaliene

Jungtinės Karalystės princas Williamas su žmona Kembridžo kunigaikštiene Catherine sulaužė karališkąjį protokolą. Karališkoji pora Kalėdas praleis ne su karaliene Elizabeth II, o su Catherine tėvais Carole ir Michaelu Middletonais.

Pasak specialistų, Catherine ir Williamas nusprendė teisingai, pasirinkę Kalėdas švęsti jaukiai su Middletonais, o ne oficialiai su karaliene Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Pasak specialistų, Catherine ir Williamas nusprendė teisingai, pasirinkę Kalėdas švęsti jaukiai su Middletonais, o ne oficialiai su karaliene Elizabeth II.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2016, 4:04 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:12 PM

Pasak šeimos santykių ekspertų, tokį sprendimą Williamas ir Catherine priėmė ne todėl, kad Middletonų šeimą mėgtų labiau už karališkąją. Tai greičiau nesavanaudiškas sprendimas jųdviejų vaikų princo George'o ir princesės Charlotte labui.

Šventės kėlė stresą ir kunigaikštienei

Jaukios šeimos Kalėdos Middletonų namuose daug naudingesnės mažyliams nei formalios iškilmės karalienės rezidencijoje Sandringame. Juolab kad griežto protokolo ribojamos Kalėdos kėlė stresą ir pačiai Catherine.

Šių metų pradžioje per itin retą interviu Catherine papasakojo, kad pirmos Kalėdos rūmuose jai buvo tikras iššūkis. Juk kiekvienas iš mūsų susiduria su problema, kai reikia išrinkti dovaną antrosios pusės šeimai, o Catherine turėjo išrinkti dovaną pačiai karalienei.

„Prisimenu, kai pirmą kartą Kalėdas praleidau Sandringame. Aš buvau susirūpinusi dėl to, ką reikės per šventes padovanoti karalienei. Vis svarsčiau: „Dieve, ką jai turėčiau padovanoti?“ Tada pamaniau, kad jai ką nors pati pagaminsiu. Tai galėjo baigtis tikra katastrofa, bet aš nusprendžiau pagal močiutės receptą paruošti čatnio. Dėl to truputį jaudinausi, tačiau kitą dieną pastebėjau, kad jis buvo patiektas ant stalo.

Manau, toks paprastas gestas buvo įvertintas, nes ji jį patiekė ant stalo ir kitomis progomis. Mano nuomone, tai parodo jos atsidavimą ir rūpinimąsi kiekvienu iš mūsų“, – pasakojo Catherine.

Kalėdos rūmuose – lyg karinė operacija

„Jei Williamas ir Catherine gali retkarčiais atsitraukti nuo oficialių karališkųjų pareigų, kad George'o ir Charlotte gyvenimas būtų kuo normalesnis ir paprastesnis, tai yra labai gerai“, – dailymail.co.uk sakė šeimos ekspertė Lisa Clegg.

Kalėdos Sandringame – lyg karinė operacija. Svečių atvykimas, pusryčių metas, šunų vedžiojimas, popietės arbatėlė ir ėjimas miegoti – viskas suplanuota minučių tikslumu. Net Kalėdų pietūs įspausti į griežtas 50 minučių.

Catherine sesuo Pippa Middleton šeimos Kalėdas apibūdina kaip palaimingą šventę, per kurią linksma visiems. Pippos ir Catherine tėvas net apsivelka karnavalinius drabužius, panašius į sumo imtynininko, ir tik tuomet vadovauja šventei.

L.Clegg, neseniai išleidusi knygą apie vaikų auginimą „What the Parenting Manuals Don’t Tell You“, tvirtina, kad Middletonų namuose vyraujanti atmosfera palankesnė vaikams nei oficialus protokolas Sandringamo rezidencijoje.

„Vaikai vis dar labai maži ir nesupranta suvaržymų, kurie privalo būti praktikuojami karališkojoje šeimoje. Jie nesupranta, kodėl reikia atsisėsti ir tylėti tam tikromis aplinkybėmis.

Jie visai maži ir jiems reikia dar pabūti vaikais, būti džiaugsmingai nešiojamiems ant rankų, linksmintis per Kalėdas be nuolatinio viso pasaulio dėmesio“, – sakė L.Clegg.

Specialistė taip pat pasakojo apie Kalėdų kaip šeimos šventės svarbą. L.Clegg pabrėžė, kad keitimasis dovanomis ir sėdėjimas prie bendro stalo su mylimais žmonėmis stiprina ryšį.

„Williamas ir Catherine žino, kad ateis metas, kai Williamas turės prisiimti karališkąsias pareigas ir tapti karaliumi. Tuomet jie negalės prašyti privatumo, kurį dabar jie vis dar gali gauti.

Nuostabu, kad karalienė taip palaiko Williamo ir Catherine apsisprendimą“, – sakė L.Clegg.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.