„Mis Pasaulis 2016“ karūna Stephanie Del Valle vienus nudžiugino, kitus suerzino

Gražuolė studentė iš Puerto Riko praėjusį sekmadienį pasipuošė konkurso „Mis pasaulis“ karūna. Tai patiko ne visiems.

66-oji „Mis pasaulis“ – Niujorke studijuojanti S.Del Valle.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
66-oji „Mis pasaulis“ – Niujorke studijuojanti S.Del Valle.<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 25, 2016, 11:08 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:49 PM

Grožio varžybos, kuriose šįkart dalyvavo merginos iš 117 valstybių, buvo surengtos JAV miestelyje Okson Hile.

66-ą sykį vykusio konkurso dalyvės tradiciškai varžėsi sporto, talentų, gebėjimų bendrauti socialiniuose tinkluose ir kitose rungtyse.

Susumavus komisijos balsus paaiškėjo, kad gražiausia pasaulio mergina nuo šiol 12 mėnesių save galės vadinti Stephanie Del Valle – devyniolikmetė iš Puerto Riko, kurios dėka grožio karūna antrą sykį istorijoje iškeliavo į šią šalį.

Taip Puerto Rikas tapo 17-ąja šalimi, šį konkursą laimėjusia daugiau nei sykį. Rekordininkės yra Didžioji Britanija ir Indija – jų atstovės šį titulą pelnė po penkis kartus.

Pirmąja konkurso vicemis buvo paskelbta Dominikos atstovė Yaritza Reyes, antrąja – Natasha Mannuela iš Indonezijos.

Žavi rudakė brunetė S.Del Valle – jaunesnė už daugelį konkurenčių, tačiau jau turi nemažai gyvenimo patirties.

Garsaus Puerto Riko teisininko dukra gyvena Niujorke – šio miesto Pace’ų universitete studijuoja komunikacijos mokslus, vėliau ketina mokytis teisės. Gražuolė kalba trimis kalbomis: ispanų, anglų ir prancūzų.

Dar prieš pergalę grožio konkurse ją savo mūza vadino žinomas Puerto Riko dizaineris Carlosas Alberto, tačiau laisvalaikiu modeliu dirbančios merginos svajonės susijusios ne tik su podiumu ir fotosesijomis.

Konkurso talentų rungtyje dainavusi Stephanie svajoja apie muzikinę karjerą arba šiaip įsisukti į pramogų verslą.

„Išgyvenu visiškai neįtikėtinas akimirkas. Tiek daug jausmų. Po konkurso iškilmingoje vakarienėje sutikau tėvus ir paprašiau jų valdytis, nes kitaip apsiverksiu. Tada apsikabinome ir ilgai taip stovėjome“, – po konkurso „Mis pasaulis“ savo šalies spaudai sakė S.Del Valle.

Būdama ketverių ji tapo gimtinėje garsaus San Chuano vaikų choro nare – tai ir padėjo atsiskleisti muzikiniams gabumams.

Aštuonerių Stephanie su choru koncertavo Brazilijoje ir, kaip pati sako, būtent tada pirmą sykį savo akimis pamatė tikrą skurdą.

Save ji apibūdino kaip užsispyrusią optimistę, o komisijai įspūdį padarė ne tik merginos talentas ir grožis, bet ir pasiūlytas socialinis projektas.

Grožio konkurso labdaros programai ji pasiūlė vykdyti muzikos terapijos kursus, kurie padėtų į visuomenę integruotis Downo sindromo kamuojamiems vaikams.

Rėžė jaudinamą kalbą

Karibų salyne dėl merginos pergalės džiūgaujama, tačiau Azijoje tai sukėlė nepasitenkinimą.

Mat milijonai TV žiūrovų šiame žemyne buvo įsitikinę, kad karūnos labiausiai nusipelnė filipinietė Catriona Gray.

Per konkursą ji rėžė jaudinamą kalbą apie lygybės ir švietimo svarbą, taip nustelbdama kitas merginas, kurioms scenoje dažnai sunkiai sekasi pasakyti rišlų sakinį.

Į lyderių penketuką patekusi filipinietė, apdovanota už geriausią bendravimą socialiniuose tinkluose, tvirtino, kad būti „Mis pasaulis“ reikia drąsos.

„Tai lyg nešti fakelą, nušviečiant gyvenimą kitiems“, – kalbėjo C.Gray.

Daug pasaulio šalių išmaišiusi 22-ejų mergina yra populiari TV laidų vedėja, dainininkė ir modelis, turinti internautų mėgstamą tinklaraštį. Negana to, ji yra baigusi prestižinį Berklio muzikos koledžą Bostone.

Kitaip tariant, tobula pretendentė kelti konkurso prestižą. Vis dėlto komisija neatsispyrė 19-metės puertorikietės kerams.

Parengė Ramūnas Zilnys

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.