Tik vienas patarimas, kad kitais metais būtum liekna, sveika ir laiminga

Artėjant metų pabaigai ne viena susimąstome apie praėjusius metus. Apgalvojame, ką per juos nuveikėme, kokius tikslus pasiekėme, kokius sunkumus įveikėme. Labai tikiuosi, kad jums besibaigiantys metai dovanojo daugiau džiugių nei skaudžių ar liūdnų patirčių.

Nuoširdžiai rūpinantis savimi pagerės ne tik kūno išvaizda bei sveikata – tai turės didžiulį teigiamą poveikį kitoms gyvenimo sritims.<br>123rf nuotr.
Nuoširdžiai rūpinantis savimi pagerės ne tik kūno išvaizda bei sveikata – tai turės didžiulį teigiamą poveikį kitoms gyvenimo sritims.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ieva Gerčienė

Dec 31, 2016, 10:18 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:58 PM

Daugelis moterų metų pradžioje pasižadėjo sulieknėti ar kaip kitaip pagerinti savo sveikatą ir išvaizdą. Nuoširdžiai jus sveikinu, jei pavyko pasiekti lieknėjimo ir geros savijautos tikslus, – esate mažuma. Deja, daugelis sau tai žadėjusių moterų metus baigia nusivylusios savimi ir su viltimi, kad kitąmet jau tikrai pasiseks.

Galėčiau pateikti ilgiausią sąrašą rekomendacijų, ką daryti, kad kitais metais pavyktų sulieknėti ir pagerinti sveikatą, tačiau duosiu vienintelį patarimą: nuoširdžiai rūpinkitės savimi. Tik tiek sau reikia pažadėti naujais metais ir garantuoju, kad pajusite pagerėjimą visose gyvenimo srityse.

Juk jei nuoširdžiai sau rūpėsite, pasi-stengsite, kad į jūsų organizmą patektų kuo daugiau vadinamojo sveiko ir mažiau ne tokio sveiko maisto. Nuoširdžiai sau rūpinčiam žmogui net nekils minties persivalgyti ir apkrauti savo kūno organų sunkiu darbu.

Tas, kuris rūpinasi savimi, reguliariai judės, nes žino, kad fizinė veikla gyvybiškai svarbi gerai savijautai ir sveikatai. Juk tai mums pataria įvairūs specialistai, kai norime sulieknėti: maitinkis sveikai, saikingai ir reguliariai judėk.

Tačiau jūs pažadėkite sau, kad visus šiuos dalykus darysite ne dėl to, jog desperatiškai norite sulieknėti, o dėl to, kad nuoširdžiai sau rūpite. Patikėkite manimi, tuomet lieknėsite su visai kita nuotaika, tarsi savaime, beveik be pastangų.

Kai tikrai sau rūpi, tau nereikia savęs versti sveikai bei saikingai maitintis ir reguliariai sportuoti. Tu nori tai daryti ir tai darai su dideliu džiaugsmu.

Nuoširdžiai rūpinantis savimi pagerės ne tik kūno išvaizda bei sveikata – tai turės didžiulį teigiamą poveikį kitoms gyvenimo sritims. Kai nuoširdžiai sau rūpi, neleidi kitiems su savimi elgtis nepagarbiai, nesiimi alinamo darbo režimo, pakankamai miegi, randi laiko sau ir užsiimi sielą praturtinančia veikla.

Kai rūpiniesi savimi, gali dar geriau pasirūpinti tau brangiais artimaisiais. Ne veltui skrydžio metu lėktuvo palydovai pataria: avarinio nusileidimo atveju deguonies kaukę pirmiausia užsidėk pats ir tik tada pasirūpink kitais. Jei pritrūksi deguonies, negalėsi pasirūpinti nei savimi, nei tuo labiau šalia esančiais.

Todėl kiekvieną kitų metų dieną sau priminkite, kad jūsų tikslas šiais metais – kuo nuoširdžiau rūpintis savimi. Ir tuomet, žinoma, paverskite tai veiksmais.

Pamatysite, kaip metų pabaigoje džiaugsitės ne tik lieknesne figūra, bet ir puikia savijauta, gera nuotaika, gal net pagerėjusia situacija darbe ir prasmingesniais santykiais su artimaisiais.

Ieva Gerčienė yra holistinio lieknėjimo specialistė, knygos „Lieknėju paskutinį kartą“ autorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.