Danguolė Stachura užstojo Gretą Kildišienę: „Norisi ją nuoširdžiai apkabinti“

Į skandalą įsivėlusi Greta Kildišienė pastaruoju metu sulaukia nemažai pašaipų socialiniame tinkle. Apie ją ir „valstiečių“ lyderį Ramūną Karbauskį sukurta daug memų, o komentatoriai negaili aštrių komentarų. Tačiau yra ir Gretą užjaučiančių.

D.Stachura.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Stachura.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Stachura.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Stachura.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Stachura.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
D.Stachura.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 21, 2017, 8:45 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:21 PM

Štai stilingoji galerininkė Danguolė Stachura sukėlė diskusijų audrą paviešinusi štai tokią savo nuomonę: „Šiandien ir jau keletą dienų nuoširdžiai norisi apkabinti Gretą Kildišienę, nors neteko asmeniškai susipažinti, pažinti ar net pasilabinti. Ach, tokią puolimo laviną atlaikyti ne kiekvienam, juo labiau ne kiekvienai... Visada sunku stebėti sąmoningų žmonių spyrį parklupusiam, silpnesniam, kvailesniam ar klydusiam. Šį kart moteriai. Gyvenimo nelepintai, kiek tenka skaityti. Klydusiai (bet ar tarp puolančiųjų yra nors vienas tikrai šventas?). Neišsimokslinusiai, bet, būkime teisingi, ne mokslininkai puola. Ausyse skamba pastabaus režisieriaus išsakyta mintis, kad didžiausias minios priešas – nemokšiškumas, požiūrio vienas į kitą, reakcijų, pagarbos. Nuo jos prasideda kultūra. Ir žmogus. Nes kaip norėtųsi gyventi šalyje vienas kitą ir save auginant, ne žudant. Tikiu, neturėtume tiek išeinančių iš gyvenimo jaunų žmonių...“.

Jai paprieštaravo verslininkė Rima Olberkyte-Stankus. „Atjausti suprasti ir apkabinti suvokiančius „suklydau“ tikrai taip, bet ši situacija man labiau primena Stokholmo sindromą – ji nei gailisi, ji nei atsisako gyventi iš mūsų, nei prašo pagalbos, o tuo tarpu tu, esanti apgauta, nuvilta (nors ir nebalsavai už ją, bet ji davė priesaiką mūsų šaliai), ir turėdama teisę žinoti apie jos skaidrumą, gaili jos. Gyvename labai nuolankioje, humaniškoje visuomenėje, bet šiandien tai peržengė ribas. Apkabink tuos, kuriems reikalinga pagalba, o ne tuos, kurie nori pralobti ir garbės nedirbdami“, – rašė Rima.

Vyno žinovė Rasa Starkus nustebo išvydusi tokį Danguolės įrašą. „Tiesa pasakius apšalau perskaičius... Atrodo nelabai supratote kas įvyko ir kas vyksta... iš jūsų vagia, jums meluoja, o jūs kažko gailit?, – retoriškai klausė R.Starkus.

Į diskusiją įsivėlė ir Seimo narė, ekonomistė Aušra Maldeikienė: „Išprotėjot, Danguolė Stachura? Nekenčiat savo vaikų? Negerbiat ir nemylit tėvų? Šita žiopla moteris atėjo šalies įstatymų kurti – ir neturėdama proto jokio, melagė, nustatyti mūsų visų gyvenimo taisykles. Gal pradėkit galvoti, ką sapaliojat? Gėda skaityti, juk esate protingas žmogus.“

Jai antrino ir politikė Nijolė Oželytė: „Žmogus turi būti visiškas besmegenis ar kvaila višta, kad nesuvoktų, jog kalbama ne apie moterį, o apie nusikalstamai meluojantį bemokslį, kuri apgaulės būdu įlindo svarbiausią valstybės valdymo instituciją ir būdamas va tokio išsilavinimo ir tokios štai kokybės, kurs įstatymus. Na, kad nekurs, aišku visiems, bet kad algą gaus ir gastroliuos po pasaulį už rinkėjų pinigus, irgi aišku . Karbauskis turi pakankamai prisigrobęs, kad pats savo pramogas apsimokėtų.“ 

Tiesa, atsirado ir D.Stachurai pritariančių.

„Būsiu visiškai nepopuliarus šitoje bandoje, kurią net ir kai kurie populiarūs ir, atrodo, protingi žmonės vainikuoja. Bet visa ši istorija man nuo pat pradžių yra absoliutus farsas ir susidorojimas lygioje, nu ok beveik lygioje, vietoje. Net neįsivaizduoju, kiek pas Agnę, Tapiną ir kitus biografijoje rastume dėmių, juokingų poelgių, posakių ir kiek galima prikurti juokingu memų bei tyčiotis be paliovos. Tiesiog graudu klausyt“, – teigė verslininkas Ugnius Kiguolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.