Žinomi žmonės neslepia paniekos berniuką pražudžiusiai porai

Ankstyvą penktadienio rytą paaiškėjo, kad Kėdainiuose žiauriai sumuštas ketverių berniukas mirė. Ir, nors žiauriu nusikaltimu įtariamas vyras jau pristatytas į policiją, vaiko gyvybės tai nesugrąžins.

Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Daina Bosas ir Inga Stumbrienė.<br>lrytas.lt nuotr.
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, Daina Bosas ir Inga Stumbrienė.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2017, 11:14 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 8:41 AM

Socialiniuose tinkluose pasipylė ne tik užuojautos vaikui kupini žodžiai, bet ir motinos bei jos sugyventinio viešas pasmerkimas. Tai neaplenkė ir žinomų Lietuvos žmonių, kurie taip pat negailėjo paniekos vaiko gyvybės neišsaugojusiai motinai.

Verslininkė Inga Stumbrienė neslėpė: tokioje valstybėje, kurioje įstatymai negali apginti bejėgio vaiko, gyventi yra baisu. „Man baisu, kokioje valstybėje mes gyvename... Kiek dar pasikartos tokių istorijų? Kiek dar jų reikės, kad pradėtume keistis?“ – rašė ji.

Komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis apmąstyti savo darbo veiklą siūlė ir socialiniams darbuotojams. „Aš tik dar kartą paklausiu visų socialinių darbuotojų ir pseudo vaiko teisių gynėjų: tai ar ramiai miegat? Viskas gerai su sąžine?“ – kandžią kritiką reiškė vyras.

Laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė, pati auginanti mažametę dukrelę, neslėpė jausmų: „Palaimink, Dieve, visus Lietuvos vaikus. Saugokim visus vaikus. Nėra tokios sąvokos kaip svetimi vaikai.“

Verslininkė Daina Bosas atvirai rėžė panieką mažametį berniuką auginusiai jaunuolių porai: „Gyvuliai. Tiesiog paėmė ir užmušė vaiką. Užmušė. O tu vaikštai kaip durnas ir kaltas antrą dieną kojom rankom nutirpusiom.“

Modelis Karolina Toleikytė negalėjo atsistebėti paviešinta statistika, kad vien Kauno mieste per metus sulaukiama bene 100 nukentėjusių vaikų.

„Pakalbėkim apie problemą. Jūs realiai suvokiate skaičius?! Į Kauno vaikų klinikas kiekvienais metais atveža apie 100 (!!!) nuo smurto artimoje aplinkoje nukentėjusių mažamečių. Šimtą! Po vieną smarkiai priluptą vaiką, dėl kurio gyvybės kovoja medikai, kas tris dienas! Ir tuos vaikus vėliau atiduoda atgal į smurtaujančias rankas. Aš labai tikiuosi, kad ne man vienai tai – tragiška statistika“, – piktinosi jauna mergina.

Verslininkė Agnė Grigaliūnienė kreipėsi į visus bičiulius, kurie šiandien dalyvaus metų muzikos apdovanojimuose.

„Tas berniukas su savo maža plakančia širdimi kabinosi į gyvenimą. Linkiu, kad šiandien mes nebeliktumėm abejingi, kad mūsų širdys plaktų, kad išgirstume, kas vyksta už mūsų namų durų, kad kiekvienas, kaip tik galime, prisidėtume prie mūsų vaikų saugumo. Na, o seimūnams linkiu ne FB sėdėti, ne automobilių istorijas narplioti, o eiti ir VEIKTI. Kai sudėtinga reguliuoti alkoholio, oro taršos ir aplinkosaugos įstatymus – tarsi suvokiama, kodėl. Kai 20 metų nesugebame pajudėti su vaikų apsauga – suprasti nei protu, nei širdimi negaliu. Jei trūksta politinės valios – visuomenė gali padėti ją atrasti, tad burkimės ir padėkime. 7:30 berniukas užmigo visam laikui. Lygiai po 12 valandų – 19:30 – kaip makabriškai šiandien tai skambėtų – M.A.M.A apdovanojimai. Kviečiu visus kalbėti apie šią tragediją ir atkreipti į šiuos įvykius dėmesį, kas kaip galime. Juk viskas prasideda nuo mūsų“, – rašė žinoma moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.