Parinkti žvaigždei drabužį – ne kiekvieno nosiai

Apdovanoti talentu stulbinamai aprengti Holivudo žvaigždes šios profesijos atstovai neretai patys tampa žvaigždėmis. Susipažinkite su penkiais geriausiais Holivudo stilistais, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

Lessie Fremar (dešinėje) su savo kliente Reese Witherspoon.<br>„ViDA PRess nuotr“.
Lessie Fremar (dešinėje) su savo kliente Reese Witherspoon.<br>„ViDA PRess nuotr“.
Robas Zangardi ir Mariel Haenn gali pasigirti, kad kuria stilių Jennifer Lopez.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Robas Zangardi ir Mariel Haenn gali pasigirti, kad kuria stilių Jennifer Lopez.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kate Young savo darbą laiko politiniu žaidimu: palaiko išmintingą pusiausvyrą su garsiais dizaineriais ir klientais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Kate Young savo darbą laiko politiniu žaidimu: palaiko išmintingą pusiausvyrą su garsiais dizaineriais ir klientais.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Petra Flannery (dešinėje) su savo kliente Emma Stone (kairėje) ir makiažo meistre Rachel Goodwin.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Petra Flannery (dešinėje) su savo kliente Emma Stone (kairėje) ir makiažo meistre Rachel Goodwin.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 1, 2017, 12:01 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 1:10 AM

Daugelis į stilisto paslaugas vis dar žvelgia skeptiškai: nejau taip sudėtinga parinkti drabužį? Bet kiekvienos Holivudo žvaigždės įvaizdis – ilgų derybų su dizaineriais, ne vienos savaitės pasimatavimų rezultatas. Nepaisant to, visuomet lieka rizika prašauti pro šalį.

Tas pats drabužis niekam nežinomą modelį gali išgarsinti visame pasaulyje – kaip tai nutiko Elizabeth Hurley.

1994-aisiais į romantinės komedijos „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“ premjerą, kur tuometis jos draugas Hugh Grantas atliko vieną pagrindinių vaidmenų, britė atvyko itin atvira „Versace“ suknele.

Kartais abejotino skonio drabužiu siekiama susprogdinti internetą – tai, žinoma, dar prideda ir populiarumo.

Pakanka prisiminti amerikiečių atlikėjos Lady Gagos suknelę, „pasiūtą“ iš tikros mėsos gabalų. Bet toli gražu ne visos žvaigždės nori tokios šlovės.

Dėl tinkamų stilistų Holivude vyksta tikra kova, nes vienas viešas kino žvaigždės ar pramogų pasaulio garsenybės pasirodymas gali tiek sugadinti reputaciją, tiek padaryti pradžią siekiant sėkmės.

Žvaigždžių stilisto uždavinys – padaryti taip, kad jo kliento įvaizdis būtų įvertintas kaip elegantiškas, subtilus, išskirtinis. Dar prieš 20 metų kultūrinio bendradarbiavimo tarp Holivudo kino žvaigždės, pramogų pasaulio garsenybės ir madingo prekės ženklo nebuvo.

Šiais laikais ignoruoti stilistų jau nevalia: vos vienas nesėkmingas pasirodymas viešumoje garsenybę gali daugeliui savaičių paversti pajuokos objektu. Taip ne kartą nutiko ir amerikiečių realybės šou žvaigždei Kim Kardashian (36 m.).

Tiesa, Holivude vien gebėjimo susitarti su dizaineriais ir klientais stilistui nepakanka. Gauti „Fashion Institute of Technology“ ar „Parsons School of Desing“ įvertinimą – visada būtinas minimumas.

Žurnalas „The Hollywood Reporter“ jau keletą metų Kate Young įtraukia į 25 įtakingiausių Holivudo stilisčių sąrašus. Savo karjerą pradėjusi žurnalo „Vogue“ mados skyriaus asistente, žurnalistiką ji iškeitė į stilizavimą. Ir neapsiriko.

K.Young savo darbą laiko politiniu žaidimu: palaiko išmintingą pusiausvyrą su garsiais dizaineriais ir klientais.

K.Young pagrindiniai klientai – erotinio filmo „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ žvaigždė Dakota Johnson (27 m.), popmuzikos atlikėja, buvusi paauglių dievuko Justino Biberio mylimoji aktorė Selena Gomez (24 m.), trijų „Oskarų“, dviejų Auksinių gaublių nominantė ir Auksinio gaublio laimėtoja Michelle Williams (36 m.).

Stilistė Leslie Fremar laikoma filmo „Ir velnias dėvi „Prada“ herojės prototipu.

Išties ši juodaplaukė moteris buvo vyriausiosios amerikiečių žurnalo „Vogue“ redaktorės Annos Wintour asistentė. Po tokios gyvenimo mokyklos darbas su Holivudo žvaigždėmis L.Fremar ne tik neįvaro siaubo, bet ir būna sėkmingas.

L.Fremar klientės – aktorės, kurių požiūris į grožį ir jo vertinimą skiriasi. Viena jų – Holivudo žvaigždė Julianne Moore (56 m.). Ji nebijo eksperimentuoti pasirodydama viešumoje, nevengia atidengti kojų drabužiais, kurie yra keliais centimetrais aukščiau kelių.

Jos kolegė, „Oskaro“ premijos laureatė Reese Witherspoon (40 m.) renkasi paprastesnius siluetus, dažnai puošiasi drabužiais, kurie nepasižymi detalių gausa.

L.Fremar klientės – iš Pietų Afrikos Respublikos kilusios, „Oskaru“ ir Auksiniu gaubliu apdovanotos Charlize Theron (41 m.) stilius – karališkai subtilus.

Tiek vilkėdama juodą smokingą, tiek jos figūrą glaudžiai aptempiančią, nėriniais puoštą suknelę aktorė atrodo stulbinamai, bet išlieka savimi.

Bendras darbas neretai suartina žmones. Taip nutiko L.Fremar su kai kuriomis garsiomis klientėmis. Štai J.Moore padėjo savo stilistei dekoruoti jos būstą Niujorke, o jos padedama Ch.Theron planuoja sukurti džinsinio audinio drabužių liniją.

Stilistų Robo Zangardi ir Mariel Haenn debiutas vyko filmuojant garsiosios atlikėjos Rihannos klipą „Umbrella“. Tada dėl garsių dizainerių drabužių teko palakstyti: tuomet dainininkė dar nebuvo superžvaigždė, o Robo ir Mariel apskritai niekas nežinojo.

Dabar stilistų duetas dirba su Jennifer Lopez (47 m.), kurios stilių keičia atsižvelgdami į konkrečią situaciją. Viešiems Jennifer, kaip aktorės, pasirodymams ar laidų vedėjos darbui stilistai ją aprengia senojo Holivudo dvasia, o atlikėjos įvaizdžiui puoselėti parenka seksualius drabužius, pagardintus kokia nors pikantiška detale.

Praėjusiais metais žurnalo „The Hollywood Reporter“ sudaromame 25 įtakingiausių stilistų sąraše Petra Flannery užėmė pirmąją vietą. Stilistė garsėja savo lakonišku, elegantišku ir kartu moterišku įvaizdžiu.

P.Flannery bendradarbiauja su Auksinio gaublio nominante Emma Stone (28 m.), labiausiai išgarsėjusia vaidmenimis „Lengvabūdė pirmūnė“, „Tarnaitė“, „Nepaprastas Žmogus Voras“, ir aktore Amy Adams (42 m.), pelniusia du Auksinius gaublius.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.