Dažniausiai pasitaikančios klaidos trinkiant plaukus

Iš pirmo žvilgsnio plaukų plovimas atrodo nėra sudėtingas uždavinys, tačiau tik teoriškai. Iš tikro tai yra daug daugiau nei plovimas, skalavimas bei formavimas. Daugelis plaukų problemų kyla dėl to, kad yra neteisingai plaunami plaukai bei yra daromos tam tikros klaidos, apie kurias niekuomet nesusimąstėte.

Šlapi plaukai yra daug labiau pažeidžiami nei sausi, todėl su jais reikėtų elgtis ypač atsargiai.
Šlapi plaukai yra daug labiau pažeidžiami nei sausi, todėl su jais reikėtų elgtis ypač atsargiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-02 17:41, atnaujinta 2017-04-10 23:22

Jei savo plaukus plausite naudodami teisingą plovimo techniką, jų būklė akivaizdžiai pagerės. „Dove“ prekinio ženklo vadovė Julija Kravcenko pateikia dažniausiai daromas klaidas ir paaiškina, ką reikėtų daryti kitaip, tam, kad turėtumėte spindinčius ir sveikus plaukus.

Pirmas žingsnis duše – plaukų skalavimas

Dažniausiai vos įlipus į dušą plaukai nieko nelaukiant yra sušlapinami ir trinkiami su šampūnu, tačiau reikėtų būti kantriomis ir pastovėti po bėgančiu vandeniu nuo 30 sekundžių iki 1 minutės, tik tuomet galima trinti plaukus su šampūnu. „Toks pirminis plaukų nuskalavimas padės pašalinti viršutinį purvo sluoksnį ir paruoš juos švariam plovimui“, – sako J. Kravcenko

Per karšto vandens naudojimas

Ypač šaltomis lietuviškomis žiemomis nėra nieko geriau kaip ilgas ir karštas dušas. Bet tai, kas yra gerai jums, nėra gerai jūsų plaukams, todėl trinkiant plaukus su per ne lyg karštu vandeniu galima juos itin lengvai pažeisti. Per karštas vanduo atidaro plaukų kutikulę, todėl natūralūs drėkinantieji elementai palieka jūsų plaukus. Tuomet plaukai praranda savo stiprumą ir pradeda šiauštis. Šaltas vanduo padeda plaukų kutikulei likti uždarai, dėl to, plaukai lieka sudrėkinti ir nesišiaušia. Jeigu nenorite maudytis šaltame duše, šiltas vanduo bet kokiu atveju geriau nei karštas.

Plaukams reikia kondicionieriaus

Daugelis žmonių nemėgsta naudoti plaukų kondicionieriaus, nes yra įsitikinę jog jis nusveria jų plaukus žemyn ir visiškai panaikina plaukų apimtį, o taip tikrai gali atsitikti, jeigu kondicionierius bus dedamas ant šaknų. Po plaukų plovimo galvos oda natūraliai atgauna savo įprastą drėgmę, tačiau plaukų galiukams natūralios drėgmės dažniausiai trūksta, todėl jie gali visiškai išdžiūti. Štai kodėl jums reikia kondicionieriaus. Jis taip pat suteikia plaukams švelnumo bei glotnumo, todėl plaukai gali būti mažiau pažeidžiami, kai yra šukuojami ar formuojami.

Dažnas šampūno keitimas

Daugelis esame girdėję mitą, kad šampūnas praras savo savybes, jei jis bus naudojamas per ilgai, bet tai tik mitas. Norint turėti švarius ir sveikus plaukus nebūtina pakeisti šampūną. „Šampūno pakeitimas turi būti pagrįstas išvadomis ar jūsų plaukams to reikia ar ne – pradėjus naudoti daugiau plaukų priemonių, tokių kaip plaukų tiesinimo ar garbanojimo žnyplės, džiovintuvas, reikėtų naudoti šampūną, kurio sudėtyje yra maitinamųjų medžiagų“, – sako J.Kravcenko.

Šlapių plaukų šukavimui – ne

Šlapi plaukai yra daug labiau pažeidžiami nei sausi, todėl su jais reikėtų elgtis ypač atsargiai. Vienas iš pačių plaukams žalingiausių dalykų – braukimas šepečiu per šlapių plaukų visą ilgį naikinant susivėlimus. Visuomet derėtų dar prieš plaukų plovimą juos gerai iššukuoti ir panaikinti visus raizginius juose – atliekant šią procedūrą plaukai po plovimo bus akivaizdžiai mažiau susivėlę. Laukiant, kol kondicionierius suveiks, galima plaukus perbraukti plačiai dantytomis šukomis. Po maudynių plaukus reikėtų iššukuoti tik prie šaknų, stengiantis nepaliesti plaukų galiukų ir jų nepažeisti. Jei vis dėl to reikėtų plaukus iššukuoti nedelsiant, tai darykite nuo plaukų galiukų po truputį kylant link šaknų – taip plaukų susivėlimai šukuojant nebus „išpešami“ bei nebus pažeidžiamas plaukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.