Kaip svorio atsikratė Larisa Kalpokaitė, Inga Norkutė ir kiti žinomi žmonės?

Ilgus metus kankinantis ar netikėtai atsiradęs nepageidaujamas antsvoris ne vienam gadina gražią kasdienybę.

Iš kairės: Larisa Kalpokaitė, Andrius Žiūrauskas ir Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Iš kairės: Larisa Kalpokaitė, Andrius Žiūrauskas ir Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Larisa Kalpokaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Larisa Kalpokaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Larisa Kalpokaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Larisa Kalpokaitė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Inga Norkutė.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Žiūrauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Žiūrauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Žiūrauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Andrius Žiūrauskas.<br>LR archyvo nuotr.
Drew Barrymore.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Drew Barrymore.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Drew Barrymore.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Drew Barrymore.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Jonahas Hillas.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Jonahas Hillas.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Jonahas Hillas.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Jonahas Hillas.<br>Scanpix ir ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Apr 14, 2017, 9:42 AM, atnaujinta Apr 21, 2017, 1:13 PM

Pateikiame žinomų žmonių, kurie atsikratė nereikalingų kilogramų, lieknėjimo paslaptis:

Aktorė Larisa Kalpokaitė (59 m.) visai neseniai nustebino Lietuvą netikėtais išvaizdos pokyčiais. Ilgus metus turėjusi apvalias kūno formas moteris staiga drastiškai sulieknėjo: tai jai padėjo susigrąžinti jaunatvišką įvaizdį ir dar geresnę savijautą.

Pati aktorė prisipažino, kad jai atsikračius 26 kilogramų žmonės gatvėje ėmė net neatpažinti. Tačiau komplimentų pastaruoju metu jai atsiginti nepavyksta.

„Pasidarė sunku gyventi fiziškai. Gyvenimas privertė atsigręžti į save, kad ir kaip spardyčiausi ir tingėčiau“, – šypsojosi moteris kalbėdama su žurnalu „Stilius“.

Įdomiausia, kad įdėti labai daug pastangų ar patirti alinančių treniruočių jai neteko. Nors fizinės veiklos dėl dar geresnės savijautos aktorė ateityje atsisakyti neketina.

Anot jos, svarbiausia – sveika mityba, tinkanti individualiam organizmui. Dėl tokios mitybos aktorė gali pasigirti kur kas geresne medžiagų apykaita. Be to, nebekankina ir aukštas kraujospūdis.

L.Kalpokaitės manymu, būtent medžiagų apykaitos sutrikimas ir buvo kliūtis jaustis sveikai ir džiaugtis lengvesniu kūnu.

Aktorė konkrečių patarimų, kaip sulieknėti, kiekvienam dalyti neketina. Jos įsitikinimu, svorio metimas ir savijauta – labai individualus dalykas.

Žavingajai aktorei Ingai Norkutei (44 m.) atrodyti taip puikiai, kaip ji atrodo pastaruoju metu, taip pat padėjo laikas ir meilė sau.

Moteris – ne iš tų, kurios kompleksuoja ar nuolat būtų nepatenkintos savo kūno linijomis, tačiau numesti bent 5 kilogramai jos gyvenimui tikrai nepakenkė.

„Valgiui pradėjau skirti mažai dėmesio. Mano gyvenime nebeliko maisto kulto. Pajutau didelį alkio malonumą, o maistas man šiuo metu atlieka gyvybinę funkciją“, – gyvenimo pokyčiais su žurnalo skaitytojais yra pasidalijusi aktorė.

I.Norkutė filmavimo aikštelėje dažniausiai nevalgo ten patiekiamo maisto – nekiša į savo organizmą bet ko. Dažniausiai ji su savimi turi savo maisto.

„Tai ir yra meilė sau, kai nekiši į save visko. Anksčiau valgydavau, kad valgyčiau. Prisėdusi jausdavau tai savo šonus, tai pilvą. Nors žaliavalge tapti neplanuoju ir valgau viską, man reikia visai nedaug mėsos, o šiltuoju metų laiku atsisakau bulvių, kurios jau nešviežios, įvairių batonų, makaronų ar kito karšto sunkaus maisto“, – paprasta savo kūno pokyčių paslaptimi dalijosi I.Norkutė.

Laikantis paprastų sveikos mitybos taisyklių ir įsiklausant į savo kūną aktorei netenka net plušėti sporto salėje.

Jaunatviškesnė išvaizda, vikrumas ir žvalumas – tai atsirado aktoriui Andriui Žiūrauskui (40 m.) atsikračius nereikalingų kilogramų. Nors apkūnus jis buvo nuo vaikystės, o kartą buvo pasiekęs ir beveik pusantro šimto kilogramų svorį, mažiau nei prieš porą metų vyras sugebėjo numesti net 20 kilogramų, ir tai lėmė radikalius jo išvaizdos pokyčius.

Įdomu tai, kad, priešingai nei daugeliui, ne sulieknėjimas padėjo atsikratyti sveikatos problemų, o sveikatos sutrikimo identifikavimas aktoriui padėjo atsikratyti ir svorio.

Pokyčių savo gyvenime A.Žiūrauskas nusprendė imtis supratęs, kad pavargo nuo sveikatos sutrikimų. Kaip vėliau sužinojo, jį kamuodavo miego apnėja (miegant kvėpavimas sustoja 10 sekundžių ir daugiau), o tai sukeldavo nuolatinę nemigą ir nuovargį. Anksčiau aktorius galėdavo tiesiog užsnūsti vos prisėdęs.

„Maniau, jog mieguistas esu dėl to, kad trūksta energijos, tad siekdamas jos gauti privalau kuo daugiau pavalgyti“, – yra sakęs aktorius. Išsprendęs sveikatos problemą garsus vyras ėmė mažiau valgyti, ir antsvoris pradėjo tirpti.

Jis neslepia, kad sumažinti svorį padėjo ir padidėjęs darbo krūvis, aktyvesnis gyvenimo būdas. Be to, dabar jis renkasi kokybiškesnį, mažiau kaloringą maistą. Jo racione beveik neliko saldumynų, jis atsisakė duonos, gerokai sumažino miltinių ir bulvinių patiekalų. Tai aktorius keičia šviežiomis arba virtomis daržovėmis.

Tiems, kam sunku laikytis dietos, jis pataria pagalbos ir palaikymo prašyti savo šeimos narių.

Visame pasaulyje aptarinėjami ir Holivudo aktorės Drew Barrymore (42 m.) kūno pokyčiai. Ne paslaptis, kad ji ne kartą turėjo priaugti svorio dėl vaidmens kino juostoje „Santa Klaritos dieta“ („Santa Clarita Diet“). Filmo dalių buvo ne viena, tad ir tirpdyti ne-pageidaujamus kilogramus iš naujo jai te-ko ne kartą.

Pastaruoju metu atsikratyti dar daugiau kilogramų jai padėjo speciali dieta, kurios laikydamasi aktorė į savo mitybą įtraukė daugiau baltymų. D.Barrymore ėmė valgyti daugiau vištienos, neriebių pieno produktų, jūrų gėrybių, pupelių, riešutų. Toks maisto racionas jai padėjo atsikratyti mažiausiai 9 kilogramų.

„Anksčiau svėriau 65 kilogramus, o dabar – tik 56. Jaučiuosi tikrai puikiai“, – vos prieš porą mėnesių žiniasklaidai džiau-gėsi žvaigždė. Tačiau dabar ji nedraudžia sau pasmaguriauti ir įvairiais delikatesais, ypač per šventes.

Holivudo garsenybė – viena tų, kuriai svoris auga ir patiriant didžiulį stresą. Pastarąjį kartą riebalai ant jos klubų nusėdo po prieš pusantrų metų vykusių skyrybų su trečiuoju vyru Willu Kopelmanu.

Išsižioti iš nuostabos gerbėjus privertė ir kitas aktorius – komikas Jonahas Hillas (33 m.). Nors intensyviai mesti kilogramus garsus vyras pradėjo dar praėjusiais metais, praėjus daugiau laiko dabar į jį žiūrėdamos merginos varvina seilę.

Pasirodo, mokyklos laikais J.Hillas buvo netgi gana lieknas, tačiau vėliau gyvenimas suformavo kitokią figūrą. Vėl pasiekti pavydėtiną išvaizdą vyrui padėjo darbas sporto salėje – joje plušėti aktorius ėmė dar 2011-aisiais, kai filme „Money Bag“ filmavosi greta Brado Pitto. Kadaise daugiau nei 100 kilogramų svėręs aktorius jau tada numetė 20 kilogramų, o prasidėjęs lieknėjimo procesas tik įsibėgėjo.

Tačiau ironiška, kad vėliau aktorius garsiai pareiškė, jog svorio jam numesti padėjo ne sportas, o speciali dieta ir rūpinimasis savimi. „Norėčiau, kad man būtų padėję tokie keisti dalykai kaip stebuklinga piliulė, kokia nors džinė ar dar kas nors. Bet kai apsilankiau pas dietologą, jis man nurodė, ką valgyti ir kaip pakeisti kai kuriuos įpročius“, – kalbėjo jis.

Aktorius atrado, kad gerinti kūno linijas jam labiausiai padeda japoniško maisto dieta. O vienas svarbiausių raktų į sėkmę buvo alaus atsisakymas.

T.Bauro, M.Patašiaus, J.Stacevičiaus, D.Umbraso, V.Ščiavinsko ir „Lietuvos ryto“ archyvo nuotr.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.