Gerda Žemaitė nebijo bėgančių metų ir drąsiai galvoja apie šeimos pagausėjimą

Gimtadienį atšventusi „gelbėtoja“ Gerda Žemaitė (36 m.) bėgančių metų nebijo. Vyraujančiai nuomonei, kad po 30-ies moteris tik pražysta, pritaria ir ji.

G.Stiklickienė.<br>A.Gucaitienės nuotr.
G.Stiklickienė.<br>A.Gucaitienės nuotr.
Vos prieš mėnesį įvyko Gerdos ir prodiuserio Andriaus Žemaičio vestuvės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Vos prieš mėnesį įvyko Gerdos ir prodiuserio Andriaus Žemaičio vestuvės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Gerda ir Andrius Žemaičiai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Gerda ir Andrius Žemaičiai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Rita Piliponytė

May 30, 2017, 8:26 PM, atnaujinta May 30, 2017, 8:53 PM

„Tai, kaip mes jaučiamės viduje, spinduliuojame ir aplinkiniams. Todėl amžius lieka tik skaičius pase, ant kaktos jis neparašytas“, – sako laidos „TV pagalba“ narė.

Gerda neslepia: ji priklauso prie tų žmonių, kurie ne itin laukia savo gimtadienių ar juos švenčia. Praėjusio gimtadienio ji irgi neišskyrė.

„Juk ne koks jubiliejus, tad visiškai to nesureikšminau. Aišku, buvo labai malonu, kad daugybė žmonių manęs nepamiršo. Sulaukiau skambučių ir žinučių net iš visai nepažįstamų! Džiugu, kad tą dieną apie mane kas nors pagalvojo“, – šypsojosi moteris.

Ir jei kas paklaustų: „Na, kaip jautiesi dar vienais metais vyresnė?“, Gerda tik nusijuoktų ir rėžtų atgal, kad jaučiasi žydinti!

„Moteris nuo 30-ies, kai kurios kiek anksčiau, juk ne visos esame vienodos, tikrai pražysta. Esi brandesnė, imi kitaip žiūrėti į daugelį dalykų. Moteris tampa ne tik graži, bet ir protinga! (Juokėsi.) Ją ir apgauti jau ne taip paprasta: ji įžvalgesnė, gudresnė. Su branda moteris tampa tik gražesnė.

Bėgantys metai manęs tikrai nebaugina. Apskritai manau, kad moteriai svarbu mylėti save. Nes jei pačios mylėsime save, mus mylės ir aplinkiniai. Spinduliuojanti moteris geba meile dalytis ir su kitais. Pažįstu labai daug moterų, į kurias lygiuočiausi. Joms ir arti 50-ies, ir gerokai daugiau. Jos rūpinasi savimi ir yra nuostabios. Pirmoji, šovusi į galvą, man yra dainininkė Inga Valinskienė. Ji – moteris, kuri spinduliuoja. Tam tikrame amžiuje ir papildomos raukšlelės suteikia tik papildomo žavesio“, – svarstė G.Žemaitė.

Koks gi gimtadienis be dovanų? Jas, priešingai nei pačią šventę, Gerda labai brangina. Išskirtinėmis dovanomis ji įvardijo mylimos mamos gaminamus dirbinius.

„Mano mama man kasmet dovanoja savo pačios darytas dovanas. Jas aš labai vertinu. Praėjusiais metais dovanojo pačios darytą odinę užrašų knygelę, kurioje gausu linkėjimų. Pastaraisiais metais ji užsiima odos gaminiais, tad šiemet jau gavau megztą odinį šalikėlį“, – džiugiai pasakojo „gelbėtoja“.

Vis dėlto, kad ir kokia graži šventė yra gimtadienis, savo šių metų brangiausią šventę Gerda jau turi. Vos prieš mėnesį įvyko jos ir prodiuserio Andriaus Žemaičio (45 m.) vestuvės. Tad šis gimtadienis – kiek kitoks: rytą ji pradėjo ne tik kaip mama, mylimoji, bet ir kaip žmona.

„Sakyčiau, kad esu senesnių pažiūrų moteris, kuriai labai svarbu šeima. Šeima aš laikau santuokoje gyvenančius vyrą ir moterį. Žodis „sugyventiniai“ man skamba labai negražiai.

Aišku, daug žmonių taip gyvena, jiems taip gerai ir aš to nesmerkiu. Kam kaip patogu, tas taip ir gyvena. Bet man smagu, kad galiu pasakyti „mano šeima“, „mano vyras“. Ne koks gyvenimo draugas, sužadėtinis.

Mes tikrai planuojame ir šeimos daugiau turėti. Žinoma, tai ne patys artimiausi planai. Bet vėlgi – kartais planuoji, o Dievas iš to tik pasijuokia. Jei bus anksčiau, be abejo, būsime labai laimingi. Man atrodo, jei vaikai planuojami, jie turėtų gimti santuokoje. Aš sakau, kad santuoka yra kaip UAB: viską darome kartu, esame partneriai. Man tai svarbu gal dėl to, kad tokį pavyzdį mačiau augdama. Mano tėvai vienintelėje santuokoje išgyveno 36 metus, iki tėčio mirties. Turėjau gyvą šeimos modelio pavyzdį, tokį norėčiau sukurti ir pati“, – atviravo G.Žemaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.