Neįtikėtina: šios garsenybės savo atžaloms neketina palikti nei skatiko

Apie tai, kas paveldės turtingų, garsių žmonių pinigus, dažnai net nesusimąstome. Juk lyg ir akivaizdu – turtus turi paveldėti patys artimiausi jų žmonės, dažniausiai – vaikai.

Televizijos projektų žvaigždė Simonas Cowellas.<br> VidaPress nuotr.
Televizijos projektų žvaigždė Simonas Cowellas.<br> VidaPress nuotr.
Virėjas Gordonas Ramsay.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Virėjas Gordonas Ramsay.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Aktorius Jackie Chanas.<br> VidaPress nuotr.
Aktorius Jackie Chanas.<br> VidaPress nuotr.
Dainininkas Stingas.<br> VidaPress nuotr.
Dainininkas Stingas.<br> VidaPress nuotr.
Atlikėjas ir kompozitorius Eltonas Johnas.<br> VidaPress nuotr.
Atlikėjas ir kompozitorius Eltonas Johnas.<br> VidaPress nuotr.
Verslininkas Warrenas Buffettas.<br> VidaPress nuotr.
Verslininkas Warrenas Buffettas.<br> VidaPress nuotr.
Korporacijos „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas.<br> VidaPress nuotr.
Korporacijos „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas.<br> VidaPress nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 4, 2017, 9:59 AM

Tačiau pramogų pasaulyje yra tokių, kurie viešai paskelbė, kad vaikai po jų mirties negaus nė sudilusio skatiko iš milijoninių tėvų sąskaitų. Kas jie, nusprendę savo vaikams suteikti džiaugsmą mėgautis pačių uždirbtais pinigais?

* * *

Griežtasis virėjas Gordonas Ramsay (50 m.) savo keturiems vaikams Matildai (15 m.), Jackui ir Holly (17 m.) bei Megan (18 m.) iš kasmet uždirbamų daugiau nei 50 mln. eurų nepaliks nieko, rašo „Telegraph“.

„Mano palikimas tikrai nenukeliaus į vaikų kišenes. Ir taip bus ne dėl kokių nors kitų priežasčių, o dėl vienintelės – nenoriu sugadinti savo atžalų“, – sakė Gordonas.

G.Ramsey trims savo dukroms yra ne mažiau griežtas, nei matome jį TV ekranuose. Štai kai visa šeima keliauja lėktuvu, pirmosios klasės salone sėdi tik virėjas ir jo žmona Tana. Mergaitės skrenda ekonomine klase, mat, pasak tėvo, kol kas neužsidirbo prabangai.

„Vienintelis dalykas, kurį su Tana sutarėme duoti savo vaikams, – 25 proc. sumos jų butams, kai jie nutars juos įsigyti. Ir nė cento daugiau“, – sakė G.Ramsay.

* * *

Televizijos projektų žvaigždė Simonas Cowellas (57 m.) paprasčiausiai netiki sistema, kai vienos kartos užgyventi turtai pereina kitai kartai.

„Man atrodo, jog kur kas svarbiau žmonėms duoti ne pinigų, o suteikti galimybių, kad jie patys save realizuodami galėtų iš uždirbamų pinigų gyventi taip, kaip nori. Noriu artimiesiems skirti savo laiką ir mokyti to, ką išmanau“, – yra sakęs S.Cowellas.

Kalbama, kad šios TV žvaigždės turtai siekia daugiau nei 350 mln. eurų. Ar tikrai jo neseniai trejų metų gimtadienį atšventęs sūnus Ericas nematys tėvo palikimo?

„Savo turtus ketinu kam nors palikti. Greičiausiai tai bus kokie nors labdaros fondai, kurie rūpinasi vaikais ir beglobiais šunimis“, – sakė S.Cowellas.

* * *

Aktorius Jackie Chanas (63 m.), vaidindamas koviniuose filmuose ir režisuodamas kino juostas, gali džiaugtis kiek didesnėmis nei 120 mln. eurų santaupomis. Taigi, atrodytų, jo vienturtis sūnus Jaycee turėtų būti ramus dėl savo ateities, tačiau taip nėra.

„Jei jis ką nors sugeba, pragyvenimui užsidirbs pats. Jei nieko nesugeba, tuomet tiesiog iššvaistys mano pinigus“, – apie tai, kodėl didelę dalį savo turto ketina skirti labdarai, kalbėjo aktorius.

* * *

Garsusis dainininkas Stingas (65 m.) valdo daugiau nei 200 mln. eurų turtą, tačiau tikina, kad 6 jo vaikai neturėtų dėl to ploti katučių.

„Nenoriu iš jų atimti to didžiulio malonumo, kurį jie patirs patys užsidirbę savo turtus. Tokie pinigai vertinami kur kas atsakingiau. Jie turi dirbti. Žinoma, jei kuris nors iš jų pateks į bėdą, tikrai padėsiu. Bet nenoriu, kad jie sėdėtų sudėję rankas ir lauktų, kol jų sąskaitas apmokės turtingas tėvas.

Labai didžiuojuosi savo vaikais, visi jie gavo gerą išsilavinimą ir yra puikūs. Be to, mes su žmona leidžiame pinigus, todėl galbūt jų ir neliks tiek daug“, – prieš kelerius metus kalbėjo garsus dainininkas.

* * *

Beveik 240 mln. eurų turintis legendinis atlikėjas ir kompozitorius Eltonas Johnas (70 m.) neslepia, kad du jo ir partnerio Davido Furnisho sūnūs gyvena neįtikėtinai nuostabų gyvenimą. Jis pripažįsta, kad berniukai turi daugelį dalykų, kurie paprastiems vaikams yra tik tolima svajonė.

„Tačiau pusiausvyra turi būti – jie turi jausti pagarbą pinigams ir darbui. Tai mes ir ugdome. Tai, kas nebus reikalinga pragyventi, jiems nebus atnešta ant lėkštutės. Jeigu jie norės Picasso paveikslo, turės jam užsidirbti“, – kalbėjo Eltonas Johnas.

* * *

Vienas turtingiausių pasaulio žmonių JAV verslininkas Warrenas Buffettas (86 m.) valdo daugiau nei 30 milijardų dolerių turtą, tačiau jis griežtas: „Tai yra pakankamas kiekis pinigų, kad mano vaikai galėtų imtis to, ko nori. Bet tai nėra užtektinai, kad jie galėtų nedaryti nieko.“

Savo trims suaugusiems vaikams milijardierius filantropas ketina palikti tik mažą dalį savo turto, o daugiausia jo skirs labdarai.

* * *

Korporacijos „Microsoft“ įkūrėjas, vienas turtingiausių pasaulio žmonių Billas Gatesas (61 m.) savo tris vaikus po mirties ketina palikti be skatiko. Ir jie tam neprieštarauja.

Daugiau nei 82 mlrd. eurų turtą valdantis filantropas neslepia – vaikams suteikė puikų išsilavinimą ir skiria tiek pinigų, kad vargti jiems netenka. Tačiau didžiąją dalį lėšų savo poreikiams patenkinti jie turi užsidirbti patys.

„Nepadaryčiau vaikams nieko gera, jei duočiau jiems galybę pinigų. Noriu, kad jie rastų savo kelią ir juo eitų, kad patys užsidirbtų ir dėl to būtų laimingi.

Mūsų pinigai yra skirti vargšams, ir mano vaikai tai palaiko. Jie vyksta su mumis į keliones po pasaulį ir mato, kad kitiems pinigų reikia kur kas labiau“, – sakė B.Gatesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.