Laura Vagonė: „Pinigų trūkumas neturi lemti vaiko ateities“

Nuolat skubanti renginių planuotoja Laura Vagonė nuo pat vaikystės nestokojo veiklos – šoko, piešė, muzikavo, bet labiausiai jai patiko bėgimas. Šiandien antroką Vytautą auginanti žinoma moteris stengiasi pastebėti bei paskatinti ir sūnaus polinkius. 

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2017-06-05 13:37, atnaujinta 2017-06-05 13:46

Kartu su šeima bei kolegomis prie labdaros renginio „Ančiukų lenktynės“ nusprendusi prisidėti L.Vagonė, siekė pabrėžti, kad svarbiausia yra vaikai ir jų talentai, o pinigų trūkumas šeimose neturi lemti jų ateities. 

Kalbėdama apie iniciatyvas, kurios skatina jaunųjų talentų vystymą, L.Vagonė pabrėžia, kad probleminių sričių, kurioms reikia visuomenės pagalbos, yra labai daug. Žinoma moteris teigia, kad išskirti, kuri sritis yra svarbesnė, turbūt yra neįmanoma.

„Yra tiek daug problemų, apie kurias svarbu kalbėti, ir sričių, kurioms reikia dėmesio. Aš tikiu vaikais kaip mūsų ateitimi. Norėčiau, kad išskirtiniai talentai būtų pastebėti, neužgožti dabartinės švietimo sistemos, kai visi privalo tilpti į tam tikras normas – juk tai savotiška „robotukų armija“. Norėčiau, kad vaikai, nepaisant to, šeima pasiturinti ar nelabai, galėtų lavinti savo talentus, įsigyti reikiamus instrumentus, sportinę avalynę ar inventorių“, – pabrėžia L.Vagonė.

Tuo pačiu metu L.Vagonė yra įsitikinusi, kad kiekvienas iš mūsų turime ką duoti, nes gyvename perteklinėje visuomenėje. Žinoma moteris sako, jog skatinimas dalintis leidžia įprasminti kiekvieno iš mūsų gyvenimą. 

„Lenktynėse nugalėjęs ančiukas savo šeimininkui atnešė „Kidy Tour“ kelionę, o surinktos lėšos skirtos vaikams, turintiems talentą, tačiau neturintiems finansinių galimybių siekti savo svajonių. Kaip žaisliniai geltoni ančiukai vienai dienai per metus atgijo ir varžėsi lenktynėse, taip vaikai tegul dažniau pabūna tik vaikais ir svajoja,“ – sako L.Vagonė.

L.Vagonė, kalbėdama apie savo vaikystę ir užsiėmimus, pabrėžia, jog jos talentų vystymui daug pinigų nereikėjo. Tačiau buvo ir taip, kad teko dėvėti sesers išaugtą sportinę aprangą, o nusidėvėjusią sportinių batelių spalvą maskuoti cheminiais burokėlių spalvos dažais. Žinoma moteris teigia, jog jai vis dėlto svarbiausia buvo tėvų susidomėjimas jos veikla.


Tiesa, L.Vagonė priduria, jog kai kurie būreliai kainuoja tikrai daug, todėl puikiai supranta tėvų graužatį, kai dėl nepakankamų finansų jie yra priversti varžyti vaiko tobulėjimo laivę. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.