Verta pamatyti: „Kalahario karalienė“ – 342 karatų deimantas iš Botsvanos

Kokius kelius tenka įveikti briliantams, kol jie papuošia kino žvaigždes, pramogų pasaulio garsenybes ir suspindi ant raudonojo kilimo?

„Kalahario sodo“ deimantai.<br>„Chopard“, „ViDA Press“ nuotr.
„Kalahario sodo“ deimantai.<br>„Chopard“, „ViDA Press“ nuotr.
„Kalahario sodo“ auskarai su nuimtais  nuo koljė pakabučiais puošė Holivudo  žvaigždę Charlize Theron per 2017 metų  „Oskarų“ teikimo ceremoniją.
„Kalahario sodo“ auskarai su nuimtais nuo koljė pakabučiais puošė Holivudo žvaigždę Charlize Theron per 2017 metų „Oskarų“ teikimo ceremoniją.
„Kalahario sodo“ deimantai.
„Kalahario sodo“ deimantai.
 „Kalahario sodo“ deimantai.
 „Kalahario sodo“ deimantai.
 „Kalahario sodo“ deimantai.
 „Kalahario sodo“ deimantai.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 19, 2017, 7:31 PM

Supažindiname su unikalaus deimanto „The Queen of Kalahari“ („Kalahario karalienė“) istorija.

Idealiai skaidrus ir itin retas pagal dydį 342 karatų deimantas buvo rastas Botsvanos šachtoje. Ši Pietų Afrikos valstybė – viena pasaulio lyderių išgaunant brangakmenius. Botsvanos deimantų telkiniuose ne taip jau retai pasitaiko stambių radinių.

Bet „The Queen of Kalahari“, pavadintas 70 proc. Botsvanos teritorijos užimančios dykumos vardu, pasirodė esąs unikalus: nepaprastai skaidrus, švarus, be intarpų ir atspalvių.

Įdomu, kad deimantas rastas atsitiktinai – sekmadienį, kai daugumai darbuotojų buvo poilsio diena. Vieno paprašyta atvykti ne darbo laiku – perrinkti rūdą iš susprogdinto karjero.

Atvykusi į šachtą po pamaldų bažnyčioje darbuotoja aptiko didžiulį brangakmenį, su kuriuo, jos žodžiais tariant, iškart pajuto glaudų ryšį.

Stiprią deimanto energetiką patvirtino ir prabangių juvelyrinių dirbinių bei laikrodžių gamintojo „Chopard“ vice-prezidentė ir kūrybos direktorė Caroline Scheufele (55 m.).

Ji specialiai nuvyko į Botsvaną, kad pamatytų sensacingą radinį.

„Iš šio brangakmenio sklindanti energija ir emocinis krūvis išties nepakartojami“, – sakė C.Scheufele.

„Chopard“ atstovams iškilo nelengvas uždavinys – apsispręsti dėl tolesnio „The Queen of Kalahari“ likimo, kurio amžius, kaip pasirodė, daugiau nei milijardas metų.

C.Scheufele nusprendė reto grožio akmens nepaversti brangiu trofėjumi, o suteikti jam naują istoriją – juvelyrinę. Ir tuomet „The Queen of Kalahari“ pateko į deimantų apdorojimo specialistų rankas. Jie sukūrė 23 briliantus – penki svėrė daugiau nei 20 karatų.

„Saulėgrąža“, „Trispalvė našlaitė“, „Banano žiedas“, „Ugninė aguona“ ir „Vandens lelija“ – kiekvienas šių brangakmenių turėjo savo formą ir simbolinę reikšmę.

Praėjusių metų kovo 9-ąją briliantai atkeliavo į „Chopard“ dirbtuves, kad pavirstų viena įspūdingiausių šio prekės ženklo kolekcijų „The Garden of Kalahari“ („Kalahario sodas“).

Prasidėjo ilgas eskizų kūrimo ir kruopštaus darbo periodas: „Chopard“ meistrai pradėjo kurti brangų nėrinį iš baltojo aukso ir briliantų.

Beveik po metų Paryžiaus Šatlė operos teatre buvo pademonstruotas nuostabaus grožio komplektas: prabangi vakarinė pertvarkoma koljė, auskarai, laikrodis su paslaptimi, apyrankė ir du žiedai.

Drauge su įžymybėmis ir potencialiais klientais „Kalahario sodo“ atsiradimą stebėjo ir darbuotoja iš Botsvanos, aptikusi deimantą.

Kolekcijos gaminiai buvo sumanyti ir sukurti taip, kad juos būtų galima pertvarkyti ir sudėlioti į įvairius derinius, kurių iš viso yra 26.

Pavyzdžiui, koljė lengvai paverčiama itin madinga kaklajuoste su ažūrine gėle viduryje – tereikia nuo jos atkabinti tris nuimamus pakabučius. Du iš jų galima pritvirtinti prie auskarų, kurie sukurs iškilmingą pasirodymą viešumoje.

Šie auskarai su nuimtais nuo koljė pakabučiais puošė Holivudo žvaigždę Charlize Theron per 2017 metų „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.