Hanoverio princo nuodėmės privertė atsisakyti ir meilės lizdelio

Monako kunigaikštytė Caroline (60 m.) ir jos trečiasis vyras Hanoverio princas Ernstas Augustas (63 m.) netoli Paryžiaus esančioje viloje norėjo pradėti naują gyvenimą.

 Caroline su dukra Charlotte.<br>ViDA Press nuotr.
 Caroline su dukra Charlotte.<br>ViDA Press nuotr.
Laikas iki naujojo tūkstantmečio pradžios buvo laimingiausias Monako kunigaikštytės Caroline ir Hanoverio princo Ernsto Augusto gyvenime.<br>ViDA Press nuotr.
Laikas iki naujojo tūkstantmečio pradžios buvo laimingiausias Monako kunigaikštytės Caroline ir Hanoverio princo Ernsto Augusto gyvenime.<br>ViDA Press nuotr.
 „Le Manoir du Mee“ vila.<br>ViDA Press nuotr.
 „Le Manoir du Mee“ vila.<br>ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 22, 2017, 4:35 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 4:38 PM

Bet didžioji poros laimė subyrėjo. Jie vis dar susituokę, bet jau aštuoneri metai eina skirtingais gyvenimo keliais. Dabar jų meilės lizdelis parduodamas.

Laikas iki naujojo tūkstantmečio pradžios buvo laimingiausias Monako kunigaikštytės Caroline ir Hanoverio princo Ernsto Augusto gyvenime. Jie susituokė, gimė jų duktė Alexandra (18 m.).

Šeimos būstu kunigaikštytė ir princas pasirinko „Le Manoir du Mee“ rūmus Le Mė vietovėje prie Senos (21 tūkst. gyventojų), 60 kilometrų piečiau Paryžiaus. Dabar šis prabangus būstas parduodamas.

Kadaise vienos garsiausių pasaulio porų meilės lizdelis parduodamas už 4,8 mln. eurų, įskaitant 720 tūkst. eurų už nekilnojamojo turto pardavėjo paslaugas.

 

Veikiau į rūmus panašus statinys yra 500 kv. metrų gyvenamojo ploto – 14 kambarių. Jį supa 15 tūkst. kv. metrų parkas su teniso aikštynu, sraigtasparnių kilimo ir tūpimo aikštele.

Be to, yra dveji 260 kv. metrų svečių namai, vienuose jų įrengtos ir dailininko dirbtuvės.

1749-aisiais pastatytus rūmus XX a. viduryje nusipirko Prancūzijos kino aktorė Renee Saint-Cyr (1904–2004 m.), išgarsėjusi klasika tapusiu filmu „Prie gražaus mėlynojo Dunojaus“.

Vėliau prabangaus statinio „Le Manoir du Mee“ šeimininku tapo mados karalius Karlas Lagerfeldas. Garsusis dizaineris 1998-aisiais statinį per savo Paryžiaus advokatą Lucieną Frydlenderą perleido Hanoverio princui Ernstui Augustui.

Į „Le Manoir du Mee“ garsioji pora persikėlė dar iki dukters Alexandros gimimo. Namas turėjo būti jų meilės, ramybės oaze: čia pora galėjo jaustis geriau nei kunigaikštytės Caroline gimtinėje Monake ir Austrijoje, kurią Hanoverio princas pasirinko savo gyvenamąja vieta.

Rūmus juosiančiame parke Alexandra mokėsi bėgioti, kunigaikštytės Caroline duktė Charlotte (31 m.) netoliese esančiame Fontenblo baigė mokyklą.

„Rūmai buvo puiki aristokratų poros gyvenimo vieta. Kunigaikštytė Caroline su sutuoktiniu rengė iškilmingus priėmimus, vakarėlius, į kuriuos kviesdavo daugybę svečių, jie ten ir nakvojo“, – sako nekilnojamojo turto pardavėjas Jeanas Gustave’as Remond’as.

Tokiomis progomis Monako kunigaikštytė Caroline, kuri garsėja kaip vaizduojamojo meno mėgėja, mielai pabrėždavo, kad Prancūzijos dailininkas Paulis Cezanne’as (1839–1906 m.) buvo ankstesnių rūmų šeimininkų svečias ir iš Le Mė prie Senos gamtovaizdžio sėmėsi įkvėpimo.

2004-aisiais santuokinį poros gyvenimą užklupo krizė. Ir dėl jos buvo kaltas skandalingas Hanoverio princo Ernsto Augusto elgesys.

Aristokratas nedalyvavo Ispanijos princo Felipe (49 m.) tuoktuvėse su žurnaliste Letizia Ortiz Rocasolano (44 m.), nes pernelyg audringai atšventė bernvakarį.

Kai mirė Monako kunigaikštis Rainier III (1923–2005 m.), jis dėl kasos uždegimo negalėjo dalyvauti savo uošvio laidotuvėse. Hanoverio princas Augustas pripažino, kad dėl šios ligos kaltas besaikis alkoholio vartojimas.

Princas iš pirmosios santuokos su šveicare susilaukė dviejų sūnų. Jo vyresnėlis – Ernstas Augustas jaunesnysis (34 m.) šią liepą vedė rusų kilmės dizainerę Jekateriną Malyševą (30 m.).

Pastaruoju metu pasklido informacija, kad kitų metų kovą pora susilauks pirmagimio.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.