Dvynius auginantys Monako kunigaikštis Albert’as II ir Charlene kartu nebegyvena

Monako kunigaikštis Albert’as II (59 m.) ir kunigaikštienė Charlene (39 m.) oficialių renginių metu atrodo kaip dera jų padėties sutuoktiniams, bet vienas nuo kito laikosi atokiai, rašo žurnalas „Stilius“.

 Kunigaikštienė Charlene jau kuris laikas su dvyniais prabangiuose apartamen tuose, kurie anksčiau buvo kunigaikštytės Stephanie namai.<br> Scanpix nuotr.
 Kunigaikštienė Charlene jau kuris laikas su dvyniais prabangiuose apartamen tuose, kurie anksčiau buvo kunigaikštytės Stephanie namai.<br> Scanpix nuotr.
Nykštukinės valstybės vadovas reziduoja šiuose rūmuose.<br> Scanpix nuotr.
Nykštukinės valstybės vadovas reziduoja šiuose rūmuose.<br> Scanpix nuotr.
 Monako kunigaikštis Albert’as II ir kunigaikštienė Charlene.<br> Scanpix nuotr.
 Monako kunigaikštis Albert’as II ir kunigaikštienė Charlene.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2017, 3:02 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 3:57 PM

Privačiame gyvenime jie jau daugelį mėnesių gyvena atskirai. Tad nieko nuostabaus, kad po šios žinios kyla klausimų: kas nutiko? Ar tikrai darniai gyvena šie sutuoktiniai, auginantys du mažus vaikus?

Iš šalies žvelgiant, Monako kunigaikščio Albert’o II ir kunigaikštienės Charlene gyvenimas atrodo neįprastas.

Nykštukinės valstybės vadovas reziduoja rūmuose, jo žmona Charlene su dvejų metų Jacques’u ir Gabriella, taip pat daugeliu auklių įsikūrė apartamentuose, iki kurių nuo sutuoktinio gyvenamosios vietos – 15 minučių kelio pėsčiomis.

Atskirai prie stalo ir lovoje, – o tai daugelis laikytų prielaida skyryboms, – tai Monako karališkųjų rūmų gyventojų kasdienybė. Kas gi atsitiko?

Viešumoje nedidelės Alpių valstybės prie Viduržemio jūros vadovas žavisi savo žmona: Charlene esanti labai gera mama ir jis labai ja didžiuojasi.

Teigiama, kad Monako kunigaikštis neseniai nurodęs savo tarnautojų štabui sumažinti jo oficialių susitikimų, renginių skaičių, kad jis galėtų dažniau pabūti su savo vaikais.

„Reikia siekti kiek galima daugiau laiko praleisti su jais, žaisti ir stengtis, kad jie gerai jaustųsi savo aplinkoje“, – sako sūnelio Jacques’o ir dukrelės Gabriellos tėvas.

Bet Monako valstybės vadovas Albert’as II labai daug dirba. Įkvėpimo jis semiasi iš savo didžiosios vizijos – aplinkosaugos ir siekio gelbėti planetą.

Visai neseniai Monako kunigaikštis vienas lankėsi JAV, Kanadoje ir Maltoje. Albert’ui II tenka nelengvas uždavinys – suderinti svajonę apie didį valstybės vadovą ir gero tėvo bei sutuoktinio vaidmenį.

Neįprasta poros gyvenimo situacija prasidėjo 2015 metų kovą. Tuomet, kai buvo renovuojami Monako karališkieji rūmai, kunigaikštienė Charlene su vaikais persikėlė gyventi į draugų namą užmiestyje.

Su savo broliu Garethu Wittstocku (37 m.) Albert’o II sutuoktinė ilgai atostogavo Korsikoje be savo vyro. Po to trumpam vėl įsikūrė rūmuose, nes sutuoktinių kambariai buvo įrengti.

Jų vaikams – dvyniams Gabriellai ir Jacques’ui buvo specialiai sukurtas tikras rojaus kampelis su žirafų ir liūtų figūromis, taip pat tapetai su safario vaizdais. Visa tai mažyliams turėjo priminti jų motinos tėvynę – Pietų Afrikos Respubliką.

Kiek vėliau buvo renovuojamas kitas Monako karališkųjų rūmų sparnas, ir kunigaikštienė persikėlė gyventi į mieste esančius apartamentus.

Kai šioms patalpoms 2017 metų vasario mėnesį gerokai pakenkė vanduo ir jos tapo negyvenamos, kunigaikščio Albert’o II žmona užėmė visą prabangaus Monako viešbučio „Hermitage“ aukštą. Čia nuolat stovėjo jos prabangūs automobiliai.

Dabar kunigaikštienė Charlene jau kuris laikas gyvena kelių šimtų kvadratinių metrų dydžio prabangiuose apartamentuose, kurie anksčiau buvo kunigaikščio Albert’o II sesers kunigaikštytės Stephanie (52 m.) namai.

Tuo metu Charlene sutuoktinio pagrindinė gyvenamoji vieta – Monako karališkieji rūmai. Ten kunigaikštis Albert’as II dažnai dirba iki nakties.

Nejaugi Monako karališkuosiuose rūmuose, tokiame milžiniškame statinyje, tikrai neliko laisvo sparno, kuriame galėtų įsikurti šeima, kol galutinai būtų užbaigta rūmų pertvarka? Ir kodėl pora taip retai matoma viešumoje?

Per oficialius susitikimus, kaip per pastaruoju metu vykusį vandens telkinių apsaugai skirtą renginį, Monako kunigaikštis Albert’as II ir kunigaikštienė Charlene atrodė gražiai, solidžiai ir stengėsi sudaryti darnios poros įspūdį.

Nepaisant to, kad pora gyvena atskiruose apartamentuose, atrodo, jie tvirtai laikosi įsikibę savo santuokos. Bent jau tuo metu, kai į juos nukreipti objektyvai ir kameros.

Tiesa, jau santuokos pradžią lydėjo šešėliai. Teigiama, kad prieš vestuves būta nesutarimų dėl santuokos sutarties ir Charlene staiga išsigando būsimosios kunigaikštienės vaidmens.

Kai jungtuvių dieną ji „Saint-Devote“ bažnyčioje paliko savo puokštę, iš jos akių paplūdo ašaros, o Albert’as bejėgiškai stovėjo šalia. Gimus dvyniams buvo manoma, kad šios poros krizės jau praeityje.

Bet atrodo, kad šeiminė poros laimė nėra tobula. Monako karališkųjų rūmų užkulisių žinovai sako, kad kunigaikščio Albert’o II žmonai Charlene sunku gyventi rūmuose, kai sutuoktinis išvyksta į ilgas keliones. Jau tapo vieša paslaptimi, kad jai tenka atsilaikyti prieš daugelį jos atžvilgiu priešiškai nusiteikusių asmenų.

Praeitis – marga

* Charlene Lynette Wittstock – buvusi plaukikė iš Pietų Afrikos Respublikos. Savo šaliai ji atstovavo ir 2000 m. Sidnėjaus vasaros olimpinėse žaidynėse. Tais pačiais metais susipažino su būsimuoju Monako kunigaikščiu Albert’u II. Susituokė 2011-aisiais.

* Monako kunigaikštis Albert’as II turėjo daugybę meilės romanų. Teigiama, kad jis buvo susijęs intymiais ryšiais su supermodeliais Naomi Campbell, Claudia Schiffer, kino žvaigždėmis Gwyneth Paltrow, Brooke Shields.

* Monako valstybės vadovas turi du nesantuokinius vaikus. Dukters susilaukė su buvusia padavėja iš JAV, o sūnaus – su buvusia „Air France“ skrydžių palydove iš Togo.

* Monako kunigaikštis Albert’as II ir kunigaikštienė Charlene augina dvynius Gabriellą Therese Marie ir Jacques’ą Honore Rainier. Pastarasis vardas suteiktas senelio – kunigaikščio Rainier, mirusio 2005-aisiais, garbei.

* Nors poros dukra gimė dviem minutėmis anksčiau, pirmuoju šalies sosto įpėdiniu tapo berniukas. Šią privilegiją suteikia Monake galiojantis įstatymas.

* Gimus Gabriellai ir Jacques’ui keičiasi sosto paveldėtojų eilė. Iki šiol jis būtų atitekęs vyresnei kunigaikščio Albert’o seseriai kunigaikštytei Caroline (60 m.) ir jos vyresniajam sūnui Andreai Casiraghi (33 m.).

* Monako kunigaikščio Albert’o II nesantuokiniai vaikai negali paveldėti sosto ir reikšti pretenzijų į karališkuosius titulus.

Parengė ONA KACĖNAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.