Savaitės blykstėse: Gabrieliaus Landsbergio vaikystė ir Andriaus Bialobžeskio sužadėtuvės

Žurnalas „Stilius“ primena įsimintiniausius praėjusios savaitės Lietuvos garsenybių nuotykius.

 Gabrielius Landsbergis su seneliu Vytautu Landsbergiu.
 Gabrielius Landsbergis su seneliu Vytautu Landsbergiu.
 Violeta Repčenkaitė su sužadėtiniu Edu.
 Violeta Repčenkaitė su sužadėtiniu Edu.
 Gintarė Songailė.
 Gintarė Songailė.
Andrius Bialobžeskis susižadėjo su žurnalistiką baigusia Laura Kurlinskaite.
Andrius Bialobžeskis susižadėjo su žurnalistiką baigusia Laura Kurlinskaite.
 Viktorija Mauručaitė.<br> R.Jarmalienės nuotr.
 Viktorija Mauručaitė.<br> R.Jarmalienės nuotr.
 Viktorija Mauručaitė.<br> R.Jarmalienės nuotr.
 Viktorija Mauručaitė.<br> R.Jarmalienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2017-10-27 17:19, atnaujinta 2017-10-27 17:45

Plūstelėjo prisiminimai

Spalio 18-ąją pirmasis atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovas Vytautas Landsbergis minėjo 85-ąjį gimtadienį. Garbingo jubiliejaus proga jį viešai, tačiau nuoširdžiai pasveikino anūkas Gabrielius Landsbergis. Jis prisiminė, kad senelio namai jam visada buvo langas į kitą, lyg prarastą, Lietuvą.

Gabrielius papasakojo apie Landsbergių vasarnamį Kačerginėje ir knygas, kurias ten skaitydavo. „Lentynoje gulėjo „Trys muškietininkai“ aptrupėjusiais, pageltusiais lapais.

Pro nedidelį langelį šviesdavo saulė, o atvertus knygą pakildavo šūsnis dulkių, kurios šviesdavo saulės šviesoje. Sutarimas su seneliais buvo, kad tas knygas skaitom tik Kačerginėje. Tarp vaikų turėjom legendą, kad senojoje malkinėje yra paslėpta šovinių dėžė, su pusbroliais vis mėgindavom tuos šovinius atrast. Perkraudavom ir malkas, kapstėmės ir po anglimis.

Tikėjom, kad tik senelis žino, kur jie paslėpti, įtarėm, kad išėmė iš malkinės ir kažkur užkasė.

Kačerginėje buvo pasakojamos istorijos apie dėdę Gabrį, kovojusį prieš vokiečius, vėliau atsidūrusį kalėjime.

Kačerginėje būdavo Nemuno pakrantės, kuriose mes vaikščiodami klausydavom istorijų apie tai, kaip čia vaikščiojo senelis su savo tėčiu.

Jei buvo vieta, kur senoji Lietuva tapdavo gyva, – tai man buvo Kačerginė ir senelio jaunystės pasaulis. Bet įdomiausia, kad su seneliu man tapo suprantama ir pažįstama ateities Lietuva.

Kelionėje kartu ragavom „Coca-Cola“, su juo pirmą kartą kalbėjom apie tai, kad JAV iš politikų galima šaipytis (pirmosios pamokos apie žodžio laisvę – man tuomet buvo septyneri). Todėl jei manęs klausia, ką tau reiškia senelis, galvoju, kad jis ir unikalus būtent tuo, kad man surišo tuos du pasaulius – praeities ir ateities, į kurį mes dar vis kepurnėjamės“, – nostalgiškai savo feisbuko paskyroje rašė G.Landsbergis.

Prie įrašo jaunasis politikas pasidalijo ir vaikystės nuotrauka, kurioje mažą Gabrielių šiltai apglėbęs laiko jo senelis Vytautas.

Močiutė išskrido laiku

Tobulins kulinarinius įgūdžius

Pradeda antrą gyvenimo etapą

Spalio 22 dieną 40-metį šventusi dainininkė Viktorija Mauručaitė įsiamžino fotosesijoje ir pasidalijo mintimis apie bėgantį laiką.

„Išgyvenu labai įdomų laikotarpį. Atrodo, tarsi prasideda mano antras gyvenimas“, – savo jausmus atskleidė sukaktuvininkė.

Pirmame V.Muručaitės gyvenime – svaiginanti dainininkės karjera, minios gerbėjų, dviejų dukrų gimimas, sužadėtuvės su žinomu atlikėjų vadybininku Artūru Butkevičiumi, verslas. O kas laukia antrajame, ji sako kol kas nežinanti. „Turiu įvairiausių idėjų, bet, kadangi esu tipiška Svarstyklių ženklo atstovė, nuolat dvejoju ir daugybę kartų įvertinu“, – patikino V.Mauručaitė.

Gimtadienio dieną V.Mauručaitė į oro uostą palydėjo vyresnę savo dukterį Gabrielę Rutkauskienę–Vashą, kartu su anūkėle Adrija skrendančią į Prancūziją, kur jubiliatės žentas Ronaldas Rutkauskas žaidžia krepšinio klube „Cep Lorient“.

Įsimintiniausiai gimtadienį ji šventė prieš 10 metų. Tuomet Viktorijai sukako 30, o A.Butkevičiui – 40 metų.

Žengė svarbų žingsnį

Aktorius Andrius Bialobžeskis (50 m.) susižadėjo su žurnalistiką baigusia Laura Kurlinskaite. Apie asmeninį gyvenimą aktorius nekalba jau seniai. A.Bialobžeskis jaunystėje turėjo žmoną Eglę, su ja susilaukė dukters Marijos, tačiau jų santykiai buvo komplikuoti. Andrius yra kalbėjęs, kad per dvidešimt santuokos metų su žmona išgyveno ne vieną dramą, buvo išėjęs ir pas kitą moterį. Po skyrybų jis draugavo su dramaturge Aneta Anra, vaidino pagal jos pjeses statytuose spektakliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.