Dar vienas smūgis: leidėjai atsisako baigti Juozo Statkevičiaus kūrybai skirtą leidinį

Virtuvės mitų griovėjai beveik prieš dvejus metus sugalvojo išleisti leidinį, skirtą dizainerio Juozo Statkevičiaus 30 metų kūrybai, tačiau likus vos dienai iki naujausios šio dizainerio kolekcijos pristatymo Alfas Ivanauskas, idėjinis VMG lyderis, pranešė atsisakantis leidinį pabaigti.

Juozas Statkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Juozas Statkevičius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 8, 2017, 10:29 AM, atnaujinta Nov 8, 2017, 7:38 PM

„Darbas su Juozu Statkevičiumi panašus į kovą su stichija, dėl tokio jo būdo nusprendėme viską perleisti į paties drabužių dizainerio rankas. Nuo šiol jis pats rūpinasi 500 puslapių dizainu ir turi visišką laisvę, todėl tikriausiai įeis į istoriją ir kaip grafikos dizaineris.

Leidinyje bus galima išvysti net akimirkas iš garsių moterų vestuvių. Viena jų – modelis Edita Vilkevičiūtė, kuriai savo vestuves Lietuvoje pavyko nuslėpti nuo spaudos“, – sakė A. Ivanauskas, kuris atviravo, kad J. Statkevičius kiekvieną savaitę savo archyvuose randa naujos, niekur nerodytos archyvinės medžiagos leidiniui papildyti, todėl jo pabaigos darbai buvo vis atidedami.

Pasak A. Ivanausko, leidiniui interviu davė garsiausi Lietuvos kultūros, mados ir teatro atstovai. Iš viso – daugiau nei 50 žmonių. Dėl J. Statkevičiaus kūrybai skirto leidinio ne vienas žinomas žmogus atsivertė savo asmeninius archyvus – tiek nuotraukų, tiek prisiminimų.

„Drąsiai galima sakyti, kad leidinyje rasite garsiausius vardus. Jie atvirai pasakoja, ką reiškia dirbti su Juozu Statkevičiumi, koks jis yra kaip asmenybė ir ką reiškia jo darbai Lietuvai. Ne veltui garsiausios mūsų šalies manekenės iš viso pasaulio skrenda į J. Statkevičiaus kolekcijos pristatymus, o jų, kaip didžiausios šventės, nepraleidžia ir žiūrovai. Interviu papildo daugybė nuotraukų – J. Statkevičiaus kurti aksesuarai, detalės, visos kolekcijos, dešimtys spektaklių, kuriems buvo kurti kostiumai, jo klientės, nuotakos..., – turinį atskleidė A. Ivanauskas. - Tokio leidinio Lietuvoje dar nebuvo. Kaip ir dizainerio asmenybės. Jo apimtį, turinį ir pateikimą pamatę užsienio partneriai jau nekantraudami laukia galutinio rezultato. Mes – irgi, tačiau VMG visus baigiamuosius taškus sudėlioti palieka J. Statkevičiui, netrukdysime menininkui ir nebesikišime į tą stichišką kūrybos procesą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.