Holivudo priekabiautojams – neramios dienos. Ar virusas išplis ir Lietuvoje?

Nuo prodiuserio Harvey Weinsteino prasidėjęs Holivudo sekso skandalas maždaug per mėnesį išvilko į dienos šviesą ne vieną priekabiautoją. Žiniasklaida šią demaskavimų epidemiją jau pavadino „Weinsteino efektu“.

S.Seagalas.<br>ViDA Press nuotr.
S.Seagalas.<br>ViDA Press nuotr.
 Kaltinimai lytiniu priekabiavimu pasiekė ir veiksmo filmų žvaigždę Steveną Seagalą.
 Kaltinimai lytiniu priekabiavimu pasiekė ir veiksmo filmų žvaigždę Steveną Seagalą.
K.Spacey (kairėje) ir R.Fowlerio asmenybės raidą paveikė vaikystės traumos.<br>„ViDA Press“ nuotr.
K.Spacey (kairėje) ir R.Fowlerio asmenybės raidą paveikė vaikystės traumos.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-11-15 16:18

Serialo „Kortų namelis“ pagrindinio vaidmens atlikėją Keviną Spacey (58 m.) kolegos apkaltino lytiniu priekabiavimu, o Londono policija pradėjo tyrimą dėl kitų asmenų pranešimų apie jo prievartą.

Aktoriaus brolis Randallas Fowleris (62 m.) pabandė rasti tokio elgesio priežastis ir pripažino, kad Kevino asmenybės raidai didžiulę įtaką turėjo vaikystės traumos: namuose tvyrojusi įtampa ir smurtas, gyvenimas šalia tėvo pedofilo ir nacio.

Vyras įsitikinęs, kad jie su broliu neturėjo jokių galimybių užaugti normaliais žmonėmis, – sudėtinga vaikystė smarkiai paveikė jų psichiką.

„Kevinas aktoryste susižavėjo dar vaikystėje. Jis atsikratė Fowlerio pavardės ir susigalvojo personažą Keviną Spacey, kad užmaskuotų monstrą. Jis padėjo jam pasislėpti nuo savų demonų.

Kevinas kovojo su savo lytiškumu neigdamas, kad yra gėjus. Scenoje apsimesdavo kitu asmeniu, ir tai suteikdavo jam jėgų, jį keitė“, – žurnalistams pasakojo R.Fowleris.

Pasak vyro, vaikystėje jie kentė patyčias ir panieką siaubo namuose.

„Aš neturiu vaikų, nes nenorėjau, kad jie paveldėtų bent dalelę mūsų su Kevinu tėvo šlykštumo. Dabar, deja, man atrodo, kad vienas mūsų gali būti iškrypusių genų platintojas. Ir tas žmogus gali būti Kevinas“, – pridūrė aktoriaus brolis.

R.Fowleris mano, kad Kevinui ypač patiko scenoje ir kine atskleisti tamsiąsias žmonių sielos puses, nes tuomet jis neva nevaidino.

„Kevino gerbėjams patinka jo suvaidinti neigiami personažai, bet iš tikrųjų jis nevaidino – tai buvo jis pats.

Aktoriaus profesija padėjo jam slėpti savo sielos tamsiąsias puses. Jis iš tiesų buvo monstras.

Seniai įtariau, kad brolis gali turėti paslapčių. Tikiuosi, jog Kevinas sulauks pagalbos, kurios jam reikia, kad daugiau niekas nuo jo nenukentėtų“, – reiškė viltį R.Fowleris.

Demaskavo ir veiksmo filmų žvaigždę

Kaltinimai lytiniu priekabiavimu pasiekė ir veiksmo filmų žvaigždę Steveną Seagalą (65 m., nuotr.) – kelios žinomos moterys tik dabar išdrįso prabilti, kokios nemalonios patirties turėjo su juo.

Dar prieš mėnesį priekabiavimu S.Seagalą apkaltino amerikiečių aktorė Lisa Guerrero (53 m.). Pasak jos, dešimtajame dešimtmetyje ji bandė gauti vieną pagrindinių vaidmenų filme „Požemių ugnis“, kurį prodiusavo ir kuriame pagrindinį vaidmenį atliko S.Seagalas.

Aktorių atranką jis surengė savo namuose. Atvykusią L.Guerrero ir aktorių atrankos agentūros darbuotoją jis pasitiko vilkėdamas tik šilkinį chalatą. Kitą dieną agentas aktorei pranešė, kad S.Seagalas ketina jai skirti pagrindinį vaidmenį, bet ji turi ateiti pas jį į „privačią repeticiją“. L.Guerrero atsisakė pasiūlymo ir gavo tik antraplanį vaidmenį. Galiausiai ir šios scenos iš filmo buvo iškirptos, kai ji atsisakė su S.Seagalu dviese užsidaryti grimerinėje.

Įkandin atsiliepė aktorė Portia de Rossi (44 m.), labiausiai žinoma iš serialo „Eli Makbyl“. Trečiadienį socialiniame tinkle „Twitter“ ji papasakojo, kaip S.Seagalas per aktorių atranką atsitraukė kelnių užtrauktuką tikėdamasis turėti intymių santykių su ja.

„Mano finalinė atranka į S.Seagalo filmą vyko jo biure. Jis pasakė, kaip svarbu, kad chemija tvyrotų ir už filmavimo aikštelės ribų, tuomet pasisodino mane ir atsitraukė savo odinių kelnių užtrauktuką. Aš pabėgau ir paskambinau savo agentei. Ji ramiai pasakė: „Na, aš nežinojau, ar jis tavo skonio“, – pasakojo P.de Rossi.

Praėjusią savaitę Auksiniu gaubliu apdovanota aktorė Julianna Margulies (51 m.) teigė, kad S.Seagalas buvo įspeitęs ją į kampą viešbučio kambaryje, bet jai pavyko ištrūkti nenukentėjusiai. Tai įvyko 1989 metais, kai Julianna buvo dar tik pradedančioji 23 metų aktorė.

Lytiniu priekabiavimu veiksmo filmų žvaigždę apkaltino jau septynios moterys.

Lietuvoje taip pat garsiai nuskambėjo panašūs atvejai. Pirmoji Lietuvoje apie priekabiavimą paskelbė Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro aktorė Erika Račkytė. Anot jos, režisierius ir teatro vadovas Linas Marijus Zaikauskas jai siūlė permiegoti, prie jos kabinėjosi.

Penktadienio vakarą aktorė Julija Steponaitytė priekabiavimu apkaltino režisierių Šarūną Bartą. Vėliau režisierių apkaltino ir dar viena mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.