Feministai pasipiktino reklama, kurioje Karolina Toleikytė nuoga

Socialiniuose tinkluose įsižiebė aršios diskusijos apie salono „Du broliai“ naujausią reklamą, kurioje manekenė Karolina Toleikytė įsiamžino nuoga.

K.Toleikytė įsiamžino nuoga.<br>G.Žilinsko nuotr.
K.Toleikytė įsiamžino nuoga.<br>G.Žilinsko nuotr.
 K.Toleikytė įsiamžino nuoga.<br>G.Žilinsko nuotr.
K.Toleikytė įsiamžino nuoga.<br>G.Žilinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-12-08 19:23, atnaujinta 2017-12-08 19:29

Garsiausius pasaulio mados namus Lietuvoje atstovaujanti Vaidoto Jankausko šeimos valdoma bendrovė minėdama savo įmonės trisdešimtmetį surengė kiek šokiruojančią reklaminę fotosesiją, kurios dėmesio centre – visiškai nuoga, intymiausias kūno vietas ranka ir subtiliai pakelta koja paslėpusi gražuolė K.Toleikytė.

„Kaip kraupu, mane tai net purto nuo tokių. Kam tokia situacija atrodo normali ir ne? Vienai nuogai būti tarp kostiumuotų vyrų rimtais veidais. Ką tai galėtų iliustruoti ir reikšti...Nelabai didelis pasirinkimas atsakymų“, – piktinosi viena moteris „Feministų“ grupėje feisbuke.

„Ėjo XXI amžius. Moterys kovojo, kad nebūtų suvokiamos kaip seksuali puošmena. Ir štai. Reklamuojasi „Du broliai“. FAMILY BUSINESS“, – rašė kitą.

Žmonės piktinosi, kad reklamoje žeminamas moters orumas ir prašė atsakyti reklamos kūrėjų, ką norėta parodyti šia nuotrauka.

Pyktis pasireiškė ir tuo, kad feministų grupė ketino skųstis Lygių teisių kontrolieriui.

„Kiekvienas šią reklamą supranta pagal savo suvokimo lygį. Kodėl mes moterį automatiškai matome silpnesnę nei vyrą? Taip juk jau seniai nebėra“, – lrytas.lt sakė salono „Du broliai“ vadybininkas Andrius Jankauskas. Jam įdomu, ką žmonės pagalvotų, išvydę dizainerio Tomo Fordo reklamas, kuriose jis nuolat provokuoja.

Verslininkas nemato šioje reklamoje nieko žeminančio. Jį stebina kai kurių žmonių suvokimas.

Karolina antrą kartą gyvenime pasiryžo nusifotografuoti apsinuoginusi. Ir tik vieninteliam fotografui – Gediminui Žilinskui. „Visiškai juo pasitikėjau. Ir ne tik Gediminu, bet ir visa šios intriguojančios fotosesijos komanda. Tai buvo seniai brandintas meninis projektas, kurio sumanymas man patiko iš pat pradžių – buvau tikra, kad rezultatas bus stulbinantis ir nenusileis pasaulinio lygio mados fotografijoms, – pasakoja Karolina. – Moters kūną vadinu nuostabiausiu Dievo kūriniu, o meninė fotografija gali jį tik dar labiau atskleisti, todėl pozuoti apsinuoginusiai priešais fotoobjektyvą man buvo ne gėda, o malonumas. Kam slėpti tai, kas yra šitaip gražu? Jeigu kažkam tai kelia pasipiktinimą, galiu pasakyti tik tiek – nesibaiminu, ką apie mane pagalvos aplinkiniai ir nekreipiu dėmesio į negatyvias kalbas. Seniai išaugau iš to amžiaus...“

Vien „Christian Louboutin“ aukštakulniais avinti Karolina, kaip tikra krikštamotė, sėdi įsitaisiusi tarp keturių, jai pagarbą atiduodančių, kostiumus vilkinčių vyriškių. Kambario kampe lyg tarp kito padėta nedidukė „Prada” rankinė…

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.