10 įdomiausių aktorių dietų: nuo intuityvaus valgymo iki 8 valandų taisyklės

Stebint garsenybių pasaulį nuolat atrodo, kad jos arba laikosi efektyvios senos dietos, arba vis bando kokią nors naują. Kokių tik dietų nebūna! Vis dėlto stebuklų nėra – daugelis žvaigždžių prisipažįsta, kad būti geros formos joms padeda du dalykai – sportas ir mityba, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Iš kairės: Naomi Watts, Benas Affleckas ir Jennifer Lawrence.<br> ViDA Press nuotr.
 Iš kairės: Naomi Watts, Benas Affleckas ir Jennifer Lawrence.<br> ViDA Press nuotr.
 Benas Affleckas.<br> ViDA Press nuotr.
 Benas Affleckas.<br> ViDA Press nuotr.
 Jennifer Lawrence.<br> ViDA Press nuotr.
 Jennifer Lawrence.<br> ViDA Press nuotr.
 Bradley Cooperis.<br> ViDA Press nuotr.
 Bradley Cooperis.<br> ViDA Press nuotr.
 Jessica Chastain.<br> ViDA Press nuotr.
 Jessica Chastain.<br> ViDA Press nuotr.
 Hughas Jackmanas.<br> ViDA Press nuotr.
 Hughas Jackmanas.<br> ViDA Press nuotr.
 Naomi Watts.<br> ViDA Press nuotr.
 Naomi Watts.<br> ViDA Press nuotr.
 Russellas Crowe.<br> ViDA Press nuotr.
 Russellas Crowe.<br> ViDA Press nuotr.
 Amy Adams.<br> ViDA Press nuotr.
 Amy Adams.<br> ViDA Press nuotr.
 Helen Hunt.<br> ViDA Press nuotr.
 Helen Hunt.<br> ViDA Press nuotr.
 Kerry Washington.<br> ViDA Press nuotr.
 Kerry Washington.<br> ViDA Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

2018-01-25 10:31

1. 6 porcijų dieta

Aktorius ir režisierius Benas Affleckas (45 m.), ko gero, geriausiai atrodė tuo metu, kai kūrė Betmeno vaidmenį. Tam jis turėjo gerokai priaugti raumenų. Ką aktorius darė? Vyras atskleidė, kad tuo metu pasitelkė vadinamąją 6 porcijų dietą – kai per dieną mažomis porcijomis valgoma 6 ar 7 kartus.

Kiekviename patiekale, pasak aktoriaus, turėjo būti 45 proc. angliavandenių (rudųjų ryžių, saldžiųjų bulvių, brokolių ar pan.), 35 proc. neriebių baltymų (neriebios mėsos, vištų krūtinėlių, kiaušinių baltymų) ir 20 proc. sveikųjų riebalų (riešutų, sėmenų aliejaus).

2. Planas „Jauskis gerai“

Juostos „Bado žaidynės“ aktorė Jennifer Lawrence (27 m.) nemėgsta alinančių dietų. Ji ne kartą yra sakiusi, kad dievina picą ir keptas bulvytes. Tačiau norėdama būti tobulos figūros filmuodamasi „Iksmenuose“ Jennifer kreipėsi į Daltoną Wongą – savo tuometinį trenerį.

„Negalėčiau gyventi laikydamasi dietos, – rašė ji savo knygoje „Planas „Jauskis gerai“. – Daltonas išmokė mane valgyti, judėti ir gyventi skaniai, bet sveikai.“

Tai reiškia, kad dieną ji gali užkandžiauti: valgyti kukurūzų spragėsius, riešutų sviestą, salierus ar net riebų graikišką jogurtą. Bet ji atsisakė nesveikų saldumynų – juos pakeitė šokoladiniu tortu ar gryno juodojo šokolado fondiu su vaisiais.

3. 8 tūkst. kalorijų per dieną

Ruošdamasis vaidmeniui filme „Amerikiečių snaiperis“ aktorius Bradley Cooperis (42 m.) laikėsi net 8 tūkst. kalorijų per dieną „dietos“. Treniruodamasis su treneriu Jasonu Walshu ir valgydamas daugybę maisto kasdien per 10 savaičių jis priaugo 18 kilogramų. Tačiau, pasak garsaus aktoriaus, jis negalėjo kimšti bet ko – privalėjo atsisakyti greitojo maisto.

„Mano kūnui tokia dienotvarkė buvo tikras šokas. Kai valgydavau picą, šalia būdavo ir gabalas pyrago. Tačiau sutalpinti tiek maisto, net kai jį tau gamina asmeninis virėjas, yra tikras iššūkis – tai penki patiekalai per dieną. Be to, po treniruočių gėriau kokteilius su plazma“, – pasakojo aktorius.

4. Veganiška dieta

Aktorė Jessica Chastain (40 m.) juostoje „Pusvalandis po vidurnakčio“ atrodė pakankamai liekna ir sveika. Tačiau ruošdamasi 2011-aisiais pasirodžiusiam filmui „Tarnaitė“ veganė aktorė turėjo priaugti 7 kilogramus, kad galėtų tapti apvalaina ir sveiko stoto personaže. Kaip jai tai pavyko?

Jessica prisipažįsta – tai nebuvo lengva užduotis. Kad priaugtų tiek svorio, ji nuolat valgė sojų ledus – kirto juos dėžėmis. Kai filmavimas baigėsi ir filmas buvo išleistas į gyvenimą, susigrąžinti normalų svorį J.Chastain pavyko tiesiog sugrįžus į įprastą savo veganiškos mitybos ritmą ir lankant jogos treniruotes.

5. 8 valandų dieta

Paklausus aktoriaus Hugho Jackmano (49 m.), kaip atrodo jo dieta, atsakymas nuskamba kaip klausimas – geriau paklauskite, kada yra mano dieta.

Dietos, kurios laikėsi aktorius, esmė – skaičiai 16:8. Tai reiškia, kad 16 valandų Hugh nevalgo nieko, maistas galimas tik 8 valandas per parą – taigi, visi patiekalai turi sutilpti į tą laiką.

Jis neatsisakė angliavandenių – tiesiog valgė juos po 15-os valandos. Pusryčiams jis rinkosi avižinius dribsnius, o pietums – ruduosius ryžius ir jamsus (gumbai, panašūs į bulves).

Taip pat H.Jackmanas atskleidė, kad norėdamas itin smarkiai išryškinti raumenis turėjo suvartoti po 1,3 gramo baltymų kiekvienam kūno kilogramui.

6. Viskas su saiku

Matant tokią figūrą, kokią turi aktorė Naomi Watts (49 m.), sunku patikėti, kad ji – angliavandenių gerbėja. Tiksliau, ji dievina duoną ir picą (bet su saiku).

„Kai vykstu į Paryžių, nevalgau salotų lapų. Į Paryžių tam ir vykstu, kad ten valgyčiau duoną ir gerčiau gerą vyną“, – yra sakiusi garsi aktorė.

Kad ir kaip būtų, kasdienėje Naomi lėkštėje visada rasime liesų baltymų – vištienos ar žuvų, daržovių, o geriausi užkandžiai jai – riešutai ir vaisiai, ji mėgsta ir žaliąją arbatą. Vakarienę su vaikais ji valgo labai anksti ir stengiasi vengti naktipiečių.

7. Dieta be glitimo

Norėdamas vėl būti tokios formos, kokios buvo juostoje „Gladiatorius“, aktorius Russellas Crowe (53 m.) prisijaukino dietą be glitimo. Vis dėlto neskubėkime laidoti glitimo.

„Kiekvieną kartą, kai atsisakysite kurios nors produktų grupės, jums kris svoris. Savo klientams patariu kaskart peržiūrėti visą dietą, visą mitybos planą. Visada rekomenduoju dietą, kurioje daugiau liesų baltymų, sveikų riebalų ir daug vaisių bei daržovių.

Paprastas patarimas? Du kartus per dieną valgykite tik daržoves – jausitės sotūs, bet suvartosite mažai kalorijų“, – sakė dietų specialistė Kelly Plowe.

8. Antidieta

Nors aktorė Amy Adams (43 m.) tikrai gali didžiuotis puikiu kūnu, ji niekada nepuolė į kraštutinumus ar ekstremalius išbandymus, kad jis toks taptų.

„Linkiu daug jėgų ir sėkmės visoms toms garsioms aktorėms, kurios nuolat pasakoja apie savo dietas. Aš tiesiog nematau tame jokios prasmės“, – sakė Amy.

Įprasta Amy diena gali prasidėti skrebučiu su džemu ar margarinu, vienu virtu kiaušiniu. Pietums ji renkasi daržovių sriubą su duona ir vaisius ar jogurtą užkandžiui, jautienos gabaliuką ir daržoves su sūriu bei šviežių vaisių salotas vakarienei.

9. Intuityvus valgymas

Aktorė Helen Hunt (54 m.) štai tokios nuomonės apie dietas: „Aš valgau gerai – stengiuosi rodyti meilę savo kūnui. Tą patį nuolat kartoju ir savo dukteriai. Sakau jai, kad vertintų kiekvieną maisto kąsnį, mylėtų savo kūną, kad visi netrukus mirsime. Na, gerai, nesakau jai pastarosios frazės.“

Helen nuolat lanko jogos treniruotes su instruktore Mandy Ingber ir plaukioja banglente. Trenerė jai rekomenduoja valgyti didelę porciją salotų, į kurias galima įdėti nedidelį gabaliuką liesų baltymų.

10. Švarus valgymas

Atrodo, kad aktorės Kerry Washington (40 m.) grožio paslaptis – pusiausvyra, nes būtent toks yra jos požiūris į mitybą ir gyvenimo būdą apskritai.

„Ji valgo labai daug veganiškų produktų, jos patiekalai – švarūs, gryni ir mažų porcijų, – išdavė aktorės pilateso trenerė Nonna Gleyzer. – Žinau, kad ji dievina kokosų vandenį, kuriame gausu naudingų medžiagų – kalio ir svarbių elektrolitų. Pagrindinį Kerry racioną sudaro liesi baltymai ir daržovės.“

Daugelis pripažįsta, kad čia svarbus ir dar vienas dalykas – dietinių patiekalų porcijos.

Portalas „Livestrong“ pateikia 10-ies garsių, „Oskarams“ už savo puikius vaidmenis nominuotų aktorių mitybos taisykles. Tad ką gi jie iš tiesų daro, kad atrodytų taip puikiai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.