„Grammy“ apdovanojimai sukėlė feminisčių įtūžį

JAV garso įrašų akademijos prezidentas Neilas Portnowas (70 m.) pakomentavo publikos nepasitenkinimą dėl to, kad „Grammy“ apdovanojimus šiemet gavo daugiausia vyrai, ir tuo įsiutino feministes.

N.Portnowas, pataręs moterims daugiau dirbti, užsitraukė jų rūstybę.
N.Portnowas, pataręs moterims daugiau dirbti, užsitraukė jų rūstybę.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-02 15:30

Savaitgalį vykusioje „Grammy“ apdovanojimų ceremonijoje statulėlę gavo vienintelė moteris – kanadiečių soulo atlikėja Alessia Cara. Ji laimėjo nominacijoje „Geriausias naujokas“.

Daugelį interneto vartotojų papiktino tokia padėtis. „Twitter“ tinkle jie sukūrė grotažymę „grammyssomale“ („Grammy“ toks vyriškas“), raginančią paisyti lyčių lygybės.

N.Portnowas, atsakydamas į tai, pareiškė, kad norinčioms laimėti moterims reikėtų padirbėti: „Moterų, kurios pasirengusios įsiręžti ir padirbėti, industrija laukia išskėstomis rankomis.“

Ši frazė sukėlė dar didesnį feminizmo šalininkių įniršį. Jo žodžius taip pat sukritikavo Pink, Katy Perry ir Iggy Azalea.

„Manau, kad kiekviena pramogų pasaulio moteris dirba nenuleisdama rankų, o paskui atsiduria prieš uždarytas klubo „Tik berniukams“ duris“, – parašė I.Azalea. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.