Aktorė Severija Janušauskaitė stebina – nusifilmavo propagandiniame rusų seriale

Žinoma lietuvių aktorė Severija Janušauskaitė nusifilmavo dviprasmiškai vertinamame seriale. Su naujienų portalu lrytas.lt susisiekė fotografas Augustas Didžgalvis, kurį toks aktorės poelgis nustebino.

 Severija Janušauskaitė.
 Severija Janušauskaitė.
 Severija Janušauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
 Severija Janušauskaitė.<br> LR archyvo nuotr.
A.Melikian filme S.Janušauskaitė suvaidino šaltą ir rafinuotą Margaritą, kuri sužino, kad po mėnesio mirs. „Daug visko patyriau. Juk ne kasdien esi priverstas išgyventi mirties dvelksmą”, – sakė Severija.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
A.Melikian filme S.Janušauskaitė suvaidino šaltą ir rafinuotą Margaritą, kuri sužino, kad po mėnesio mirs. „Daug visko patyriau. Juk ne kasdien esi priverstas išgyventi mirties dvelksmą”, – sakė Severija.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 10, 2018, 2:04 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 2:35 PM

„Net loštelėjau nustebęs – žinoma artistė Severija Janušauskaitė filmavosi juodžiausios rusiškos propagandos seriale „Miegantys“ (rus. Spiaščyje), kur atliko „blogosios amerikietės“ vaidmenį“, – sakė jis.

Augustinas teigė, kad S.Janušauskaitė ir anksčiau mėgdavo filmuotis rusų filmuose.

„Pavyzdžiui, pernai išėjo irgi propagandinis serialas „Optimistai“, pasakojantis apie „šauniuosius“ sovietinius diplomatus ir jų darbo romantiką bei kasdienybę.

Jį transliavo Lietuvoje ne pirmą kartą uždrausta RTR-Planeta (t.y. kanalas „Rossija 1“). Tąkart ji vaidino aršią komunistę“, – nustebęs sakė fotografas.

Tačiau šįkart jam pasirodė, kad jos nusifilmavimas seriale  „Miegantys“ – dar keistesnis.

„Aktorė vaidina Rusijos pagrindiniame „Pirmąjame kanale“ transliuojame seriale, kuris tiesiai rodo kokie rusai ir jų specialios tarnybos (ypač FSB) yra didvyriai bei kokie yra niekšai JAV Valstybės departamentas, Centrinė žvalgybos agentūra, opozicijos atstovai, nevalstybinė žiniasklaida, žmogaus teisių gynėjai, ukrainiečių aktyvistai ir apskritai Vakarų pasaulis“, – pridūrė A.Didžgalvis.

Naujienų portalui 15min.lt Severija pateikė kitokią versiją:

„Manau, kad klaidų nedaro tie, kurie nedirba. Aš dirbu labai daug ir ne visi mano filmai yra tie, kuriais aš galiu didžiuotis. Man kartais reikėtų būti atsargesnei“, – sakė ji.

Galbūt tiems, kurie nėra užkietėję kino gerbėjai, aktorės Severijos Janušauskaitės vardas Lietuvoje dar nėra gerai žinomas, tačiau Rusijoje ji jau yra pelniusi kelis prestižinius apdovanojimus – Nacionalinę Rusijos kino meno ir mokslo akademijos premiją „Auksinis erelis“ bei kino festivalio „Kinotauras“ apdovanojimą.

Nepaisant to, ji ir gimtinėje yra sukūrusi įsimintinus kino vaidmenis bei vaidinusi teatre, nuo ko ir prasidėjo jos karjera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.