Aleksandras Ivanauskas-Fara prisijungė prie iniciatyvos „Laiškas Lietuvai“

Grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas-Fara prisijungė prie šimtų Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių tautiečių, nusprendusių parašyti laišką savo tėvynei. Tai – graži iniciatyva, kurios rezultatas bus bendra visų autorių projekto organizatoriams atsiųstų rašinių, nuotraukų bei piešinių knyga.

 Aleksandras Ivanauskas-Fara prisijungė prie iniciatyvos „Laiškas Lietuvai“.
 Aleksandras Ivanauskas-Fara prisijungė prie iniciatyvos „Laiškas Lietuvai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2018, 1:48 PM

„Esame parašę ne vieną dainą Lietuvai, bet laiško – ne. Buvo įdomi kūrybinė patirtis. Manau, jos tai puikus ir vertingas palikimas ateities kartos, būdas skatinti pilietiškumą, tautiškumą“, – sakė atlikėjas.

Lietuvoje ir užsienyje gyvenančius žmones kurti laiškų knygą „Šimtmečio žiedas. Mano laiškas Lietuvai“ pakvietė VšĮ Sveikatos centras „Amžinoji sandora“ įkūrėja Aurelija Davydavičienė. Anot jos, panaši idėja buvo sėkmingai įgyvendinta 2009–2011 metais – tuomet išleista laiškų knyga „Tūkstantmečio žiedas. Vilties ir meilės laiškai Lietuvai“.

„Jau yra gauti keli šimtai laiškų ir nuotraukų iš Lietuvoje bei JAV, Olandijoje, Kanadoje, Vokietijoje ir kitur gyvenančių lietuvių. Šįkart mūsų tikslas yra ir interaktyvi knyga: ne tik laiškai, eilėraščiai, piešiniai, bet ir vaizdo siužetai, Lietuvos vaizdai 3D formatu, „gyvi“ pasakojimai apie Lietuvos kultūrą ir istoriją, papročius ir vertybes, paveldą, žmones bei jų svajones, pasiekimus, šventes“, – pasakojo idėjos autorė.

Šimtmečio knygos sudarytoja įsitikinusi, jog šis darbas svarbus tolesniam mūsų valstybės kūrimui, ugdant Lietuvoje ir svetur gyvenančių žmonių vieningumą, atsakomybę bei pilietiškumą, puoselėjant mūsų krašto istorinį, tautinį ir kultūrinį paveldą.

„Laišką gali atsiųsti kiekvienas norintis. Knygai jau esame sukaupę poetų, verslininkų, politikų, moksleivių, šou verslo atstovų ir daugybės kitų tėvynę mylinčių žmonių minčių, išdėstytų raštu. Manau, kad parašyti tokį kūrinį nėra lengva. Juk visa tai, ką išdėstyti, išliks ilgam“, – svarstė A. Davydavičienė.

Ji patikino, jog istorinis kūrinys knygynų lentynas turėtų pasiekti dar šįmet. Kada bus baigta kurti interaktyvi knyga, kol kas nėra aišku, nes joje bus sukaupta gerokai daugiau informacijos.

Pasak šimtmečio knygos kūrėjų, ji bus pristatoma ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

„Jau turime ne vieną kvietimą pristatyti idėją tuose kraštuose, kuriose savo gyvenimus kuria daugiausiai mūsų tautiečių. Jiems tai yra ne tik galimybė prisiliesti prie tėvynės, bet ir būdas dar kartą prisiminti, jog grįžti namo – jau laikas“, – patikino A. Davydavičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.