Dvigubas veido valymas: efektyvu ar tik madinga?

Kalbant apie veido odos priežiūrą pirmas ir vienas svarbiausių žingsnių yra jos valymas. Veido oda nuolat kenčia ne tik nuo aplinkos poveikio, saulės, temperatūros pokyčių, bet ir dulkių, bakterijų, kosmetikos, riebalų pertekliaus ir negyvų ląstelių sluoksnio odos paviršiuje, todėl valyti veido odą labai svarbu.

„123rf.com“ nuotr.
„123rf.com“ nuotr.
Indrė Urbanavičienė – knygos „Protingas grožis: švytinčios odos biblija“ autorė ir kosmetikos „Driu Beauty“ kūrėja.
Indrė Urbanavičienė – knygos „Protingas grožis: švytinčios odos biblija“ autorė ir kosmetikos „Driu Beauty“ kūrėja.
Daugiau nuotraukų (2)

Indrė Urbanavičienė

Apr 7, 2018, 5:21 PM

Pastaruoju metu tapo madinga taikyti dvigubo valymo metodą. Šiame straipsnyje ir aptarsime, kuo ypatingas šis valymo būdas ir ar jis tikrai efektyvesnis už įprastą valymą.

Pats pavadinimas jau tikriausiai pasako, kad veido valymo procedūra atliekama du kartus, tam dažniausiai naudojami du skirtingi prausikliai. Vienas būna aliejaus pagrindu arba tiesiog kosmetinis aliejus ar aliejų mišinys, o kitas – kreminės konsistencijos emulsijos pagrindu. Tai tikrai gali būti ir gelinės konsistencijos valiklis, ypač jei kalbėsime apie riebios odos valymą.

Pirmiausia oda valoma aliejumi – nedidelis kiekis paskirstomas ant veido ir kaklo, masažuojama 30–40 sekundžių. Aliejus turi savybę tirpinti makiažo priemones, nešvarumus, juo galima valyti ir akių zoną. Išmasažavus visą paviršių oda nuplaunama drungnu vandeniu, rekomenduočiau naudoti kempinėlę arba veido rankšluostėlį, nes taip geriau pašalinsite aliejų ir nešvarumus. Tada naudojamas antras prausiklis, jis švelniai paskirstomas ant odos ir po kiek laiko nuplaunamas drungnu vandeniu, galima naudoti ir kempinėlę ar rankšluostį.

Procedūra paprasta, tačiau tam reikia daugiau laiko ir investicijų į antrą valomąją priemonę, todėl kyla natūralus klausimas – ar šis būdas tikrai efektyvesnis nei įprastas valymo procesas?

Tikrai negaliu atsakyti tik „taip“ arba „ne“. Teoriškai atrodytų, kad valant odą du kartus dviem skirtingomis priemonėmis ji turėtų būti švaresnė, tačiau jei naudosite vieną prausiklį, į odą įmasažuosite šiek tiek didesnį jo kiekį ir sukamaisiais judesiais skirstysite po odą dvigubai ilgiau ar tam naudosite elektrinį veido šepetėlį, odą tikrai nuvalysite geriau.

Tačiau kalbant apie sausą odą valymas natūraliu aliejumi iš pradžių tikrai turės teigiamą poveikį, ypač šaltuoju sezonu, oda bus papildomai drėkinama, minkštinama, šiek tiek aliejuje esančių naudingų medžiagų liks ant odos.

Gerai ir akių zonai, blakstienoms – jas ne tik nuvalysite, bet ir pamaitinsite aliejumi.

Patarimas – jei gerai nuvalėte makiažo likučius aliejiniu prausikliu, nebenaudokite akims antrosios valomosios priemonės.

Jei oda riebi, pirmasis valymas aliejumi nerekomenduojamas, nebent rinksitės priemones su mineraliniu aliejumi. Siūlyčiau pirmajam valymui rinktis kreminės (emulsinės) konsistencijos, o antrajam – gelinės konsistencijos valiklį.

Dvigubas veido valymas naudingas ir tuo atveju, jei kasdien naudojate daug dekoratyvinės kosmetikos, – vienu kartu ją gerai nuvalyti sunkoka, o per du valymus pašalinsite ir visą kosmetiką, ir nešvarumus.

Vis dėlto išvadą norėčiau padaryti tokią – nesvarbu, kokį odos valymo būdą pasirinksite, svarbiausia, kad tam naudotumėte švelnius ir odos tipui tinkamus prausiklius be aršių medžiagų, kad kantriai paskirstytumėte priemonę, švelniai pamasažuotumėte odą ir viską nuplautumėte drungnu vandeniu. O naudoti vieną ar du prausiklius – tikrai labai asmeniška.

Tai priklauso nuo dienotvarkės, gyvenimo būdo, odos poreikių ir jūsų įpročių.

Straipsnio autorė Indrė Urbanavičienė – knygos „Protingas grožis: švytinčios odos biblija“ autorė ir kosmetikos „Driu Beauty“ kūrėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.