Paaiškėjo nedėkingi faktai apie karalienės Elizabeth II požiūrį į marčias

Posakis „Anyta – velnio pramanyta“ gyvuoja jau šimtmečius, tačiau sunku patikėti, kad tai taikoma ir Jungtinės Karalystės monarchei Elizabeth II (91 m.). Vyriausiojo karalienės sūnaus princo Charleso (69 m.) mylimoji Kornvalio kunigaikštienė Camilla Parker-Bowles (70 m.) nuėjo sunkų kelią, kol gavo būsimosios anytos palaiminimą santuokai su princu.

 Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II su princo Charleso žmona Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Jungtinės Karalystės karalienė Elizabeth II su princo Charleso žmona Camilla.<br> Scanpix nuotr.
 Princas Charlesas su žmona.<br>„Scanpix“ nuotr.
 Princas Charlesas su žmona.<br>„Scanpix“ nuotr.
13 metų. Būtent tiek Camilla laukė karalienės Elizabeth II palaiminimo, kad galėtų tapti princo Charleso žmona.<br> Scanpix nuotr.
13 metų. Būtent tiek Camilla laukė karalienės Elizabeth II palaiminimo, kad galėtų tapti princo Charleso žmona.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 7:08 AM, atnaujinta Apr 24, 2018, 1:55 PM

Britų žurnalistė Janet Street-Porter, parašiusi įžvalgą apie sunkiai palaužiamą karalienės požiūrį į būsimas marčias, juokavo, kad ji – kaip ir kitos motinos, auginančios sūnus.

„Save galėčiau vadinti anytų eksperte. Kodėl? Oficialiai jas turėjau keturias, su dar dviejų mylimųjų motinomis gyvenome kartu. Taigi iš viso jų šešios. Ir visi tie šeši drakonai į mane žvelgė kaip į velnio pasiuntinį. Nieko keista – visos motinos įsitikinusios, kad nė viena moteris Žemėje jos sūnui nebus tokia gera kaip ji“, – šmaikščiai istoriją pradėjo žurnalistė.

Todėl ji visai nenustebo, kad priešiškumu potencialioms marčioms pagarsėjo ir karalienė Elizabeth II. Rašytojo Tomo Bowerio knygos apie princą Charlesą iš-traukos skelbia, jog karalienė net nenorėjo girdėti, kad sūnus iškeltų į viešumą santykius su tuomete meiluže. O ką jau kalbėti apie norą susituokti.

Nors princas Charlesas ir princesė Diana išsiskyrė 1992-aisiais, dar ketverius metus buvo tvarkomi skyrybų formalumai. Tuo laikotarpiu princui buvo uždrausta supažindinti naują simpatiją su vaikais – princais Harry ir Williamu. Maža to, jie negalėjo kartu važiuoti atostogų ar lankytis oficialiuose renginiuose.

Nors Camilla mylimąjį palaikė sunkiu metu, kai į viešumą iškilo žinios apie princesės Dianos mitybos sutrikimus ir asmenines dramas, karalienė joje matė tik „savanaudę, piktą moterį“.

Įsimylėjėliai buvo priversti elgtis lyg paaugliai: slapta vykti į pasimatymus, nuomotis keisčiausias nakvynės vietas, niekuomet neliesti vienas kito viešumoje ir karalienės paliepimu netgi nebūti tame pačiame kambaryje per iškilmingus renginius.

Kai 1995-aisiais princesė Diana iškalbingame interviu žiniasklaidai rėžė, kad „santuokoje mes buvome trise“, Charlesas tikėjosi, jog visa ši painiava pagaliau baigsis ir nebereikės slapstytis.

Neįtikėtina ir tai, kad princesė Diana dėl netramdomo charakterio ir nuolatinių gyvenimo dramų karalienei atrodė lyg tikra pakvaišėlė, tačiau net ir taip elgdamasi ji patiko anytai labiau nei Camilla. Karalienė tiesiog negalėjo susitaikyti su mintimi, kad dėl griuvusios santuokos sūnus paguodos ieško ne pas ją, o pas naują mylimąją.

„Camillą įsivaizduoti lyg kokį demoną, kuris nori pavogti jos sūnų, ar, dar blogiau, laikyti ją varžove išties juokinga“, – požiūrį dėstė britų žurnalistė.

Dar viena nepaaiškinama karalienės elgesio detalė – į visas karališkųjų rūmų šventes, žinodama, kad jose apsilankys ir Camilla, ji pakviesdavo buvusį jos vyrą. Jis puikiai žinojo visą situaciją, todėl nevengdavo pašnipinėti karališkųjų rūmų gyvenimo peripetijų ir jas papasakoti karalienei.

Vis dėlto kai 2002-aisiais mirė karalienės motina, ji šiek tiek atlyžo ir pakvietė Camillą į laidotuves, tačiau neleido jai atvykti kartu su princu Charlesu.

Dar pro trejų metų, 2005-aisiais, pora pagaliau gavo palaiminimą vedyboms, bet karalienė jose nedalyvavo. Skelbiama, kad karališkojoje koplyčioje suteikusi palaiminimą ji išskubėjo su bičiuliais žiūrėti televizijos laidos akivaizdžiai rodydama nepasitenkinimą.

Vis dėlto praėjus dar keleriems metams karalienės nepasitenkinimas atslūgo. Dabar jos su Camilla kartu lankosi renginiuose, fotografuojasi ir netgi dviese važiuoja bendra karieta.

Daugiau nei per dešimtmetį sunkiai pelniusi karalienės palankumą Camilla išties galėtų kabintis medalį už ryžtą.

Parengė Rita Piliponytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.