Arūnas Valinskas atskleidė šventą jo ir žmonos Ingos vaikų auklėjimo taisyklę

„Aukštyn kojomis pasaulis neapsivertė, bet atsirado daugiau šviesos, nes žinome, kad netrukus tą ryškią pasaulio šviesą išvys dar vienas Valinskiukas arba Valinskiukė“, – džiugiai kalbėjo prie naujo – senelio – statuso besipratinantis TV laidų prodiuseris ir vedėjas Arūnas Valinskas (51 m.), rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Inga ir Arūnas Valinskai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Inga ir Arūnas Valinskai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Inga ir Arūnas Valinskai.<br>LR archyvo nuotr.
 Inga ir Arūnas Valinskai.<br>LR archyvo nuotr.
 Arūnas Valinskas su sūnumi Arūnu.<br>LR archyvo nuotr.
 Arūnas Valinskas su sūnumi Arūnu.<br>LR archyvo nuotr.
 Arūno Valinsko jaunesniojo mylimoji Viktorija.<br> Feisbuko nuotr.
 Arūno Valinsko jaunesniojo mylimoji Viktorija.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-04-27 09:42, atnaujinta 2018-04-27 09:50

Arūnas Valinskas jaunesnysis (28 m.) su mylimąja burnos higienos specialiste Viktorija Denisovaite atėjus rudeniui susilauks pirmagimio. Pirmas kartas tai bus ir Arūnui bei Ingai Valinskams, kuriuos jau dabar galima pamažu vadinti seneliu ir močiute.

„Dabar jau pamėgau sakyti, kad seneliu būti vienas juokas, bet kaip paskui reikės su močiute miegoti? Va čia yra bėda“, – smagiai juokėsi Arūnas.

Šou verslo rykliu neretai pavadinamas vyras prasitarė, kad žinią apie šeimos pagausėjimą norėjęs išgirsti jau seniau, tačiau niekuomet savo atžalų dėl to nespaudė.

„Vaikai į pasaulį pasibeldžia tuomet, kai jiems labiausiai to reikia. Ir tikrai ne tada, kada nori tie žmonės, kurie visa tai planuoja. Taip, aš džiaugiuosi, kad galų gale viskas pajudėjo ta linkme“, – pridūrė jis.

Žinia apie būsimą proanūkį itin pradžiugino ir A.Valinsko tėvus. Prisiminęs, kad jo giminėje visi pasižymi ilgais gyvenimo metais, prodiuseris kalbėjo, kad sulaukti proanūkių jų giminėje karta iš kartos jau tampa įprasta.

„Visi giminėje atžalų susilaukdavo gana jauni, apie 20 metų. Ir taip – karta iš kartos. Mano tėvai, Arūno seneliai, be jokios abejonės, pamatys savo proanūkį ar proanūkę. Nežinau, kas tai bus. Iki šimtmečio gal niekas netraukdavo, bet visi ilgaamžiai iki tokio lygio, kad mažieji visuomet pažinodavo savo proseneles.

Kai mano prosenelė išėjo anapilin, po dviejų mėnesių gimė mūsų sūnus Arūnas. Būtų pamatęs dar ir proprosenelę. Vis dėlto čia gal labiau tiktų pavadinti ne ilgaamžiais, o jaunagimdžiais“, – giminės istorija dalijosi A.Valinskas.

Šeimos nariams, kurių atžalos ruošiasi žengti svarbų žingsnį, visuomet kirba paklausti: „Kada gi vestuvės?“ ar „Kada gi vaikai?“ Arūnas sako, jog tokio principo su žmona Inga niekuomet nesilaikė, ir džiaugėsi, kad vaikai savarankiškai priima sprendimus.

„Mūsų šeimoje viskas tarsi atvirkščiai. Jei vaikai ką nors nusprendžia, jie tai pasako patys. O tėvai su savo pasiūlymais ir kvailais klausimais nesekioja iš paskos. Pats kvailiausias dalykas yra kišti savo patarimus per jėgą ir lįsti. Tokiais atvejais atsiranda daugiau įtampos, o ne naudos.

Mudu su Inga laikomės vienos šventos taisyklės: jeigu vaikams reikia patarimo, jiems turi reikėti taip, kad jie paprašytų ar paklaustų. Niekuomet nebandėme kištis į jų gyvenimą. Mes taip privalome daryti, nes esame tėvai. Per jėgą mielas nebūsi, vaikai patys žino, kas jiems geriausia“, – svarstė Arūnas.

Pirmąją emociją išgirdus žinią, kad taps seneliu, Arūnas prisimena ryškiai. Tačiau dalyti patarimų sūnui ir marčiai, kaip au-ginti anūką, sako neskubėsiantis: „Iš manęs patarėjas būtų kaip iš Cololo (aktoriaus Vitalijaus Cololo. – Red.) balerūnas“, – juokėsi jis.

O ir pramogų būsimajam anūkui ar anūkei Valinskų namuose tikrai netrūks. Paklaustas, ar kieme atsiras vaikų žaidimų aikštelė, Arūnas nesutriko.

„Įrenginėti nieko nereikės, ji jau yra!

Jeigu vaikutis norės pasivaikščioti su katytėmis, šuniukais ar alpakomis – tai tik prašom“, – su šypsena kalbėjo būsimas senelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.