Ingą Stumbrienę supykdė netikėtas radinys šalia kelio

Verslininkė Inga Stumbrienė (35 m.) socialiniuose tinkluose pasidalijo diskusijas įplieskusiais kadrais. Bundančios gamtos vaizdus vienoje sostinės gatvių užgožia neapdariai ant kelio išmėtytos sudūlėjusios padangos. 

LR archyvo nuotr. 
LR archyvo nuotr. 
I. Stumbrienė su šeima. <br>LR archyvo nuotr. 
I. Stumbrienė su šeima. <br>LR archyvo nuotr. 
I. Stumbrienė su šeima. <br>LR archyvo nuotr. 
I. Stumbrienė su šeima. <br>LR archyvo nuotr. 
I. Stumbrienė su šeima. <br>LR archyvo nuotr. 
I. Stumbrienė su šeima. <br>LR archyvo nuotr. 
Socialinių tinklų nuotr. 
Socialinių tinklų nuotr. 
Socialinių tinklų nuotr. 
Socialinių tinklų nuotr. 
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 3, 2018, 12:44 PM, atnaujinta May 3, 2018, 2:16 PM

„Štai, kas dabar „puošia“ Rokantiškių gatvę. Ir jau ilgiau nei mėnesį!!! Tačiau šiandien kai kas mane galutinai išmušė iš vėžių... Ankstyvą rytą sustojęs šalia šios padangų krūvos garbingo amžiaus pilietis, atsidaro savo mašinos bagažinę ir išiminėja senas padangas!?!?!?!“, – po nuotrauka situaciją atpasakojo ji.

Dažnai šia gatve pravažiuojanti I.Stumbrienė jau anksčiau buvo pastebėjusi panaudotų padangų kalną, tačiau tikėjosi, kad atitinkamos tarnybos su šia problema susitvarkys.

„Ši vieta labai graži, tačiau nuošalesnė ir rečiau pravažiuojama. Jeigu tai liko po projekto „Darom“, tai, man atrodo, po kurio laiko visos tos atliekos turėtų būti išvežamos. Bet jos vis dar čia yra.

Tad po tam tikro laiko man pasidarė smalsu, kodėl tuo dar nebuvo pasirūpinta. Ir šiandien kaip tik pamačiau, kad garbaus amžiaus pilietis čia sustojęs iškraudinėja padangas. Na, ir suveikė man tas pilietiškumo jausmas. Sustojau ir paklausiau, kodėl taip vyksta. Tikiuosi, kad ši problema bus išspręsta“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė I.Stumbrienė.

Moteris nusprendė pasikalbėti su prie aplinkos taršos prisidedančiu senoliu. Pokalbiu I.Stumbrienė pasidalijo socialinėje erdvėje. 

„Mano pilietiškumas nugalėjo, sustojau paklausti:

– Pone, ar suprantate, kad tai ne sąvartynas? Be to, tai ir draustinis, čia mesti padangų negalima.

– Na, taip, bet kiti meta... 

– Jeigu kiti šiukšlina ir elgiasi neteisingai, jūs neturėtumėte to kartoti. Matau, esate kultūringas žmogus, neturėtumėte elgtis taip, kaip tie, kurie taip negražiai pasielgė...

– Na, aš norėjau prieš Motinos dieną susitvarkyti...

Dar karta paprašiau nemesti padangų, pakartojau monologą apie gamtą, jos priežiūrą ir šiukšles. Labai tikiuosi, kad paklausė“, – pokalbio akimirkomis dalijosi I.Stumbrienė.

Toks vilniečio elgesys abejingais nepaliko ir komentatorių. 

„Liko po akcijos „Darom“, kuria naudojasi vietiniai gyventojai, išveždami šiukšles iš savo sandėliukų“, – teigė neįprastą padangų „kolekcijos“ atsiradimo istoriją narpliojantis internautas.

„Pilnai Jus palaikau, nes pati ramiai negaliu praeiti pro šiukšlintoją (vaiką ar suaugusį) ir nesvarbu ar tai popierėlis nuo saldainio, ar kur kas daugiau (Mano nuomone, jei negerbi kitų, gerbk nors save. Kada mūsų tautiečiai pradės darytis sąmoningesni?“ – komentavo verstlininkės požiūrį palaikanti interneto vartotoja.

I.Stumbrienė įsitikinusi, kad tokie veiksmai lieka nepastebėti ir valstybinių institucijų, kurios turėtų drausti tokius veiksmus valstybės saugomoje teritorijoje.

„O ką tuo tarpu veikia Vilniaus miesto savivaldybė ir aplinkos apsaugos institucijos???“ – socialiniame tinkle retoriškai klausė ji.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.