Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė pasakė, kodėl nereikia bijoti botulino

„Savo veikloje aš įžvelgiu daug prasmės. Juk kiekvienas norime gyventi ilgai, tad kodėl to nepadarius ir kokybiškai“, – su šypsena sako veido ir kūno estetinės klinikos „Jaunatvės namai“ direktorė Inga Simaitienė (39 m.).

 Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė su šeima.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė su šeima.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos direktorė Inga Simaitienė.<br>„Zanetos Pau Photograhy“ nuotr.
 Estetinės klinikos direktorė Inga Simaitienė.<br>„Zanetos Pau Photograhy“ nuotr.
 Estetinės klinikos direktorė Inga Simaitienė su dukra.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos direktorė Inga Simaitienė su dukra.<br>Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos direktorė Inga Simaitienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos direktorė Inga Simaitienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė su šeima.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė su šeima.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Estetinės klinikos įkūrėja Inga Simaitienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 13, 2018, 1:21 PM

Jau visai netrukus klinika švęs dešimtmetį, tačiau Inga lyg šiandien prisimena pirmuosius žingsnius, kai tik kilo verslo idėja. Moteris atvirai sako, kad kol pats nepatenki į visą verslo virtuvę, tol iš šalies atrodo, kad viskas turėtų klotis lyg sviestu patepta, sunkiai supranti, jog pradžia visuomet būna pilna rizikos ir emocinių šuolių.

Tačiau Inga labai tikėjo savo idėja įkurti kliniką, kuri padėtų moterims jaustis visapusiškai gražioms. O tuo metu jai pačiai nebuvo nė 30-ies.

Vaišindama ekologiškais džiovintais vaisiais ji šypteli, kad toks žingsnis nebuvo kokia nors vaikystės svajonė. Visą laiką ji turėjo kitą tikslą – gerinti gyvenimo kokybę kitiems. O dabar ji kukliai šypteli, kad sunku suvokti, „kas būtų, jeigu nebūtų“, tačiau įkūrusi kliniką ir išmokusi įsigilinti į visaverčio gyvenimo kūrimą, jo kokybės gerinimą ji jaučiasi geresne mama, žmona, drauge ir, žinoma, pilna meilės sau.

– Tokiame amžiuje jau įkurti savo kliniką – didelis ir rizikingas žingsnis. Kaip kilo pati idėja?

– „Jaunatvės namai“ atsirado prieš dešimtmetį, kai daktaras Julius Neverauskas susidomėjo kūno ir veido puoselėjimo bei jauninimo procedūromis. Mano manymu, kuo ilgiau žmogus gyvena, tuo stipresnis noras tą atkarpą nugyventi dar ir kokybiškai. Natūraliai pradėjome galvoti, kuo galime padėti žmonėms. Klinika atsirado ne dėl to, kad palygintume raukšles ar sumažintume kilogramus. Misija – padėti žmonėms gyventi geresnį gyvenimą. O tai susideda iš kelių komponentų: savęs puoselėjimo ir lavinimo, santykių kūrimo ir išlaikymo ir, žinoma, savirealizacijos.

Manau, kad moteris labai daug sukuria po vaikų gimimo. Taip nutiko ir man. Kai gimė antroji atžala – dukra, labai pradėjau svarstyti, ką vis dėlto gyvenime norėčiau daryti. Tuo metu dirbau stiprioje tarptautinėje kompanijoje, bet nebenorėjau į ją grįžti. Norėjau laiką leisti prasmingiau, sukurti ką nors savo. Juk pačiam žmogui labai svarbu užsiimti prasminga veikla.

Žinote, dabar, kai prisimenu, mes labai rizikavome. Juk reikėjo labai daug investicijų. Pasiimti verslo paskolą buvo labai brangu, įkeitėme savo namus. Tikrai buvo dienų, kai galvojau: na, kodėl gi aš tai darau? Juk mano vizija buvo, kad dirbsiu prasmingą darbą, dirbsiu sau, galėsiu daugiau laiko skirti šeimai. O įvyko priešingai, daug laiko reikėjo skirti vadybai ir biurokratijai. (Šypteli.)

– Bet, Inga, vadinasi, taip stipriai tikėjote savo idėja, kad nebuvo baisu rizikuoti?

– Aš, dar būdama studentė, dirbau su įvairiais ir labai atsakingais projektais, todėl savimi pasitikėjau. Tikėjau, kad klinika bus vertinga žmonėms ir man pačiai. Jei tu dirbi dėl atlygio, pinigų, juk gali užsiimti bet kokia veikla. Bet ar pats jausiesi laimingas? O man šiuo atveju buvo abipusė nauda: kai giliniesi, kas moterims suteikia laimės, išlaisvina grožį, juk ir sau tai pritaikai. (Juokiasi.)

– Dabar išties populiaru kreiptis į specialistus dėl įvairiausių procedūrų. Nieko nebestebina nei putlios lūpos, nei injekcijomis užpildomas veidas. Bet ar taip buvo ir prieš dešimtmetį? O galbūt žmonės išlaisvėjo ne taip jau seniai?

– Išties pastebėjau, kad žmonės į tai jau žiūri drąsiau. Žmonių, kurie susidomėtų botulino ar hialurono užpildų injekcijomis, buvo vienetai. Daug kas manė, kad botulinas – tai baubas. O dabar žmonės išlaisvėjo, renkasi įvairias procedūras. Tik asmeniškai man norisi, kad žmonės eitų pas kompetentingus specialistus. Botulino injekcijos nėra kenksmingos, jei gerai padaromos. Galima išbandyti įvairiausias procedūras, tik labai svarbu jausti saiką. Juk išties matome nemažai ir netinkamų pavyzdžių.

– Ne paslaptis, kad kiekviena moteris nori jaustis graži ir patraukli. Ir tam joks amžiaus cenzas negalioja. Vis dėlto ar yra koks nors amžius, kai susidomima visomis estetinėmis procedūromis?

– Man be galo smagu, kai ateina tos klientės, kurios jau visą dešimtmetį pas mus ir lankosi. Netgi pasitaiko pensinio amžiaus moterų, kurios sako, kad dalį pajamų išleidžia savęs puoselėjimui. Ateina ir paaugliai, kurie susiduria su spuogų, aknės problemomis, o vėliau susidomi ir kitomis procedūromis. Artėja vasara, tad šiuo laiku populiaru atgaivinti odą – daromi įvairūs įvyniojimai. Priminsiu labai svarbų faktą: taip, procedūros atliekamos išoriniam grožiui puoselėti, tačiau kartu ir dėl sveikatos bei gebėjimo pamilti save.

Labai paprastas pavyzdys. Jei esame patrauklūs sau, nuolat šypsomės, siunčiame smegenims impulsą, kad esame laimingi. Moteriai labai svarbu jausti pasitikėjimą savimi. Tiek išorinį, tiek vidinį. Pati noriu gyventi kokybišką gyvenimą ir noriu tai perduoti savo vaikams. Šiame darbe matau didelę prasmę. Tai nėra paviršutiniškas žmonių gražinimas.

– Pastaraisiais metais vis labiau populiarėja odos senėjimo lėtinimo procedūros (angl. „anti-ageing“). Ar turite patarimų, kodėl nereikėtų jų bijoti? Išties vyrauja nuomonė, kad tokios procedūros po penkmečio tik dar labiau sugadina odą.

– Nėra taip, kad šiandien ateisi į kliniką, ką nors pasidarysi, ir efektas išliks visam gyvenimui. Savimi rūpintis reikia nuolat ir ne priešokiais. Netikiu trumpalaikėmis dietomis ar procedūromis, tai turi vykti nuolatos ir su saiku. Tiesiog nereikia laukti, o tada pulti gerinti situacijos kiekviena pasitaikiusia procedūra.

Pradėti reikėtų nuo masažų, kokybiškos kosmetikos naudojimo, o vėliau jau galima rinktis estetines aparatais atliekamas procedūras ar injekcijas. Jei turime problemų su sveikata, bet norime sportuoti – reikėtų apsilankyti pas trenerį, kuris turi medicininių žinių.

– Kai moteris išoriškai jaučiasi graži, tai atsiliepia ir vidinei savijautai.

– Anksčiau vyravo stereotipas, kad jei graži – būtinai kvaila. Arba jei turi gražių vidinių savybių – menkai išoriniu grožiu apdovanota. Jei žmogus rūpinasi savo išvaizda, puikiausiai gali rūpintis ir savo vidumi, būti visapusiškai laimingas. Tai, kad jis gerai atrodo, padeda geriau jaustis. Juk ir energijos lygis, kai savimi pasitiki, yra didesnis.

– Kokie yra trys esminiai patarimai pavasarį? Kokios procedūros yra populiariausios?

– Moterims rekomenduoju kūno šveitimą. Jį galima pasidaryti ir namuose, tačiau prieš vasaros sezoną oda turėtų būti tinkamai paruošta, idealu, jeigu pasidarytumėte dar ir drenuojamąją procedūrą. Veidą po žiemos reikia išvalyti, o tada drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti. O trečiasis patarimas būtų labai bendras.

Visi nuolat sakome, kad nuo Naujųjų metų, nuo pirmadienio, nuo pirmos mėnesio dienos imsime siekti kokių nors naujų tikslų. O kodėl tam puiki proga negali būti pavasaris? Jei žmogus šiandien jaučiasi tik 60 procentų laimingas, jam nereikia sukti galvos, kaip pasiekti visą šimtą. Jam reikia galvoti, ką padaryti, kad laimės procentas pakiltų bent iki 65. Kiekvienas turime pradėti nuo savęs pažinimo ir suvokimo, kaip galima pagerinti savo gyvenimo kokybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.