Kaip tinkamai pasirinkti priemones odos valymui?

Tinkamos veido odos valymo priemonės pasirinkimas lygiai toks pat svarbus, kaip ir gero veido kremo. Valanti priemonė, kokioje formoje ji bebūtų, turi ne tik gerai nuvalyti, bet ir nesausinti bei nesuerzinti odos.

 Kaip tinkamai pasirinkti priemones odos valymui?  <br> 123rf nuotr.
 Kaip tinkamai pasirinkti priemones odos valymui?  <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Urbanavičienė

May 16, 2018, 2:16 PM

Taigi, į ką svarbu atkreipti dėmesį renkantis priežiūros produktą veido valymui? Pirmiausiai reikėtų pasitikrinti, ar sudėtyje nėra šių aršių valančių medžiagų – sodium lauryl sulfate, sodium palmate, TEA-lauryl sulfate, sodium C14-16 olefin sulfonate, potassium hydroxide, sodium cocoate, cocamide DEA, cocamide MEA, potassium myristate. Jos gali suerzinti ir sausinti odą, pažeisti odos apsauginį barjerą, o tai ardo odos drėgmės pusiausvyrą, kurią taip svarbu ir tuo pačiu taip sunku išlaikyti. „Driu Beauty“ veido prausikliuose rasite tik švelnias valančias medžiagas, kurios nesuardys odos drėgmės pusiausvyros. Šie prausikliai švelniai, tačiau efektyviai pašalins nešvarumus ir makiažo likučius nuo odos paviršiaus, ne tik nesuerzins, bet ir ramins odą. Priemonių sudėtyje esančios drėkinančios medžiagos neleis odai išsausėti ir po valymo paliks lengvą drėgmės plėvelę.

Įvertinus, ar nėra šių odą erzinančių medžiagų, reikėtų odos valymo priemonėje rasti ir kažko naudingo odai – drėkiklių, kurie galėtų būti natūralių aliejų, sviestų, vaško, trigliceridų ar esterų pavidalu. Taip pat valymo procesas turėtų ir raminti odą – tai labai gerai padarytų įvairių arbatų ekstraktai, alijošius, pantenolis, kai kurie natūralūs aliejai, alantoinas, vitaminai B3 bei C ir kitos raminančios medžiagos. Lietuviško gamintojo veido prausikliai praturtinti natūraliais agurklės, moliugų, abrikosų kauliukų aliejais, raminančiais žaliosios arbatos, granatmedžio, ramunėlių ekstraktais bei vitaminais, kurie drėkina, ramina ir aprūpina odą antioksidantais.

Efektyvesniam odos valymo procesui visada į pagalbą galima pasitelkti ir toniką ar micelinį vandenį. Iš tikrųjų, jie tarpusavyje praktiškai niekuo nesiskiria, tik micelinis vanduo dar turi savo sudėtyje nešvarumus šalinančių dalelių. Tačiau svarbu paminėti, kad vien micelinio vandens odos valymui tikrai nepakaks – nemaža dalis nešvarumų tikrai liks ant odos. Todėl žinant, koks svarbus yra odos valymo procesas odos priežiūros rutinoje, būtina naudoti prausiklį, o geras tonikas – jau kaip papildoma nauda odai. Protingos kosmetikos Driu Beauty kūrėjai siūlo rinktis iš trijų tonikų, kurie veikia ir kaip miceliniai vandenys: tonikas sausai odai geriausiai drėkina, tonikas jautriai ramina odą ir mažina paraudimus, tonikas mišriai/riebiai odai gerai nuvalo ant odos likusius nešvarumus ir ramina sudirgusią odą.

Renkantis veido odos valymo priemones labai svarbu suprasti, kad netinkamas pasirinkimas gali bloginti odos būklę, ją sausinti bei jautrinti, ir net po valymo ant odos tepamas tinkamas veido kremas nebesugebės atstatyti odos drėgmės pusiausvyros bei apsauginio barjero – odai trūks drėgmės, ji bus paraudusi ar šerpetos. O gera valomoji priemonė tikrai prisidės prie tinkamo odos drėgmės balanso palaikymo, tvirto ir sveiko odos apsauginio barjero.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.