Prieš vestuves princas Harry nerimauja: jo sužadėtinė per daug sulyso

Didžiosios Britanijos princas Harry (33 m.) susirūpinęs dėl savo sužadėtinės. Ir ne be reikalo: iki vestuvių Meghan Markle (36 m.) labai sublogo, rašo „Lietuvos ryto“ žurnalas „Stilius“.

 Meghan Markle ir princas Harry.
 Meghan Markle ir princas Harry.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2018, 9:10 PM

Gysloti žastai kaip balerinos, kojos plonos kaip nendrės, veidas smulkus kaip paukštelio. Dėl taip atrodančios sužadėtinės M.Markle, likus visai nedaug laiko iki vestuvių, labai sunerimo jos sužadėtinis princas Harry.

Nors dabartinį svorio praradimą nulėmė įprastinis iki vestuvių nuotakos patiriamas stresas ir dieta, akivaizdu, kad M.Markle priartėjo prie rizikingos ribos.

Princo Harry sužadėtinės pasirodymas per žaidynių „Invictus Games“ Londone proga surengtą priėmimą šokiravo svečius. Po žalia plisuota M.Markle suknele išryškėjo kaulai, o krūtinės reikėjo ieškoti su didinamuoju stiklu.

Metų nuotaka tituluojama M.Markle patiria didžiulį spaudimą. Net jai, televizijos profesionalei, įpratusiai prie objektyvų ir kamerų, nėra lengva atlaikyti tokį didžiulį dėmesį.

Nieko nuostabaus: iki šiol jai nebuvo tekęs karališkosios nuotakos vaidmuo.

M.Markle tiesiogiai konkuruoja su jos broliene netrukus tapsiančia Kembridžo kunigaikštiene Catherine (36 m.). Ji per savo 2011-aisiais vykusias vestuves su princu Williamu (35 m.) nepadarė nė vienos klaidos.

Nekilmingo kraujo Catherine Middleton pavyko pelnyti griežtosios karališkosios šeimos palankumą.

Ambicingoji M.Markle nori niekuo neatsilikti nuo princo Williamo žmonos ir nepriekaištingai iš Holivudo aktorės vaidmens persikūnyti į princesės.

Bet deramai elgtis turi ne tik ji, bet ir jos šeima. O ji tikrai nulipdyta iš kitokio molio nei Catherine šeima – turtingų verslininkų Middletonų klanas.

M.Markle motina – socialinė darbuotoja ir ezoterikos bei jogos mokytoja Doria Ragland (61 m.) pirmą kartą gyvenime užsidės skrybėlaitę. Tėvas Thomas Markle’as (73 m.) – pirmą kartą fraką.

Ir dėl to jis kasdien prakaituoja ant treniruoklio savo namuose Meksikoje, nes stengiasi būti geros fizinės formos.

Princo Harry ir M.Markle vestuvės bus pasaulio dėmesio centre. 2 milijardai žmonių 2011-aisiais stebėjo, kaip princas Williamas ir Catherine ištarė „taip“.

Dabar bus dar daugiau – pirmiausia M.Markle gimtinėje JAV. Pasaulio žvilgsnis gegužės 19-ąją bus nukreiptas į Vindzoro pilį, kur vyks ceremonija.

Aktorė M.Markle žino, kad kameros negailestingai prideda papildomus penkis kilogramus, ir dėl to laikėsi griežtos dietos.

Iš valgiaraščio ji išbraukė tokius mėgstamus produktus kaip „Nutella“, makaronai ir raudonasis vynas! Juos pakeitė žali tiršti kokteiliai ir pačios pasigaminti „granola“ – dribsniai, pakepinti su medumi.

M.Markle užsiėmė ir sportu. Tai pilatesas pagal draugės Heather Dorak „Platinum“ metodą. Treniruotė ant „Megaformer“ įtaiso, kuris atrodo kaip viduramžių kankinimo įtaisas, sudeginantis 700 kalorijų per vieną seansą.

„Slaptasis ginklas“ – SBC („Skinny Bitch Collective“) treniruočių ir mitybos sistema. Ja iki pasirodymų ant podiumo naudojasi modeliai, kad paskutinę minutę „užmuštų“ riebalų ląsteles.

„Šį patarimą man davė mano bičiulė iš Londono Millie Mackintosh“, – sako M.Markle.

165 cm ūgio televizijos žvaigždė M.Markle svėrė 58 kg ir turėjo idealų kūno masės indeksą – 21. Spėjama, kad ruošdamasi gegužės 19-ajai ji numetė 8 kilogramus.

Ir dabar M.Markle kūno masės indeksas – 18–18,5, o tai byloja, kad svoris per mažas.

Harry baiminasi, kad griežta dieta gali baigtis ligonine, kaip tai kadaise nutiko princo motinai velionei princesei Dianai.

Vestuvėms – įspūdinga suma

* Didžiosios Britanijos vestuvių planavimo įmonė „Bride Book“ apskaičiavo, kad Harry ir M.Markle vestuvės gali kainuoti apie 32 mln. svarų sterlingų (per 36 mln. eurų). Tai maždaug 6 mln. svarų daugiau, nei 2011-aisiais savo šventei išleido princas Williamas ir Catherine, – jų vestuvės atsiėjo apie 24 mln. svarų.

* Kensingtono rūmai pranešė, kad visas princo Harry ir jo išrinktosios jungtuvių išlaidas padengs karališkoji šeima. Prie šventės prisidės ir mokesčių mokėtojai. Iš jų pinigų bus sumokėta 24 mln. svarų suma, skirta šventės dalyvių ir smalsuolių Londono gatvėse saugumui užtikrinti. Panašiai buvo ir 2011 m., kai tuokėsi princas Williamas ir Catherine. Išlaidos saugumui buvo padengtos iš mokesčių mokėtojų pinigų, dalį išlaidų apmokėjo karališkoji šeima ir C.Middleton artimieji.

* Middletonų šeimai priklauso vakarėlių ir renginių reikmenų verslas, vertas maždaug 37 mln. svarų. Nors aktorė M.Markle pati užsidirbo milijonus, ji kilusi iš kuklesnės šeimos, todėl nesitikima, kad jos artimieji galės apmokėti karališkąsias vestuves. Manoma, kad Meghan pati sumokės už savo suknelę.

* Remiantis vestuvių planavimo įmonių skaičiavimais, pagrindinės šventės išlaidos turėtų siekti įspūdingas sumas. Kvietimai į vestuves ir svečiams skirtos simbolinės dovanėlės karališkajai šeimai atsiėjo apie 203 tūkst. svarų. Vaišės svečiams per oficialų priėmimą ir privačią puotą kainuos apie 479 tūkst. svarų.

* Vestuvių proga karališkoji šeima svečius vaišins prabangiausiais gėrimais iš savo rūsių. Vien šampanui, kurio butelis kainuoja apie 80 svarų, iš viso bus išleista apie 136 tūkst. svarų.

* Viena žymiausių Didžiosios Britanijos konditerininkių Claire Ptak pagamins citrininį tortą su šeivamedžių žiedais, puoštą kremu ir gyvomis gėlėmis. Tokio deserto kaina – 50 tūkst. svarų.

* Harry ir Meghan į vestuvių ceremoniją pakvietė 2640 visuomenės atstovų – įvairių labdaros organizacijų narių, valstybinių mokyklų mokinių, Vindzoro pilies bendruomenės, karališkųjų namų ūkio narių ir pan. Visi jie bus vaišinami užkandžiais ir arbata – tam bus išleista apie 26 tūkst. svarų.

* Po ceremonijos Šv.Jurgio koplyčioje, prabangiausioje pilies menėje, vyks oficialus priėmimas – karalienės rengiami pietūs, skirti 600 svečių. Vėliau 200 artimiausių draugų ir giminaičių privatų priėmimą surengs princas Charlesas. Jis vyks Frogmoro rūmų teritorijoje specialiai vestuvių proga pastatytoje stiklinėje palapinėje. Šios palapinės kaina – 350 tūkst. svarų.

* Vien muzikai teks skirti apie 300 tūkst. svarų. Per ceremoniją skambės vargonai ir giedos choras, o per vestuvių puotą svečius linksmins didžėjus ir gyvos muzikos grupė. Krašto apsaugos ministerija jau užsakė 20 sidabru dengtų trimitų, kurie paskelbs vestuvių pradžią. Vien trimitai kainuos apie 90 tūkst. svarų.

* Įmantrioms gėlių kompozicijoms koplyčiai dekoruoti, lauko pavėsinės puošmenoms iš gyvų gėlių ir nuotakos bei pamergių puokštėms bus išleista apie 110 tūkst. svarų. Kitos dekoro detalės, turinčios Vindzoro pilį paversti šių laikų pasaka, kainuos dar apie 130 tūkst. svarų.

* Įvairios pramogos – nuotraukų būdelė, žaidimai ir linksmybės vaikams, fejerverkai atsieis apie 55 tūkst. svarų. Fotografų ir operatorių paslaugos karališkajai porai kainuos 17 tūkst. svarų. Kadangi žiniasklaidos fotografai negalės patekti į privatų priėmimą, visas šventės akimirkas turės įamžinti pasamdyti fotografai. Už papildomą sumą jie parengs kelias skirtingas nuotraukų knygas.

* Manoma, kad nuotakos suknelė kainuos ne mažiau kaip 300 tūkst. svarų. Už savo apdarus sumokės pati M.Markle. Mados pasaulio atstovai spėja, kad būsima nuotaka rinksis klasikinį dizainą su unikalumo prieskoniu.

* Už šventės dalyvių aprangą (pamergių sukneles, pabrolių kostiumus, gėles barstančių mergaičių drabužius ir pan.) Kensingtono rūmams teks pakloti apie 14,7 tūkst. svarų. Kad M.Markle ir kiti vestuvių dalyviai puikiai atrodytų ne tik per ceremoniją, bet ir oficialius priėmimus, šventėje darbuosis vizažo meistrų ir plaukų stilistų komanda. Jų paslaugų kaina – 10 tūkst. svarų.

* Bene mažiausiai kainuos vestuviniai žiedai – vos 6 tūkst. svarų. Žiedai bus pagaminti iš saugyklose laikomo karališkosios šeimos aukso. Nors žiedams nebus išleista milžiniška suma, jie bus labai vertingi. Išlaidos šventės saugumui užtikrinti mokesčių mokėtojams atsieis apie 24–30 mln. svarų.

* Nuo britų kultūros ir tradicijų neatsiejamas automobilių gamintojas „Mini“ specialiai šia proga sukūrė unikalų automobilį, kuris iškart po vestuvių atiteks karališkosios poros pasirinktai labdaros organizacijai – ŽIV užsikrėtusių vaikų asociacijai (CHIVA) – ir bus parduotas aukcione.

* * *

Karališkąsias vestuves gegužės 19-ąją nuo 13 val. tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ TV ir portalas lrytas.lt.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.