Kaip tinkamai drėkinti odą vasarą?

Atėjus vasarai oda taip nebekenčia nuo drėgmės trūkumo kaip žiemos metu, tačiau saulė, karštis, dulkės vis tiek ją gali sausinti ir tinkamas drėkinimas yra būtinas. Labai svarbu, kad drėkinamoji priemonė nebūtų per sunki ir tiktų jūsų odos tipui.

Saulė, karštis, dulkės vis tiek ją gali sausinti ir tinkamas drėkinimas yra būtinas.<br> 123RF nuotr.
Saulė, karštis, dulkės vis tiek ją gali sausinti ir tinkamas drėkinimas yra būtinas.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Indrė Urbanavičienė

Jun 4, 2018, 10:41 AM

Keletas patarimų, kaip tinkamai išsirinkti gerą drėkinamąjį kremą ar emulsiją. Pirmiausiai turite suprasti, kad vasarai skirta priemonė turi būti tikrai lengvesnė nei žiemai, tai dažniausiai reiškia, kad kremas, kurį naudojote šalčių metų, bus tikrai per sunkus.

Jei veido oda riebi, priemonė turėtų būti ypatingai lengva, tai gali būti gelis, losjonas ar skysta emulsija. Sudėtyje ieškokite gerųjų drėkiklių – hialurono rūgšties, glicerino, proteinų, keramidų, elastino, kolageno, amino rūgščių, cholesterolio, skvalano, sorbitolio, ksilitolio, šlapalo, glikoproteinų. Vitaminas B3, dar kitaip vadinamas niacinamidu, padeda atstatyti ne tik odos drėgmės balansą, bet ir palaikyti tvirtą apsauginį barjerą. Jei odos apsauginis barjeras pažeistas, drėgmės pusiausvyra taip pat bus sutrikusi. Iš „Driu Beauty“ veido odos priežiūros priemonių intensyviam, bet tuo pačiu lengvam riebios odos drėkinimui vasarą puikiai tiks drėkinantis serumas. Ši priemonė visiškai nekemša porų ir pantenolio, skvalano, skysto šilko, glicerino bei vitamino B3 pagalba padeda palaikyti odos drėgmę, aprūpina antioksidantais, vitamino A ir koenzimo Q10 pagalba skatina odos atsinaujinimo procesus.

Jei kalbame apie sausos ir normalios odos priežiūrą vasarą, tai priemonės tikrai turėtų būti stipresnės nei riebiai odai. Konsistencija labiau kreminė, sudėtyje gali būti ir natūralių aliejų, kurie tikrai padeda palaikyti tinkamą drėgmės pusiausvyrą. Tik svarbu, kad jų nebūtų per daug, vieno aliejaus ar aliejų mišinių naudoti nereikėtų, odai gali būti per sunku, gali netgi pradėti kimštis poros. Kremo sudėtyje reiktų ieškoti tų pačių drėkinančių medžiagų kaip ir riebiai odai, tik jos dar turi būti papildytos lipofilinėmis medžagomis – natūraliais aliejais, mineraliniu aliejumi, skvalanu, trigliceridais, esterais, riebiosiomis rūgštimis bei riebiaisiais alkoholiais. Lietuvių gamintojas Driu Beauty siūlo vasarą sausesnę oda patikėti drėkinančiam kremui, kuris ne tik padės palaikyti tinkamą drėgmės balansą, bet ir aktyviai kovos su senėjimo požymiais – natūralūs aliejai tvirtins odos apsauginį barjerą, tripeptidai, koenzimas Q10, vitaminai A ir E aktyviai kovos su senėjimo požymiais bei saugos nuo žalingo aplinkos poveikio.

Mišrios veido odos priežiūra skiriasi nuo kitų tipų ir tenka naudoti bent dvi skirtingas priemones – riebioms vietoms naudojama lengva drėkinanti kosmetika, o sausesnėms ar normalioms vietoms naudojama sunkesnė kreminės konsitencijos priemonė. Renkantis iš „Driu Beauty“ produktų, būtų galima kombinuoti drėkinamąjį serumą ir drėkinantį kremą. Jie puikiai pasirūpins skirtingais mišrios odos poreikiais.

Taigi, nepamirškite pakoreaguoti odos priežiūros rutinos atėjus šiltiems orams. Kruopščiai, įvertinus sudėtį, pagal savo odos tipą išsirinkite naujus drėkiklius. Taip pat atkreipkite dėmesį, kad sudėtyje nebūtų odą erzinančių medžiagų, tokių kaip alkoholis ar kvapai, kurie gali pažeisti jūsų odos apsauginį barjerą, o tai automatiškai sąlygos ir prastesnį drėgmės balansą bei blogins odos būklę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.