Svečiams apie šios sūrių karalienės istoriją ir subtilybes, skambant gyvai muzikai, pasakojo specialiai iš Italijos atvykę šio sūrio ekspertai Vincenzo ir Fabrizio. Ne tik pasakojo, bet ir gamino pačius netikėčiausius patiekalus su šiuo pikantiško skonio sūriu, nuo plonapadės picos iki tikrų ledų.
Viena iš pagrindinių gorgonzolos atsiradimo legendų byloja, kad šis sūris pirmą kartą buvo pagamintas, kai vienas įsimylėjęs jaunas sūrininkas (itališkai Casaro) nekantraudamas į pasimatymą vidury gamybos proceso paliko neužbaigtą gaminti stracchino sūrio ruošinį.
Sekančią dieną, bijodamas netekti darbo, jis vakarykštį ruošinį sumaišė su naujai partijai skirtu pienu ir galutiniame gamybos procese visiškai atsitiktinai ir netyčia gavosi minkštas sūris su mėlynuoju pelėsiu.
Tačiau visai neatsitiktinai šio sūrio apstu „La pasta TRATTORIA“ valgiaraštyje.
„Spėkit, kokia mėgstamiausia klientų pica? Ogi pica su gorgonzola“, – šypsosi restorano bendrasavininkis Gediminas Jasas.
„O kur dar keturių sūrių patiekalai, kuriose pirmaisiais skonio smuikais griežia būtent gorgonzola“ – papildo jį kolegė Sandra Jaraitytė-Scippa, daug metų praleidusi Italijoje ir visas itališkos virtuvės subtilybes pažinusi būdama tos kultūros viduje.
Tiesa, restoranai „La pasta“ atsirado ne iš meilės gorgonzolai, o iš meilės gerai itališkai pastai. Pirmasis restoranas, „La pasta makaronų namai“, jau spėjo užkariauti itališkos pastos gerbėjų skrandžius. Šviežiai iš kietągrūdžių miltų gamintų makaronų, kurių asortimentas tikrai įspūdingai platus, raviolių, lazanijų bei picų vilniečiai atvyksta skanauti ir iš kito miesto galo, bent jau taip teigia restorano savininkai.
„Per metus iš Italijos savo pastos gamybai atsivežame beveik 10 tonų miltų, taip kad poreikis gerai pastai Vilniuje tirai yra.“ – reziumuoja Gediminas.
Pusmetį skaičiuojantis „La pasta TRATTORIA“ restoranas užgyveno naujienų savo esamiems ir būsimiems klientams.
„Nuo šiol tiek A la carte meniu, tiek dienos pietų meniu bus galima rasti ir tikrų itališkos virtuvės mėsos ir žuvies patiekalų hitų, tokių kaip Milano šnicelis, Vitello tonnato, Arrosto ir kitų.“