Po pavogto Indrės Morkūnienės telefono – netikėta atomazga

Praėjusią savaitę televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė kreipėsi į savo feisbuko draugus. Tuomet ji savo bičiulių prašė patarimo – kaip išgelbėti prieš Naujus metus pavogtą telefoną?

 Indrė ir Jogaila Morkūnai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Indrė ir Jogaila Morkūnai.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Telefonas jau Indrės rankose.
 Telefonas jau Indrės rankose.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-06-05 10:52, atnaujinta 2018-06-05 10:58

„Gelbstint eilinį Iphone“ arba kaip mane apvogė. Dar prieš Naujuosius Metus, netoli Milano, iš manęs pavogė „Iphone“ telefoną.

Įvykis užregistruotas Milano policijoje, telefone įjungta „Find My Iphone“ programėlė. Kaip ir viskas iš mano pusės padaryta gerai, bet istorija kaip ir nieko gero. Po mėnesio tą telefoną įjungia! Valiooo! Gauname signalą ir „Find my Iphone“ praneša, kad telefonas yra netoli gatvės Georgi Chendov 16–20 Rousse, Bulgaria.

Bulgarijoje draugų neturiu, artimiausiu metu keliauti ten nežadu. Draugiškai paplepėjome su Lietuvos Policija, kad telefono suradimo tyrimas ir pargabenimas kainuotų brangiau nei telefonas, niekas tarpusavyje nebendradarbiauja ir niekas jo neieškos toje Georgi Chendov ulitsoj.

Taip slinko mėnesiai, aš vis mačiau, kad telefoną kartais įjugnia ir praneša, kad jis jau kitoje ulitsoje, bet panašu, apsistojęs Bulgarijoje su visam. Ką su užblokuotu telefonu veikti Bulgariški naujieji „Iphone“ savininkai irgi nesugalvojo.

Kol sumanė, kad visgi reikia jį parduoti jo pirmtakams, Jogailos telefonas įvestas kaip kontaktas pranešimams iš „Find My Iphone“, tad „Hello sir, we found your phone on the internet, someone is trying to sell it, so we would buy it for you and can send it to you.“ (Liet. red. – Sveiki, pone, mes radome jūsų telefoną internete, kažkas bando jį parduoti, taigi, mes galime jį nusipirkti ir galėtume jums atsiųsti).

Nu tiesiog fantastika – kokia puiki idėja pirkti savo telefoną. Telefonas buvo geras, sužinojom kainą – 135 eurai. Ir štai didysis rebusas, jie nesugalvoja, kaip paimti iš mūsų pinigus, neatsiuntus telefono, o mes nemokėsim jo negavę.

O ir šiaip fainiausia būtų jį atgauti teisėtais būdais, nemokant išpirkos. Tai didieji feisbuko šerlokai, pasidalinkit savo idėjomis, kaip užbaigti šį „Gelbstint eilinį Iphone’ą“ scenarijų?“ – rašė ji.

Pasirodo, kad po tokio įrašo Indrė sulaukė visuomenės pagalbos. Telefonas jau jos rankose!

„Kosmosas! Istoriją parašiau nieko nesitikėdama. Ir štai telefonas namie su NATO karininko pagalba. Ačiū visiems, kurie siūlė padėti, lietuvių draugiškumas yra dažnai tinkamai neįvertintas! Woohooo!“- pasidžiaugė Indrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.