Garsių šeimų vaikai mėgaujasi nuosavais pasakų nameliais

Svajonė turėti nuosavą kampelį, kuriame galėtume susikurti savo skonio interjerą, lydi mus nuo vaikystės. Iš lentų sukaltas namelis obelyje ar dvilangė trobelė senelių kieme gali virsti neįkainojamu prisiminimu.

Indrė Morkūnienė ir Ieva Mackevičienė su sūnumi Motiejumi. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Indrė Morkūnienė ir Ieva Mackevičienė su sūnumi Motiejumi. <br>Asmeninio albumo nuotr.
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Marija Morkūnaitė (dešinėje) nameliu džiaugiasi su draugėmis.<br>Asmeninio albumo nuotr. 
Marija Morkūnaitė (dešinėje) nameliu džiaugiasi su draugėmis.<br>Asmeninio albumo nuotr. 
Ieva Mackevičienė su sūnumi Motiejumi. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Ieva Mackevičienė su sūnumi Motiejumi. <br>Asmeninio albumo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 17, 2018, 11:42 AM

Televizijos laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė (28 m.) su vyru Jogaila (44 m.) tokią vaikišką karalystę įkūrė savo kieme. Dukrai Marijai (2 m.) ir sūnui Aleksandrui (3 mėn.) tėvai padovanojo medinį vaikų žaidimų namelį „4IQ“.

Žinoma mama neslepia, kad toks statinys kieme – dovana ne tik mažiesiems.

„Vaikystėje nuolat stačiau namelius: sodyboje juos keldavau medžiuose, namuose statydavau iš patalų. Ir tai buvo geriausias žaidimas. Marijai, kaip ir man, labai patinka žaisti namus“, – sako I.Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

Atšilus orams ir dienoms tapus ilgesnėms, daugumai tėvų tenka intensyviau pasukti galvą dėl vaikų laisvalaikio. Juk taip norisi, jog mažieji laiką leistų ne tik įdomiai, bet ir prasmingai – kad nenusto-tų tobulėti.

Ne paslaptis, kad dauguma tėvų renkasi lengviausią būdą savo atžaloms užimti: pasodina prie televizoriaus, leidžia pusdienį maigyti kompiuterinių žaidimų konsoles ar paskolina savo mobiliuosius telefonus.

Šiuolaikinės technologijos priverčia pra-rasti laiko nuovoką, tad I.Kavaliauskaitė-Morkūnienė džiaugiasi, kad jųdviejų su dukra laisvalai-kiu karaliauja žaidimai so-dybos kieme.

„Šiandien šeimininkavimas žaidimų namelyje yra geriausia pramoga. Tačiau net neabejoju, kad ateityje mes vis tiek savo rankomis išmėginsime namelių iš patalų statybas ir pačios pabandysime įkalti vinį“, – pasižada moteris.

Veikliems tėvams ypač sunku išlaikyti artimą ryšį su savo atžalomis. Pastebimai ryškėja tendencija, kai dėl milžiniško gyvenimo ritmo mažėja laikas, kurį praleidžiame su šeima.

Namelio projektas neabejotinai suartina ir įtraukia visus šeimos narius: nuo jo pastatymo bendromis jėgomis, nudažymo ir įrengimo iki tradicinės sekmadieninės arbatos valandėlės namelyje.

„Vyrui ir aplinkiniams jau darosi panašu, kad namelis – vienas svarbiausių šiandienos projektų. Žinote tą jausmą, kai įsijauti taip, kad kol nebaigsi, negalėsi ramiai miegoti. Namelis tikrai gavo nemažai individualaus mano laiko. Atkeliavęs medžio spalvos ir užbaigtas su tokia puikia apdaila. Dar liko gėlės prie palangių ir interjeras namelio viduje“, – potyriais įrengiant žaidimų trobelę dalijosi I.Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

Pasakų namelis

Nuosavą žaidimų zoną savo kieme vaikams sukūrė ir televizijos bei radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius su žmona Ieva. Sūnų Motiejų (4 m.) ir Meilę Mariją (4 mėn.) auginantys tėvai šį statinį vadina pasakų nameliu.

„Jis labai nedidelis, bet telpa Motiejaus virtuvėlė, skirta netikėtiems patiekalams gaminti, dvi mažytės kėdutės, daug žaislų ir dar daugiau vaikiškos fantazijos. Telpa ir mama su tėčiu, nes juk smėlio sriubytę turi pabaigti iki paskutinio grūdelio.

Namelis būtent toks, apie kokį galėjome vaikystėje pasvajoti. Tai tarsi tikras mūsų vasarnamis. Iš bėdos nakčiai tilptų ir koks netikėtas svečias“, – svarsto jauna mama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.