Stano pasipiktino Vilniaus savivaldybės darbu ir kreipėsi į merą

Neretai vilniečiai ir miesto svečiai savivaldybei ar miesto merui pažeria svarių klausimų ir bėdų, kurių niekas nesprendžia. Šįkart savo nuogąstavimus socialiniame tinkle aprašė dainininkas ir kompozitorius Stanislavas Stavickis-Stano. Pasak jo, kelias link Antakalnio progimnazijos nėra tinkamas eiti nei suaugusiems, nei, tuo labiau, mokiniams.

 Stano kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.<br> LR archyvo ir feisbuko nuotr.
 Stano kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę.<br> LR archyvo ir feisbuko nuotr.
 Stanislavas Stavickis-Stano.<br> LR archyvo nuotr.
 Stanislavas Stavickis-Stano.<br> LR archyvo nuotr.
 Stano įamžinta bėda.<br> Feisbuko nuotr.
 Stano įamžinta bėda.<br> Feisbuko nuotr.
 Stano įamžinta bėda.<br> Feisbuko nuotr.
 Stano įamžinta bėda.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 1, 2018, 3:33 PM

„Štai tokį vaizdą matau nuo ryto statomame name priešais Antakalnio progimnaziją, Antakalnio gatvėje. Šiuo praėjimu eina šimtai vaikų iš mokyklos. Kaip matot, nebėra jokios apsaugos tarp gatvės ir 6 metrų duobės. Statybų įmonė sugriovė anksčiau buvusią tvorą ir nepasivargino net stop juostos uždėti. Bandžiau savo jėgom spręsti susidariusią situaciją, bet darbininkai niekaip negalėjo prisiminti, kas juos samdo ir kas viršininkas.

Kol fotkinau aplinkui toks tipelis trynėsi, klausiu „gal jūs čia dirbat, sako – „ne, nežinau kas čia“. Tokiais atvejais doras vilnietis ką daro? Skambina į savivaldybę. Girdėjau per žinių radiją kaip meras džiaugiasi, kad taip ir vyksta. Čia ir prasideda linksmoji dalis.

Išdėstau problemą ir anam „laido“ gale sako: „nusiųsk laišką, per 20 darbo dienų išnagrinėsim“.

Negaliu sutikti, juk čia daugybė žmonių vaikšto, o naktį net nebūna apšviesta. Išdėstau argumentus, bet man vis vieną siūlo rašyti. Nukristi nuo 6 metrų aukščio į statybines atliekas, manau, mirtinas reikalas. Pagaliau išreikalauju teritorijų planavimo ir dar kažkieno numerius. O ten man nekelia nei pirmą, nei penktą kartą skambinant.

Suprantu, kad jau sugaišau daug laiko... Vėl skambinu bendruoju savivaldybės numeriu: „Man nekelia, ką daryti? Gal vis tik galit bent kaip nors pagelbėti, juk bet kurią akimirka gali žmonės nukentėti?“.

Jau kita darbuotoja rėžia, kad nieko jau čia nepadarysi „skambinkit, gal pakels“.

Bet ar verta pasiduoti? Vėl nueinu į statybvietę pasiryžęs savo jėgom aptverti. Ogi žiūriu, tas tipelis, kur prieš pusvalandį dievagojosi, kad čia nedirba, gainioja du bachurėlius (vienas jų manę pamatęs tarė: „O, ponas Stano“). Jie bando kažkokią tvorą lipdyti. Atsistojęs džiaugiuosi, kad viskas išsisprendė, o tipelis man sako: – Tai ką nx, neturi ką veikti? Ko čia bl.. čia šlaistaisi? – Tai vis tik dirbat, – nusijuokiu. – Ne tavo čia reikalas, ką mes darom.

Grįžau į studiją ir svarstau, tai mano reikalas ar ne mano?“ – po pasidalytomis nuotraukomis svarstė Stano ir bičiulių socialiniame tinkle prašė galimybės, kad šį įrašą pamatytų ir miesto meras Remigijus Šimašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.