Sakartvelas kviečia į „Gerumo haute couture“ Pažaislio vienuolyne

Lietuvą ir Sakartvelą (Gruziją) sieja ne tik stipri draugystė, abipusė pagarba ir ypatinga simpatija. „Nepaisant skirtingų klimatų, žmonių temperamentų, nemenko geografinio atstumo mes turime labai daug bendro kultūroje, tarpusavio bendravime, mene, istorijoje, net gastronomijoje. Vilniuje ir Kaune organizuojama „Sakartvelo (Gruzijos) mados ir dizaino savaitė Lietuvoje“ visus šiuos teiginius puikiai iliustruoja“ – teigia šių renginių iniciatorė ir globėja Sakartvelo (Gruzijos) ambasadorė Khatuna Salukvadze.

 Iraklis Nasidzė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Iraklis Nasidzė.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 10:48 AM

„Gerumo Haute Couture 2018“ – svarbiausias ambasados globojamos savaitės renginys. Labdarai skirtame vakare bus pristatyta kartvelų (gruzinų) aukštosios mados kolekcija, o vakaras vyks šimtmečius siekiančiais istoriniais saitais abi šalis siejančioje ypatingoje vietoje – Pažaislio vienuolyne.

Čia kolekciją pristatys kartvelų kilmės dizaineris Iraklis Nasidzė, gimęs ir užaugęs vienoje seniausių ir kilmingiausių Sakartvelo šeimoje, Jis jau daugiau nei 25-erius metus gyvena, kuria ir reguliariai pristato savo kolekcijas ant Paryžiaus ir viso pasaulio podiumų. Charizmatiškas ir talentingas aukštosios mados kūrėjas sutiko Lietuvoje pristatyti savo naujausią pavasario-vasaros aukštosios mados ir dėvimosios mados kolekcijas tik su sąlyga, kad tai bus labdarai, o ne vien madai skirtas renginys. Na, o apsilankęs ir susižavėjęs Pažaislio vienuolyno didybe galutinai apsisprendė atmesti pasiūlymą pasirodymą rengti Florencijoje ir pasirinko Kauną.

Vakaro metus bus pristatyti ir garsios juvelyrės ir aksesuarų dizainerės Marie Beltrami papuošalai.

Praėjusių metų „Gerumo Haute Couture. Kaunas. 2017“ gautos lėšos suteikė galimybę Kauno VšĮ „Solija“ vaikų dienos centrui beveik pusmetį pamaitinti kartą per dieną karštu maistu sudėtingą vaikystę išgyvenančius vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.