10 jaukiausių Kalėdų miestelių: vaizdas lyg iš atviruko

Kalėdoms jau pasiruošė ne tik mūsų šalies, bet ir pasaulio miestai ir miesteliai. Didžiosios miestų aikštės pasipuošė girliandomis, prekystaliai nuklojami vaišėmis ir autentiškais suvenyrais, o žmonių būriai skleidžia šventinę nuotaiką. Kviečiame pasinerti į šią nuotaiką, kartu apsilankyti jaukiausiuose Kalėdų miesteliuose ir, artėjant gražiausiai žiemos šventei, pajusti šventinę dvasią.

 Kalėdų miesteliai.
 Kalėdų miesteliai.
LEIPCIGAS, Vokietija
LEIPCIGAS, Vokietija
LIUCERNA, Šveicarija
LIUCERNA, Šveicarija
ZALCBURGAS, Austrija
ZALCBURGAS, Austrija
ČIKAGA, JAV
ČIKAGA, JAV
STOKHOLMAS, Švedija
STOKHOLMAS, Švedija
ANTVERPENAS, Belgija
ANTVERPENAS, Belgija
Breisgau FREIBURGAS, Vokietija
Breisgau FREIBURGAS, Vokietija
LIUKSEMBURGAS
LIUKSEMBURGAS
STRASBŪRAS, Prancūzija
STRASBŪRAS, Prancūzija
ZAGREBAS, Kroatija
ZAGREBAS, Kroatija
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 6:06 PM

LIUCERNA, Šveicarija

Kodėl verta apsilankyti? Ežerai, kalnai ir sūris – neatsiejama Liucernos miesto Kalėdų mugių dalis. Netoliese stūkso Piloto kalnas, norintys lengvai jį gali pasiekti ten važiuojančiu siauruku.

Nepraleiskite: universalinė miesto parduotuvė virsta advento kalendoriumi. Kasdien atidaromas vis kitas langas, o ten laukia staigmena.

LEIPCIGAS, Vokietija

Kodėl verta apsilankyti? Leipcigas garsėja kaip naujas Berlynas, nes ten puikus maistas ir prabangūs viešbučiai už prieinamą kainą. Miesto centre, gotikinių pastatų apsuptyje, prieš Kalėdas driekiasi viena seniausių mugių Vokietijoje. Muzika ir menas – neatsiejama miesto dalis, mat čia gyveno ir dirbo vienas garsiausių šalies ir viso pasaulio kompozitorių Johannas Sebastianas Bachas.

Nepraleiskite: Kalėdų miestelyje įrengta prakartėlė, kurioje – tikri gyvūnai.

STOKHOLMAS, Švedija

Kodėl verta apsilankyti? Švedai geriausiai žino, kaip švęsti Kalėdas. Kelių minučių kelionė tramvajumi iki pagrindinio taško – Kalėdų miestelio – nepalieka abejingų. Ten begalė tradiciniais patiekalais nuklotų prekystalių ir skandinaviškus amatus demonstruojančių prekeivių.

Nepraleiskite: čia galima pasimėgauti rūkyta šiaurinių elnių mėsa ir gardžiomis tradicinėmis bandelėmis.

ZALCBURGAS, Austrija

Kodėl verta apsilankyti? Zalcburgas – gražus, turistų šaltuoju metų laiku itin mėgstamas miestas, nes yra arti slidinėjimo trasų. Greičiausiai sniegas ir šaltis suteikia šiam miestui dar daugiau kalėdinės dvasios.

Nepraleiskite: tai žymaus klasiko Wolfgango Amadeaus Mozarto gimtasis miestas, kurio gatvėse nenutyla jo muzika. Ypač Kalėdų laikotarpiu daugelyje miesto vietų aidi šventinių chorų balsai ir skamba W.A.Mozarto kūriniai.

ANTVERPENAS, Belgija

Kodėl verta apsilankyti? Antverpene yra XVI amžiaus katedra, prie kurios puikuojasi kalėdine dvasia dvelkianti mugė. Šio miesto mugė garsi tuo, kad čia galima rasti ir daugybę originalių dizainerių sukurtų apdarų.

Nepraleiskite: Kalėdų mugėje būtina paragauti išskirtinių belgiškų vaflių.

ČIKAGA, JAV

Kodėl verta apsilankyti? Kasmet „Daley Plaza“ aikštėje vykstanti Kalėdų mugė garsi tuo, kad joje gausu vokiško paveldo. Miestiečiai ir miesto svečiai čia turi galimybę pajusti kalėdinę dvasią.

Nepraleiskite: mugėje siūloma įsigyti mielų širdies formos suvenyrinių puodelių su užrašu „Ich liebe Christkindlmarket“ („Aš myliu Kalėdų mugę“) ir paragauti karšto vyno.

Breisgau FREIBURGAS, Vokietija

Kodėl verta apsilankyti? Istoriniuose šaltiniuose rašoma, kad auganti eglutė prieš Kalėdas pirmą kartą buvo papuošta 1419 m. Vokietijos mieste Breisgau Freiburge. Netrukus šis paprotys išplito po visą Europą. Todėl Breisgau Freiburgas – tikras Kalėdų miestas, kuriame galima pajusti išskirtinę kalėdinę dvasią.

Nepraleiskite: mugėje galima pasigaminti originalią kalėdinę žvakę.

LIUKSEMBURGAS

Kodėl verta apsilankyti? Ši nedidelė šalis yra Europos kryžkelėje, todėl jos Kalėdų miestelį galite aplankyti vykdami į bet kurią šalį. Kalėdų dvasia Liuksemburge – neatsiejama miesto dalis. Čia galima paragauti neįprastų užkandžių, pasiklausyti Kalėdų giesmių.

Nepraleiskite: puiki proga paragauti neįprasto gatvės maisto – bulvių pyragaičių.

STRASBŪRAS, Prancūzija

Kodėl verta apsilankyti? Dar 1570 m. Strasbūre buvo surengta pirmoji Kalėdų mugė. Jos pavadinimas „Christkindelsmarik“ reiškia kūdikėlio Jėzaus mugę, rengiamą iki šių dienų. Joje galima aptikti įvairių kulinarinių gaminių ir kalėdinių dekoracijų, prakartėlių ir kitų amatininkų dirbinių.

Nepraleiskite: nuostabi proga atrasti dar niekur neragautų kulinarinių gaminių ir įsigyti autentiškų suvenyrų.

ZAGREBAS, Kroatija

Kodėl verta apsilankyti? Zagrebas – 2018-ųjų Kalėdų sostinė. 40 dienų šiame mieste vykstantys advento ir Kalėdų renginiai po atviru dangumi nepalieka abejingų. Šis miestas jau trečius metus iš eilės laimėjo pirmąją vietą patraukliausių Europoje kalėdinių mugių reitinge. Švenčių sezonas šiame mieste turi pavadinimą – „Gyvenimas yra cirkas“. Zagrebo mugėje galima sutikti klounų, fakyrų, vaikščiojančių kojūkais, ateities būrėjų ir dar daugybę kitų Kalėdų personažų.

Nepraleiskite: neįprastas kepinių, kurių verta paragauti, skonis.

Parengė Indrė Šlikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.